{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Welsh Cob (sec D) Mondetgården's Vivaldi [Tidl. part] 1996

6.117 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Welsh Cob (sec D) Mondetgården's Vivaldi

Fødselsår:
1996
Højde:
Han er 1,46
Temperament
Godt og opmærksom, men har tendens til at stresse når hans vaner brydes.
Gangarter
Gode, men grundet forkert ridning i fortiden var de pillet af ham i traven, og nuværende ejer var nødt til at pille en del af hans galop for overhovedet at kunne lave et anspring, men vi er efterhånden begyndt at få noget af hans gang igen :-)
Stævner
Starter LC dressur stævner med ejer.
Stamtavle
Far: Twyford Dane
Farfar: Sixoaks Prince
Farmor: Twyford Diadem

Mor: Alvediston Mair
Morfar: Kentchurch Commandant
Mormor: Valiant Maid
Køn
Vallak
Bemærkninger
Folden:
Underdanig og lav i hierakiet. Han går på fold med sin "storebror" Sultan (min part). Han følger Sultan rundt på folden, men kender også sin plads - under Sultan.
Han bryder sig ikk om at rulle sig på folden, så dette sker yderst sjældent, jeg har selv kun set det én gang da han var på græs. Han kommer ikke altid når han skal ind, og nogle gange kommer han hen til han er ca. ½ meter fra dig og så stikker han af igen, tror han morer sig kongeligt når han laver det nummer... hehe...

Stald:
En stresspind når der sker for meget omkring ham, og så klatter han en del på gangen. Vi er flyttet til Ærtebjerggård ogder kan han stå nok så nydeligt på staldgangen, han står simpelthen så flot og stille. Eller i hvert fald når det er en han kender og er tryg ved der tager sig af ham. Laver ellers ingen unoder nem på hove, og står stille når han skal have saddel på og tager mere end villigt biddet i munden. Holder meget øje med personen der er omkring ham, og kan finde på og stå og vende hovedet helt om for at se hvad man laver :-)

Banen/Hallen:
Går naturligvis ALLER bedst når det er has ejer Agnethe der rider ham. Han har desværre en underhals (den er dog blevet MARKANT bedre siden jeg mødte ham første gang) men lige så snart han bruger sig selv rigtigt liner han er rigtig lille dressurstjerne og har den flotteste hals! Har en tendens til at løbe i galoppen når han går dressur, men også her er han blevet bedre. Vil meget gerne arbejde og behage sin rytter, men kræver meget klare og meget præcise signaler, og er derfor ikke den nemmeste og ride i dressuren. Man må ikk være hård mod ham, eller gøre noget pludseligt, så bliver han bange og tror han har gjort noget alvorligt forkert. Han kræver en blød, præcis hånd.

Spring:
Det siges at forrige ejer red jagter og springstævner på ham, men athan så fik et styrt hvor han væltede hele springet ned over sig. Siden da har han været rædselslagen for at springe over bare en pindder lå på jorden, men når man endelig får ham lokket over så laver han de største spring over. Teorien kører på at han simpelthe kan springe hele små huse!! Agnethe og Vivaldi er påbegyndt springtrænig og det går bedre og bedre for hver gang, og på en god dag kan han komme igennem en lille bane på 4 spring. Pt. gælder det om at give ham selvtillid og mod tilbage, og derfor er vi også begynd og løsspringe ham og det går også fint.

Skoven:
Super dejlig i skoven. Opmærksom men han bliver hos sin rytter, dog kan han finde på at lave en 180 graders vending hvis han mener at noget er specielt farligt, men han skal bare lige falde til ro så er han helt cool igen. Kan gå med alle eller alene, lækker og sidde på i hans gyngende skridt, som tidligere sagt en drøm i galoppen. Han er ikke verdens hurtigste men det gør absolut ikke noget. Også her yder hn hvad han kan for sin rytter.

Min tilknytning:
Jeg ahr part på han storebror Sultan, men jeg tager mig også lige af Vivaldi når jeg alligevel er i stalden, sørger for han er varm og hr det godt, ikke er kommet til skade på folden og ikke er stresset. Når der er behov for det rider jeg ham, og laver bøjeøvelser med ham. Jeg snakker med ham så han har kontat med en han kender, det er trods alt kun en måned siden vi flyttede til Ærtebjerggård. Er der behov for det muge jeg ham og strigler ham.
Som i kan se har jeg tilknytning til ham!!

