{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Nougat [Tidl. hest] 2007

3.629 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Ballonfisken
Kvinde | 30 år | Oprettet: 11. aug 2008


Anden særlig race Nougat

Fødselsår:
2007
Højde:
Jeg har ikke målt ham, men vil skyde på at han er 120-122 cm.
Han bruger shetlands i det meste udstyr.
Temperament
Han er fast som en klippe, og ualmindeligt rolig i betragning af sin alder. Han gør ikke en flue fortræd, og passer på sine omgivelser. Desuden er han førerhestens dengse, og kan tillade sig alt når hun er i nærheden!
Han passer utroligt godt på sin rytter, og der skal rigtig meget til at slå ham ud af kurs. Han har ALDRIG smidt af, eller prøvet på det. De få gang han er blevet bange med rytter, har han altid sørger for at passe på hende, så hun ikke røg af. Derfor en rigtig beskytter.
Dog er han rigtig ynkelig når han er syg -.-
Gangarter
Alle gangarter er middel
Skridt: Den er blevet meget bedre, og han søger fint fremad i forhold til sine små ben. Samler sig også godt :)
Trav: Kan være lidt af hvert. På tur er den rigtig fin, og han traver godt fremad. På banen er den middel. Han er lille, og har små ben, men går egentlig meget godt i forhold til det.
Galop: En lille hoppebold, men skulle eftersigende være god at sidde i. Mangler lidt balance
Stævner
D. 5 November 2011
Hans første stævne! LD1 dressur til 60,00%
- Sød hest på banen :D

D. 27 maj 2012
Andet stævne!
LD1 til 65% Det var på hjemmebane, og han gik rigtig flot, samt de red et godt program!

D. 3-6-2012
Første udestævne. Det var i Killerup
Han gik egentlig fint, men lavede nogle ret dyre fejl! Åbenbart trækker det utroligt meget ned ved den dommer, hvis man altså går lidt i stå. Så ret ærgerligt!
LD1 til 57%
Stamtavle
Nougat er en blanding. Hans mor, Toffee, er shetlænder. hans far er ukendt, men klart noget lidt ædelt som welsh, exmoore el. lign.
Køn
Vallak. kastereret i 2008.
Bemærkninger
Nougats fulde navn er: Fuglesanggaards Nougat (:
Det har han fået, fordi jeg bor på fuglesanggaard, og her er han født (:
Jeg husker tydeligt vores første møde. Jeg kom ned i stalden en morgen, og jeg glædede mig til at fodre hestene, da Toffee kun var en uge fra foling, så jeg var spændt. Da jeg kom i stalden virkede det lidt anderledes. Pichan stod og kiggede ind over boksen, hvilket hun ikke plejer på den måde. Og Toffee var lidt sur på hende. Jeg sagde godmorgen som jeg plejede, men fik intet svar. Så kiggede jeg ind i boksen, og der stod han. En lille bitte krøltop omme bag moar. Jeg glemmer aldrig de ønje.
Nougat har altid været meget i hænder. Da han var helt lille sov vi sammen ude på marken, og han lå tit i mit skød. Han var så lille at han kunne gå under maven på sin mor, så han var ikke ret tung.
Senere løb vi og legede, og han legede hingst. Vi fandt på vores fangeleg, og han var altid hurtigst.
Trods alle vores vilde lege har han aldrig gjort mig noget, og vi har et rigtig godt venskab.
Nougat er nu 4 år, og han er tilredet. Teresa tilred ham med min hjælp, og det gik over al forventning. Jeg har aldrig prøvet noget lettere, og Teresa var utroligt glad for ham.
Senere fik Cecilie halvpart på ham, da han jo skulle rides lidt. det blev desværre ikke til noget, og Nougat havde da sine stædigheder.
Så fik Kirstine halvpart på ham, og hun har godt nok fået noget ud af ham. Vi fandt hurtigt ud af at vi ikke kunne få ham til noget som helst på banen, så vi begyndte at ride skovture, og senere kom Bianca til, så hun hjalp os. Og pludselig var det som om de to bare klikkede. Det er en kæmpe fornøjelse at se de to sammen, og det går bare super godt. Nougat går perfekt med hende, og hun gør virkelig sit bedste. De har prøvet at springe nogle enkelte spring, og jeg må sige det er utroligt hvad de kan sammen. Nu rider de også helt fint på bane.
Nougat har fået sin egen sadel nu. En lille læder sadel som er utroligt flot at se på. Og så med lyseblåt underlag! Det er smukt til min lille vallak.
Han er kærlig af sind, og jeg elsker den lille skid! Det er ret umuligt at gøre andet. Han er en helt utrolig køn lille pony, med et meget frækt udtryk i øjnene.

