{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Fuldblod (XX) Maphard [Himmelhest] 2000

6.490 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Fuldblod (XX) Maphard

Fødselsår:
2000
Højde:
161 cm. Han er ikke en særlig stor hest, mange tror han er større pga. hans lange ben.
Temperament
Opmærksom og meget vågen. Intet passerer ham forbi uden han ved det. Han er jo bare en fuldblod og han skal være med i alt hvad der foregår omkring ham.
Han tænder især op i blæsevejr og kan hidse sig selv så meget op, at han kan blive bange for sin egen skygge. :)
Gangarter
Han træder meget fint igennem i alle tre gangarter. Han har en stor skridt med dejlig fremaddrift, hans trav er middel, man skal være en smule efter ham for, at han træder igennem. Dog skal hans komfortable galop fremhæves. Hans helt korte galop er fantastisk, og man kan virkelig mærke ham arbejde under sig.
Stævner
Vi har hermed startet vores første stævne sammen :D

Den 17.05.09, dressur på FDR:
LC 1 til 55,83 %
(En meget stolt ejer, eftersom det var lille hestens aller første dressurstævne, og han havde lidt svært ved at koncentrere sig under opvarmningen. Men da vi kom ind på banen, var han som en drøm.)

Den 23.05.10, dressur på FUR:
LC 2 til 64,78 %

Den 29.05.11, dressur på FDR:
LC 1 til 65 % - 1. plads
LC 2 til 64,34 % - 2. plads


Næste stævne:
?

Men da han er tidligere galophest ejet af jockey, Sara Slot*, har han også gået løb, 23 stk., hvoraf han vandt 3 af dem. De 3 løb han vandt var alle på blød bane.

* Sara Slot er en af de bedste kvindelige jockey'er i Sverige, Danmark og Norge.
Stamtavle
Mor – Max Mara
Far – Diaglyphard
Morfar – Eighty Eight Keys

For hele stamtavlen http://www.galoppsport.se/shestinfo
Køn
Vallak
Bemærkninger
Maphard (Møffe) er en dejlig engelsk fuldblod på 18 år. Han er rød og 161 cm høj. Han er en frisk og fyrrig lille herre, med en kæmpe personlighed og et stort temperament. Han går kun for benene, da han ikke bryder sig om tøjlen. Han er tidligere galophest, hvilket han bærer en smule præg af, men jeg har ingen problemer med at håndtere det. Han er meget kærlig og en stor gadedreng, der ikke helt er klar over sin alder, men jeg elsker ham af hele mit hjerte. Han er mors lille baby <3

OPDATERING d. 05.03.10!
Møffe blev sommeren '09 flyttet til Søgaard i Bregnerød og alt går rigtig godt. Han faldt hurtigt til og er blevet den samme gamle Møffe, som han var inden vi kom til FDR.
Seneskaden vinteren '09 på FDR var rent ud sagt et helvede, at komme igennem.
Det blev til 4 måneder med boksro, hvilket gjorde min stakkels hest helt forskruet oppe i hovedet. Han bukkede, stejlede og hvinede så snart han kom uden for stalden. Han var faktisk livsfarlig og smed parterne af på stribe. Han var sur og indebrændt over at stå inde og det gjorde ondt at se ham sådan. Gudskelov helede det hele fint og maj '09 var vi ridende igen med både skridt, trav og galop.
Jeg besluttede at flytte ham, og nu står han som sagt i Bregnerød.
Han hygger sig med 9-10 timer på fold hver dag og vrinsker nu, når man kommer. :)
Dog tabte han sig ekstremt henover sommeren '09, og fik konstateret forhøjet antal af enzymer i blodet, der spiste fedt og muskler. :/ Han fik myoplast i 4 uger, og er nu kommet sig helt. Vi fik tilpasset sadlen på ny, og sadelmageren målte ham til at være vokset 4 cm på hver side af ryggen på bare 1½ måned :) Dejligt!

