{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Søndergårds Stjerne 2002

1.900 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Anden særlig race Søndergårds Stjerne

Fødselsår:
2002
Højde:
Det vides ikke med sikkerhed, hvor høj hun er, men jeg vil skyde på omkring 140 cm.
Temperament
Psykoanalyse baseret på Klaus Ferdinand Hempflings bog, "Hestepersonligheder": Stjerne er en skeptiker, dog ikke den værste af slagsen. Skeptikeren er ikke nogen begynderhest, da der ikke skal meget til før at den bliver irriteret og bukker, sparker eller bider. Men hvis skeptikeren forståes og trænes ordentligt, kan det med tiden blive til et godt venskab, og hesten vil være taknemlig og føle sig anerkendt og hjulpet af ejeren.
- Blaaaaaaah......
Stjerne er en rigtig dejlig hest, hvis man da forstår, hvordan hun skal behandles.
Gangarter
Stjerne har tre rigtig behagelige gangarter, når hun først slapper af.
Stævner
Før jeg fik hende har hun deltaget i at springstævne, LX.

Skulle have været til stævne den 8., men vi kunne desværre ikke læsse hende.
Stamtavle
f. Monday's Moscan - newforest

m. Cherrie - blanding
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Omkring august 2007 skulle min lillesøster have sig en pony, da hun var ved at være træt af sin halvpart. Hun søgte i lang tid, og til sidst faldt valget på en dejlig brun hoppe ved navn Stjerne.
Mine forældre købte Stjerne, men ca. en måned senere mistede min søster interessen, fordi hun ikke havde nogen at ride med.

Stjerne blev sat til salg, og jeg påtog mig opgaven at ride og passe Stjerne, indtil vi fandt en ordentlig køber. Jeg red Stjerne, og jeg begyndte at kunne lide hende. En tag skrev en fyr fra Skotland (tror jeg) og sagde, at han var interesseret. Men jeg var blevet så glad for Stjerne, så jeg fik lov til at beholde hende, og vi fortalte fyren, at hun ikke var til salg mere.

Dengang kunne Stjerne ikke så meget. Jeg ved ikke, hvordan hun blev redet hos den gamle ejer, men ihvertfald syntes jeg, at hun var svær at ride uden at man skulle have meget fat i biddet. Jeg fik noget undervisning på hende, og det begyndte at gå bedre og bedre.

Jeg begyndte på et tidspunkt at springe lidt på Stjerne, og vi syntes begge at det var rigtig sjovt, og Stjerne var ret god til det. På det tidspunkt var Stjerne meget "doven" når vi red dressur, men straks friskere når der kom et spring frem, så i en periode sprang vi meget.
Vi skulle have været til et stævne en dag, men vi kunne ikke læsse Stjerne, da hun ikke kunne gå i trailer.

På et tidspunkt begyndte jeg også at træne med vores islænderplag, Draumur, og bestemte mig på et tidspunkt, af en eller anden grund, at jeg hellere ville have ham end Stjerne. Så Stjerne blev endnu en gang sat til salg, og jeg fortsatte selvfølgelig med at ride hende. Men det var ikke lige det bedste tidspunkt at sælge en hest på, da der var finanskrise. Der kom ingen købere og annoncen udløb. Jeg fik ikke oprettet en ny, selvom jeg egentlig havde planer om det.

D. 30 december, 2008, blev jeg smidt af Stjerne og brækkede benet - laaaaaaaang pause.
Da jeg fik skruen ud, skulle jeg kunne løbe, og derefter skulle der gå 2 uger før jeg måtte ride. Der gik dog kun et par dage fra jeg kunne løbe til jeg sad på Stjerne igen. Vi red med lange tøjler, så hun kunne få hovedet ned og ryggen op, og jeg arbejdede på at få Stjerne til at gå afslappet.

Stjerne er lidt svær at forstå, hvis man ikke kender hende. Hun har en tendens til at stejle, hvis man presser hende for meget, og på et tidspunkt kunne hun heller ikke stå i stalden uden andre heste. Af den grund ville hun også være svær at sælge, så jeg fik at vide, at hvis vi ikke kunne sælge hende, blev vi nødt til at aflive hende. Jeg synes ikke, at man skal aflive en hest, bare fordi man har problemer med den, fordi der jo er en grund til at man har de problemer - man skal bare finde grunden, og så handle ud fra det. Så jeg besluttede, at jeg alligevel hellere ville have Stjerne istedet for Draumur.
Jeg er virkelig glad for, at jeg valgte Stjerne, for jeg kan godt lide lidt udfordring med heste, og Stjerne er jo bare super dejlig.

I sommeren 2009 fik vi en ud, som havde erfaring med træning af trailerlæsning. Hun viste, hvordan vi skulle gøre, og jeg trænede hver dag indtil jeg skulle på efterskole d. 9. august. Stjerne måtte først komme derop to uger efter, så i den tid trænede min mor hende.
Da vi skulle have hende derop gik hun op i traileren med det samme.
Da hun lige var kommet derop var hun lidt stresset og stejlede meget, men det blev lidt bedre. I starten var der dejlig varmt, og vi red tit på stranden. Stjerne tager vand overraskende godt - første gang jeg havde hende med til en sø, snuste hun til vandet og gik så lige ud.

Jeg begyndte at ride bidløst på Stjerne, og omkring den 1. oktober besluttede jeg at jeg ikke ville ride med bid igen.
Jeg fik også skoene af Stjerne, og begyndte at bruge en naturhovtrimmer. Er dog skiftet tilbage til almindelig smed, fordi der var en lille misforståelse. Hun blev dog ved med at gå uden sko.

d. 4/3, 2010
I juleferien besluttede jeg mig for at starte helt forfra med Stjerne. Altså starte med grundsignaler som gå stå bak træning, vige for tryk osv. Ganske simpelt. Da jeg kom op på skolen begyndte jeg at gå ture med hende og prøve at få hende til at slappe af på ture. Jeg legede også lidt med hende i roundpennen - sådan noget med at jeg slap Stjerne fri, og så løb jeg selv rundt, og så begyndte hun også at løbe rundt sammen med mig. Men en dag da jeg var ude og trække med hende stejlede hun, og fordi der var is under sneen gled hun og væltede. Hun havde rigtig svært ved at komme op, fordi hun gled hele tiden. Så siden da har jeg bare striglet hende og trænet hende i at stå stille når jeg strigler hende uden at være bundet og i at vige for tryk. det går rigtig godt.

D. 25/4, 2010
I mandags var jeg oppe på Stjerne. Det var egentlig ikke meningen, men der var ingen kapsuner, så jeg besluttede mig for at skridte lidt på banen. Hun var vildt sød, og jeg tror jeg vil begynde så småt at træne signaler fra ryggen også. Efter jeg havde redet løb jeg en improviseret tur med hende, og det syntes vi begge var rigtig sjovt. Så det er nu vores muskelopbygning/iformkomning. Løbe op og ned af bakker. Og gå tur :-)
Kommentér på:
Anden særlig race Søndergårds Stjerne
Annonce