vi løssprang nougat søndag d. 5 april 2009 (:
han var bare helt super til det, og sprang rigtig godt til (:
endte ca. på 70, og så gad han ikk mere (:

d. 5 maj 2009
Pichan har fødselsdag i dag (: orrgh han var nysgerrig xD
Stod hele tiden med mulen oppe, og ville se alt xD
ville lige give ham et lille kys, og så fik jeg en kæmpe smasker xD'

i dag (d. 20 juli 2009)
Har nougat taget en Intilligens test.. altså en IQ test.. Resultatet var 10 xP
For jer der er lidt langsomme, så er normalen (for mennesker) 100.. min er på 127 xD
Og for jer der er endnu langsommere, så var det for sjov xP

d. 28 juli 2009
Han fik ormekur i dag xD Han nåede ikk at fatte det var farligt xD Lille skat (: Han tager bare alt så pænt (:

d. 31 juli 2009
Vi ville lige lege lidt med ham i dag (: Han er jo ikk gammel nok til at blive tilredet, da han kun er 2½ (:
men min fætter vejer nok ikk mere en 20-25 kilo, og Nougat har haft mig oppe og næsten hænge lidt (:
Så vi spurgte min fætter om han ville sidde på nougat (: Han vidste ikke helt, da Nougat jo aldrig har haft rytter på før (:
Men ville alligevel gerne..
Min mor løftede ham op, og holdte ham, hvis Nougat nu skulle bukke (: Jeg holdte Nougat (: Hans reaktion var bare: Jeg ivl lige æde tovet xD
Han bemærkede ikk at han havde en på ryggen (:
Vi stod bare stille, men om et halvt år, så skal Han rides af en sød lille rytter (:

D. 15-12-2009
Regner med at begynde tilridningen i ferien. Han skal longeres, have sadel på, og løbe lidt med det. Det kan nok nemt tage de to uger (: Hvis det går pænt, regner jeg med at Teresa skal op omkring Januar-Februar (:
Teresa har selv en pony (skovbjergs choice) hvis i vil se hendes profil (: Hun er ikke så stor, så det skal nok blive godt til Nougat.

D. 10 marts 2010 :D
Så var teresa oppe i dag :D<3 Det gik helt fantastisk :D Han gjorde ikke noget som helst, og hun skridtede i næsten en halv time :D

d. 12 maj 2010
Vi er ikke rigtig kommet videre med træningen :/ Det er helt klart min skyld. Men det gik jo godt sidst, så håber snart jeg tager mig sammen igen (:

d. 19 Juni 2010
Der sker ikke så meget med Nougat for tiden s;
Han er sat til salg, og jeg håber på en køber, så han kan komme ud til en der vil bruge ham (:
Han er jo en skøn lille pony (:
Jeg burde tage mig sammen, så Teresa kan ride ham lidt.

d. 28 juli 2010
Jeg kommer til at savne ham når han bliver solgt s;
Teresa red ham i går, og det gik bare perfekt <3 De er simpelthen skønne sammen ..

D. 22 maj 2011
Det er dagen efter jordens undergang, og Nougat lever endnu :D
Kirstine rider ham for tiden, og hun har fået halvpart. De er voldsomt søde sammen. Hun red ham i går, og det så bare super godt ud. Det går virkelig fremad. Hun travede helt selv, selvom han var lidt stædig. Der er kommet ridebilleder ind af de to!

D. 29 juli 2011
Nougat havde dyrlæge i går. Han havde en hovbyld, som hun havde svært ved at finde, da han var øm i hele hoven, og haltede helt enormt meget. Smeden kom, men kunne ikke finde den, da han havde fået smertestillende og antibiotika. Dyrlægen havde fået lavet nogle underligt huller i hoven, som smeden var nødt til at skære fri, for at der ikke dannede sig betændelse og skidt i hullerne. Da han havde skåret dem fri (det kvarte af hoven), kom der pludselig noget flydende stads ud, og han haltede ikke så meget mere. Vi mente vi havde fundet bylden, og nu får han behandling efter det. Det går ikke meget bedre, men jeg håber på fremgang. Han har boksro, hvilket slet ikke passer ind i hans system.

D. 10 August 2011
Den lille *********** pony! Han har fået unghestenykker, hvilket ikke har været så slemt, bare en smule bukkespring, men i dag var han godt nok strid! Han stejlede og smed Kirstine af. Jeg kunne have slagtet ham. Heldigvis har hun en ret stærk vilje, så hun hoppede op igen med det samme.
Bortset fra mit lille vredesudbrud, så har han for første gang været i vandet i dag. Han tog det bare så pænt, og han var så langt ude at det gik ham lidt over bringen. Nøj hvor han nød det. Og så var han jo også i trailer. Det var godt nok let at læsse ham. 1, 2, 3 hop, og så stod han i traileren!
Når man tænker over det var hans lille nummer vel iorden. Han har trods alt ALDRIG gjort noget før, så jeg tror han trængte til et oprør. Gid det bliver sidste gang.

