{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Palomino CHOPALI 2003

61.536 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Palomino CHOPALI

Fødselsår:
2003
Højde:
169 cm med sko.
Temperament
Godmodig men kan også være lidt en stædig gammel fætter ;-)
Gangarter
Hans stærkeste gangart er skridt. Han besidder en stor rummelig skridt med god overtrædning, mens hans trav er meget aktiv og taktfast, desværre lidt jordnær, men hans fri trav er unik. Hans galop er reel med en god takt, men man kunne godt tænke sig noget mere rummelighed og indundergribenhed bag fra. Vi arbejder på sagen.
Han var til plagkåring som 2års, hvor han blev årets plaominoplag 2005. Han gik igennem med rene 8taller.I 2006 var han også til kåring, men havde lige været skadet efter tilridningen. Derfor blev resultater ikke så gode, men han blev avlsgodkendt.

Bedømmelse Hingstekåring
Stangmål 164
Pibemål: 20
Kåret den: 11-FEB-06

Beskrivelse:
Passende stor hingst af ret god type. Passende dybde og bredde. Lidt almindeligt hoved. Velrejst hals. Ret god skulder og manke. Lang, stram lænd. Lidt fladt, kun middellangt kryds. Lemmerne passende føre og tørre, fransk for. Ret udvendig hovvæg højre for. Lange underlår. Bevægelsen middel, spændt og snæver i skridt. Ret god trav. Middel i galop, mere smidighed ønskes.

Krop: 7-7-7-6
Lemmer: 6-8
Bevægelse: 6-7-6
Helhed: 6
Springning: 5-5.5-5-5
Stævner
MB-MA-PSG
Stamtavle
M: Jacoline.
F: Crown's Choise.
FF: Brandy.
FM: Cassiopeia Crown.
MF: Tourist.
MM: Amirose.
FFF: Yellow Star.
FFM: My Lady.
FMF: Aleksander.
FMM: Olinda.
MFF: Marconi.
MFM: Petra.
MMF: Theoloog.
MMM: Mirose.
FFFF: Hapalanda AA.
FFFM: Moonlight.
FFMF: Ukendt.
FFMM: Ukendt.
FMFF: Adonis XX.
FMFM: Rosenland.
FMMF: Lucky Boy XX.
FMMM: Keldora.
MFFF: Indiaan.
MFFM: Avilina.
MFMF: Jonkheer.
MFMM: Liesbet.
MMFF: Marconi.
MMFM: Koriene.
MMMF: Hoogheid.
MMMM: Denderose.

Farens stamtalve som går helt ud til 1675:
http://www.allbreedpedigree.com/crowns+choice

Morens stamtavle som også går helt ud til 1600tallet:
http://www.allbreedpedigree.com/jacolina2

Chopalis halvbror på 6år blev efter sigende solgt til England for 275.000kr.

http://hestegalleri.dk/html/gal_visbil.asp?ID=64978
Chopalís mor Jacoline.

Nivea Stauslykke har den lækre Crown's Choice (Chops far) som morfar.
Avlshingsten Cody Stauslykke er halvbror til Chopali.
Køn
Vallak - kastreret i april 2007
Bemærkninger
FLERE BILLEDER: http://www.ridehesten.com/Heste-billeder/Salg/?catalogId=14&catalogEntryId=4020&searchModeIsSplit=true&searchString=Chopali