UPDATE 18-5-2010

Også her er det tid til en lille update.
Da Sultan jo er skadet det næste halve års tid har jeg fået lov til at ride vivaldi fast 3 gange om ugen udover at jeg selvfølgelig tager mig af Sultan.
Jeg skal have undervisning hver fredag, og glæder jeg mig utrolig meget til.
Undervisning og dressur på Vilvadi bliver en alvorlig udfordring, mest fordi at han teknisk er en utrolig svær pony, men han er også MEGET anderledes og ride end Sultan er. Sultan er ligetil og kan forstå de store bogstaver engang imellem, mens Villy er en følsom og stille pony.
Men det bliver spændende og jeg glæder mig rigtig meget. Jeg er sikker på at det bliver hårdt men jeg er også sikker på at jeg lære rigtig meget af det.
Vores træner siger at hvis man kan ride Vivaldi i dressuren kan man ride alle.

1 Juni 2010
I dag har vi fået undervisning for anden gang. synes det er svært, men det er super spændende, og jeg lære utrolig meget. Jeg tror aldrig jeg ahr brugt mit sædet så meget på så kort tid som efter jeg begyndte og ride undervisning på ham. Men det er fedt!!
Takket være regnen måtte vi ride i hallen idag, selvom jeg godt nok ikke er meget for det efter sultan fik den seneskade fordi bunden er som den er.
Han var elendig i opvarmingen og i den første halvdel af undervisningen, men så fandt jeg knappen og så fik vi en masse SUPER skridtarbejde og vi fik også noget repsektabelt travarbejde, og vi sluttede af med maner. Jeg fik to volter i træk i trav hvor han gik der og så mente han også lige at vi skulle have en lille galop, og vi fik også ros for den selvom den ikke var planlagt.
Glæder mig så meget til næste gang vi skal have undervisning. Der findes virkelig ikke noget bedre end undervisning!! :-D

17. juni 2010
Han var FLYVENDE!!! Han gik virkelig fantastisk!! Altså når den pony går så går han virkelig og så er han bare så lækker og ride. fik løftet ham godt op og krævet en hel del af ham. Han har aldrig rigtig arbejdet med øgninger før, og alligevel fik jeg arbejdet en del med det idag, og to gange blev han i stilling. Det var en skøn skøn følelse. Jeg fik også bøjet ham super igennem på hæjre volte, som er hans svære volte, og det resulterede i atvi fik nogle rigtig gode slangengange hvor han bøjede sig fint til begge sider (normalt slår han fra når han skal bøjes til højre) Så det var virkelig en succes-dag!! :-D

17. juli 2010
Vivaldi går bare bedre og bedre under mig. Han var virkelig flyvende idag og utrolig lækker og sidde på og arbejde med.
Se evt. de nye billeder i hans profil samt billederne fra dagens træning i fotoalbummet.

19. juli 2010
Stjernen fik smed idag. Det er altid spændende og se hvordan han opfører sig når han skal have smed, fordi han er en stresspind og bange for lyde.
Han var den sidste de rskulle have smed så jeg lod ham stå ude på folden ind til det var hans tur. Der var ingen i stalden, men det tæntke jeg ike videre voer fordi han det sidste stykke tid som regel ahr været alene inde når jeg har ordnet ham inden træning.
Jeg gik ud og hentede ham og det er så skønt og hente ham på fold for tiden for nu kan jeg bare gå lidt hen til ham uden problemer. Normalt skal vi lege fangeleg i de første 10 minutter. Virkelig skønt :-D
Tog ham ind og ingen problemer. Jeg kunne endda trække ham forbi smedens bil og ind i vandspiltorvet og så i stalden. Jeg var så stolt.
Og inde i stladne bliver han ved med at imponerer ikke bare mig men også smeden. Han stod bare og kiggede, sked lidt, men det var forventet men viste ingen tegn på stress. Ikke engang da smeden bankede skoene til på ambolten :-O Normalt så danser han rundt og pruster og spænder op. Men ikke idag. For første gang nogensinde kunne smeden få lov til at feje ind mellem benene på Villy efter han var færdig. Det var SÅ stort!! Er så stolt af den lille stjerne!!