D. 22 september 2011
Det går fantastisk for Nougat og Kirstine lige for tiden. På banen går han næsten 100% uden at stoppe nu, og vi er i gang med at øve galop. Han har lidt svært ved det, men det kommer nok snart. Hun skal starte på ham til elevstævnet i november er planen. Det glæder vi os til (:
Han er kommet sig over alle sine hovbylder nu, og jeg regner med at han snart får sine boots. Så skal det nok gå godt igen!

D. 5 November 2011
Så har Nougat været til sit første stævne. Han klarede det bare SÅ flot! Han bukkede på opvarmningen fordi Kirstine var så nervøs, men så løb jeg lidt med ham, og så slappede han af! Han gik så pænt på banen. Dog stillede han sig lidt ud i volterne, men pyt skidt! Hovedsagen var at han travede :D

D. 25 marts 2012
Han er super fin for tiden. Den anden dag trænede ham og Kirstine på banen, og det blev til to runder uafbrudt i galop, og det gjorde de ca. 3 gange på hver volte. Traileren er han også ved at være tryg ved igen. Han var lidt fræk en onsdag, da han lige valgte at lægge sig ned, men Kirstine syntes bare det var sjovt, og har bedt hende lære ham at det må han ikke.. I morgen bliver han gjort sommerklar, klippet og striglet grundigt igennem. Han liver smuk (:

D. 07-07-2012
Nougat har stort set ikke lavet andet end at være halt lige for tiden. Den laver småskader på sig selv hele tiden! Møgbarn.. Men han bliver hele tiden køreklar inden for en uges tid. Nu blev han så frisk igen, og Kirstine og ham var ude og lege lidt med pressenninger og paraplyer i går. Der er kommet billeder ind. Han tog det utroligt pænt!

D. 02-08-2012
Kirstine red Nougat på banen i går. Han gik super fint, og har efterhånden fået ret meget fremaddrift. De trænede også en del galop, hvilket gik rigtig godt. Dog tabte han hende lige en gang, da hun var ved at lave galopanspring, og han ikke lige var helt med på den. Han stoppede og, og hun gled lige så stille af mens han bare gik videre. Da hun så hang i stigbøjlen stoppede han og gloede på hende, indtil hun kom op igen. Vi red en lille tur til sidst!
Dejlige lille pruhest.
Desuden blev han også vasket i går. Noget han nød. Derefter gik vi i trailer. Han gik pænt op, og vjeg satte mig ned mens han spiste lidt slikkesten. Pludselig kravlede han hen over mig, og hoppede ud af fordøren. Jaja, så har man også set det med (;

d. 02-05-2013
Det er meget længe siden jeg har opdateret, så der er nok at fortælle. Jeg gør det lidt kort.
Han har fået ny part, da Kirstine fik sin egen hest i sommers, og desuden er hun alt for stor til ham. Hun rider ham dog nogle gange alligevel. Mest lidt hyggeture. Vi red tur i vinters, og Kirstine og Nougat var inde og sidde fast i sneen et par gange, fordi de skulle på eventyr. Den ene gang måtte hun hoppe af for at få ham fri. Det var ret hyggeligt at se på ;)
Karoline, som er hans nye part, kæmper lidt med at vise ham hvem der bestemmer, men det går hele tiden bedre. Han kan godt være fræk og stoppe op med hende, men hun er begyndt at både galopere og springe lidt på ham, hvilket går fint. Hun rider også meget uden sadel, og det går en del bedre. Karoline passer rigtig fint til Nougat, så så snart hun lærer ham bedre at kende, skal det nok blive rigtig godt!

d. 26-05-2013
I dag er Nougat blevet hentet. Han blev officielt solgt i onsdags, og i dag, søndag, har de så hentet ham. Kirstine og jeg vil savne ham utroligt meget (og selvfølgelig også Karoline og resten af min familie), men jeg ved han er kommet et godt sted hen. Han skal gå som ridepony til hyggeridning. Det er en lille dreng der har fået ham. De bor et skønt sted, og jeg er sikker på, at han bliver passet fantastisk godt på. Det var hårdt at se ham blive hentet, men sådan er det jo desværre.
Jeg håber han passer super godt på sin ejer, og det var jo så nok desværre det sidste fra Nougat og jeg. Jeg vil tage op og besøge ham en gang imellem, og ellers må jeg have mine billeder som minder. Min fantastiske hest - 6 år med ham <3
Kommentér på:
Anden særlig race Nougat
Annonce