Jeg red ham for første gang den 24. november 2007 (få uger inden min tidligere konkurrencehest fik konstateret kissing spine), hvor han indtil da havde været en kastebold fra opstaldningssted til opstaldningssted. Jeg red ham herefter og fik ham i januar hjem og stå. Vi lærte ham at kende igennem en vi har ansat på gården. Til at starte med troede jeg Chopali var over vores prisklasse, men efter alt den ros han fik af folk, der så ham, så gik mine forældre med til at købe ham og den 21. februar 2008 var han min! Vi startede klubstævner med succes og i januar 2009 var vi til vores første C-stævne og han har siden da gået utallige C-stævner med placeringer i alle LA-klasserne, og i marts debuterede vi i MB0. I maj 2011 gav han mig den fedeste oplevelse på Broholm Slot til Ecco Cup for juniorer.
Desværre stoppede det midlertidigt her. I juni 2011 til Morsø stævnet gik det helt galt. Jeg måtte opgive 2 ud af 3 klasser, fordi han var SÅ underlig og utilpas og han blev aldrig rigtig sig selv igen. Indtil oktober forsøgte vi at give ham lidt pause, ride problemerne væk samt vi prøvede akupunktur, havde ham i røntgen o.lign. Herefter gik vi i gang med et behandlingsforløb skiftevis med kiropraktor/dyrlæge Eva Løber og massør Helene Thomsen. I januar 2012 var det ved at gå den rigtige vej, men lykken var kort og problemerne kom tilbage. I februar havde vi fået en tid på Højgård Hestehospital ved Terkel Kjær. Først så han ham under rytter, og vi fortalte lidt om turen vi havde til Broholm. Hans kommentar var, at han var en dejlig, taktfast hest med en god indstilling og god kapacitet, men det var tydeligt at han var stram i overlinjen og noget bremsede ham i at være den arbejdsglade hest han i virkeligheden er. Han blev scannet og på scanningen blev der fundet 3 forkalkninger i facetledene. Dvs. slidgigt. Heldigvis er det af så lille grad at Terkel var fast besluttet på, at han sagtens ville kunne klare at fortsætte sin karriere, hvis han lærte at bruge sig rigtigt. Chop fik en indsprøjtning af binyrebarkhomon og smertestillende og en måned skulle vi longere i pessoa og derefter komme tilbage. Da vi kom tilbage til Højgård sidst i marts var Terkel absolut positiv. Chop var blevet mere løsnet over ryggen samt han havde fået mere bevægelsesfrihed bagtil. Jeg måtte gradvist begynde at ride igen og Terkel mente, at der ville gå 3 måneder og så var han tilbage i topform igen. Det er den 12. juni nu og han er bestemt i bedring. Der mangler stadig meget ærlig samling før vi er helt klar til MBerne igen, men vi arbejder på sagen. Uheldigt nok fik han i maj smidt en sko, stod en uge halt pga. en meget lille hovbyld og har derfor ikke måtte blive longeret eller redet på for mange volter før hovbylden er helet 150%, hvilket den ifølge dyrlæge Per Bodtke er efter 2 måneder. Før dette bestod meget af genoptræning af longering, men nu må vi ”nøjes” med ridningen, som både er foregået i frem-og-ned holdning, konkurrence holdning, og i starten også med glidetøjle for ganske enkelt at TVINGE (ja tvinge) ham til at få ryggen op og bruge sig korrekt, hvilket han har været bange for, fordi det førhen var ubehageligt for ham. Brugen af glidetøjle og pessoa er anbefalet af dyrlæge og underviser, og jeg er kun blevet positivt overrasket over resultatet.
Men som sagt er han i bedring og vi var i maj til vores første stævne i 10 måneder, hvilket han klarede SÅ sejt! Han er en sand fighter der gør alt hvad han kan for at gøre det rigtigt og for at gøre sit bedste. Alt ved ham er unik! Hans farve, hans personlighed, hans gode gammeldags-klassiske bygning, hans skader, hans særheder, han fri trav. Han er og bliver min soulmate og jeg vil aldrig af med ham. Jeg tror på ham.


EFTERÅR 2012:
Chopali er nu blevet sendt hjem til os selv igen efter han har været med mig og Møffe på Mors i en måned. Rideturene blev ikke bedre, og efter i alt 3 behandlinger (binyrebarkhomon + smertestillende) af Højgaard Hestehospital og ufattelig mange besøg af både kiropraktor, arkupunktør, massør og også en masse mindre dyrlæge besøg, har vi nu givet op. Vi må erkende, at han IKKE kommer tilbage i topform og han ikke længere kan følge med mig mere, nu hvor jeg vil starte på berideruddannelsen. Planen er at han skal have HELT ro fra ridning i ½ år mindst og derefter kan det være vi starter ham lidt op og herefter forsøger at finde en sød og rar hyggerytter til ham. Jeg har ufattelig svært ved at sælge ham, da han er mit et og alt og noget af det bedste, der nogensinde er sket for mig. Derfor vil det betyde MEGET hvis vi fandt den perfekte rytter, der vil låne ham og nusse om ham, for han er for sød og for god en hest, til at stå/blive aflivet. Det er en sorg for os, men vi havde set det komme desværre.
Jeg håber I alle sammen har nydt at følge os på vores eventyr, for jeg har virkelig været glad for al den opbakning Chop og jeg har fået ude fra Jer af. Det har betydet rigtig meget, og jeg har nydt hvert eneste sekund med Chop. Han er og bliver noget for sig <3