Vi er fuldt ridende og er igen påbegyndt undervisning hos min far. Det går kanon godt og vi er startet på changement, schenkelvigniner og forpartsvendinger. :)

OPDATERING d. 12.05.10!
Alt går strålende med min dejlige hest, han er bare en stjerne. Han har nu været på døgnfold i lidt over en uge, og er næsten ikke til at få ind i stalden når han skal have sit tilskudsfoder. Han er simpelthen bare en ude-hest.
Dressuren går strålende og det gør springningen også. Vi er ikke begyndt, at springe en hel bane endnu, da han stadig har svært ved at holde farten nede. Men igår kunne vi da nogenlunde styre det, og jeg er sikker på, at det er vores ihærdige dressurtrænings skyld. ;)
Vi skal til vores 2. stævne d. 23. maj, og jeg krydser allerede nu fingre for, at han ikke skaber sig, men forholder sig i nogenlunde ro. :)

OPDATERING d. 23.05.10!
Vi har nu været til vores 2. dressurstævne, og det gik over al forventning. :) Vi ankom kl 8.15 sammen med Sofie og Sofus, som skulle ride kl. 10. Møffe kom i boks med hø og foder og stod og hyggede sig til 12.30, hvor han blev sadlet op og varmet op.
Han gik som en super stjerne hest til opvarmningen, men blev en smule stresset, da vi kom op til banen. Dog klarede vi det i glidende stil, og scorede 64,78% :D Siden sidst har vi forbedret os med næsten 10% :D Jeg er SÅ stolt af min stjerne hest!!! :D

Opdatering d. 24.05.11!
Min skønne hest flytter d. 01.06.11 til Kærgården i Farum sammen med sin tidligere bedste legekammerat, Jesse James, som min veninde Mille ejer. Vi får vores egen stald og vores drenge kommer til at gå sammen på fold.
Vi glæder os heeelt vildt :)

Opdatering d. 29.05.11!
Dette har været en stor dag for både Møffe og mig. Vi startede dagen tidligt ud med hente trailer og derefter ud på gården for at hente Møffe og køre ham til FDR, hvor vi skulle starte stævne. Det var ikke sikkert vi kunne starte, da han de sidste par dage har været halt pga. et spark på højre skulder. Men han var gudskelov rengående og flyvende. Han var helt fantastisk og tog alt med en ophøjet ro, ikke noget han plejer at gøre. Vi startede LC1 og LC2, og derudover startede jeg også en anden hest, Lucas, i LC1.
I LC1 var vi flyvende og vandt klassen med 65% samtidig med, at jeg tog 2. pladsen på Lucas. :)
LC2 gik også strålende, og vi red til 64,34% og fik en 2. plads.

Sidst på dagen blev han kørt direkte fra FDR til Kærgaarden i Farum, som er hans nye hjem. Det tog han også utrolig pænt og blev meget glad, da min venindes hest, Jesse, også ankom. De var bedste venner, da de stod på FDR, og trives stadig utrolig godt sammen. Alt i alt en herlig dag! :)

Opdatering d. 07.09.11!
Maphard og jeg har haft besøg af massør Charlotte Toft, som har masseret ham godt og grundigt igennem. Alt i alt har hun været der tre gange og han skulle gerne være nogenlunde fri for spændinger. I den forbindelse fandt vi også ud af, at sadlen ikke har ligget helt korrekt, så denne får lov at hænge i sadelrummet med overtræk indtil videre. Vi tager den derfor uden sadel og det klarer vi med stil ;)
Jeg satser på at jeg i næste uge kan få besøg af Peter Kragh fra Tattersall, så vi kan få en ny brugt sadel. :)

Opdatering d. 07.04.16:
Møffe trives fortsat godt på Kærgården. Han går nu sammen med gårdejernes vallak, Surprice. De to er et godt match, da de er rigtig gode til at lege sammen, men også kan have hyggestunder med nus og wrap-spisning sammen.
Vi er ikke kommet så meget videre med ridningen, men tager det hele meget stille og roligt. Dog er vi kommet meget langt med bomtræning, som i mange år har været noget af en prøvelse. Det tager han nu med ophøjet ro og han bliver mere og mere tryg for hver gang. :) Jeg skal bare gå med ham over bommene inden jeg kravler op og beder ham gå over dem. Vi er kommet så langt at vi faktisk også kan galoppere over dem, uden at han sætter af som var det et spring på halvanden meter. :)
Kommentér på:
Fuldblod (XX) Maphard
Annonce