VINTER 2013:
Møffe og jeg er nu kommet hjem fra Mors, og kommet hjem til søde Chop igen. Chop har det fint som foldbums. Han har fået en lang barbie man! Jeg kan stadig ikke lade være med at håbe på et mirakel, så til marts/april starter jeg ham op hovedsageligt med løs pessoa-træning, og så giver vi ham lige én chance mere, inden han ryger videre. Det er afgjort umuligt at vi kan blive ved med at samle på heste, der enten er for gamle eller for "slidte" til at gå konkurrencer, så lykkedes det ikke denne sidste gang, så skal han forhåbentlig bare lånes ud. Jeg kan ikke bære at sælge ham, selvom det er det mine forældre naturligvis helst vil. Vi håber på mirakler!

SOMMER 2013:
Normalt tror jeg ikke på mirakler, men lige i denne situation må jeg nok bukke mig i sandet og kysse den lille tryllefe, der har været og ae Chop på mulen. I marts satte jeg mig op på ryggen af Chop igen. For lange tøjler i tøffe tempo. Det var FANTASTISK! Chop var kisteglad og han lavede endda et rent byt for lange slaske tøjler. Kunne virkelig mærke hvor meget han havde savnet opmærksomheden. Jeg startede ham lige så stille på igen med en masse longering, skridtture og gradvist hårdere og hårdere ridning, og han arbejdede med som aldrignogensinde før! Jeg havde tidligere meldt til et stævne med en hest jeg red en periode, men selvom jeg stoppede med at ride hesten, afmeldte jeg ikke stævnet, for havde et lille hemmeligt håb for at Chop kunne klare det. Selvom jeg vidste det var et sats og ja... Er nok lidt "kendt" for at være lidt vanvittig af hvad den slags angår, så jeg tog det som en udfordring og oplevelse, for jeg SAVNEDE ikke kun at komme ud med Chop, men også bare at komme til stævne. Og SELVFØLGELIG gik Chop de bedste programmer han havde gjort i lang tid! Selvom det var et ret hårdt felt fik vi to placeringer med hjem og lækre procenter. Siden da er det KUN gået fremad, og vi er allerede nu ved at finde os godt til rette i MB-øvelserne, så vi kan komme ud og få lidt rutine. Jeg har en drøm om at kunne få ham med i MA engang, men ja... Der kan jo ske en helt masse og træning går fra nu af udelukkende på Chops præmisser. Jeg rider ham max 3 gange om ugen og ellers består træningen af longering. Vi har nogle fede stævner/events på programmet i sommer, så det træner vi frem til. Nu har jeg lært at nyde hver eneste ridetur, jeg får på min fantastiske hest, for hvem ved.. Det kan være ende med at være den sidste af dem.

FEBRUAR 2014:
Miraklet fortsætter med fuld kraft! For et år siden gik Chop som foldbums - langhåret og slasket mere eller mindre uridelig pga. slidgigt. Idag har han lige debuteret i PSG! Det er for vild et eventyr Chop giver mig, og jeg kysser ham dagligt på mulen fuld af taknemmelighed for at han stadig vil og kan blive ved med at imponere mig gang på gang. Han er den bedste og dejligste hest jeg kunne tænke mig. Selvom han ikke er en imponerende gangmaskine, så slår vores eventyr alt andet jeg kunne forstille mig. Han bliver stadig kun redet 3-4 gange om ungen maks og bliver ellers trænet meget i longe. Han får massør hver 3. uge af Charlotte Fenst, hvilket virkelig også giver helt fantastisk godt! Vi ser meget frem til 2014 som forhåbentlig står på en masse gode rideture, og flere starter i MA samt PSG og som det fedeste: deltagelse ved Ecco Cup. Glæder mig helt vildt! Jeg elsker min hest - den har bevist at ting tager tid og tålmodighed, og det betaler sig i sidste ende.
Kommentér på:
Palomino CHOPALI
Annonce