20. juli 2010
Undervisning ved Bente.
Rejseplanen lavede fjel så havde 35 minutter til at gøre mig klar og varme op i inden Bente kom. :-S
Stjernen viste ingen tegn på stress selvom jeg avr en smule stresset. Han gik bare med uden problemer.
Strid i opvarmingen og ville ikke rigtig, men da Bente så kom gik det bedre.
Viste hende også lige billederne fra i lørdags og hun var MEGET imponeret over os :-D *stolt*
Han ville ikke helt som jeg gerne ville i traven så vi startede med galoparbejdet og han gik virkelig godt og lavede nogle gode anspring og hans takt blev meget bedre både i traven og i galoppen bagefter. Men han er desværre begyndt på at lige så snart han har galoperet to volter så slår han over i trav. Den er stensikker hver gang. Vildt irriterende. Men vi fik dog alligevel ros for vores arbejde.
efter galoppen skulle jeg lige trave ham lidt og jeg gjorde intet udover bare at ride ham igennem hjørnet, men han lagde an til en rigtig travøgning (ikke det sjusk han har lavet før hvor han bare laver høje knæløft frem for at strække sin ben ud) så jeg drev en lille smule på ham og lænede mig tilbage og så fløj han ellers ned at langsiden (læs: fløj i forhold til hvad han normalt gør). Han var fantastisk og sidde på og jeg kunne virkelig mærke hvor ren hans takt var og at han rent faktisk strakte benene ud som vi jo gerne vil have han skal gøre. Det var helt vildt! vi var meget imponerede og stolte af ham, og han vidste vist også godt at han havde været meget dygtig.
Det er bare så lækkert og ride ham for tiden.
Jeg tror det er fordi der kun er en - altså mig - der rider ham for tiden. Tror han er en en-mands pony.
Og så tror jeg også det hjælper en hel del at der ikke er noget stress omkring ham lige for tiden.

Torsdag 21. oktober 2010
Vivaldi er nu min part.

Tirsdag 23. november 2010
2 gang siden Sultan blev aflivet at jeg rider dressur på min lille stjerne.
Det gik okay. Jeg forventer ikke det helt store og tager det stille og roligt med ham. Rider mest i skridt. Men ellers er han jo dejlig som altid dog en lille smule mere frisk og bisset fordi han nu kun går sammen med alicante og han skal derfor ikke bruger kræfter eller energi på noget som helst ude på folden... tsk tsk tsk... hehe..

8. maj 2011
Lang tid siden jeg har skrevet noget om ponyen.
Det er nu 6 måneder og 17 dage siden Sultan blev aflivet. i begyndelsen af april begyndte jeg så småt at snuse til dressuren igen. Siden Sultan blev aflivet har jeg - med 2 undtagelser - kun redet i skoven eller arbejdet med ham i longen. Jeg har ikke redet med andet end hackamore, og jeg har den ven rundt ikke sat nogen som helst krav til min ridning eller til Vivaldi, bortset fra at jeg skulle tilbage i sadlen. Jeg har kort sagt været den meget kliché-agtige opfattelse af en passager på ryggen af en pony. Men det har hjulpet mig meget med at genskabe en kærlighed til min pony som jeg tidligere har haft.
Så for kort tid siden tog jeg et stort skridt og red på banen. Ikke mere end 20minutter da jeg ikke vidste hvor meget mit hoved kunne rumme. Det var ikke fantastisk og det kunne ikke kaldes dressur, men det var acceptabelt alt taget i betragtning, og så tog vi den derfra. Jeg startede ud med at ride i vores lammesaddel da jeg jo selvsagt ikke havde noget dressursæde. Det hjalp, og nu er jeg så småt begyndt at ride i min dressursaddel igen. Den anden dag nåede jeg endda helt til det punkt at selvom han gik elendigt, så fandt jeg mit sæde i nedsidningen. Jeg besluttede at vi skulle slutte efter det mens vi stadig var på god fod, og selvom det ikke havde været en super træning havde det alligevel været en succes, og Vivaldi har lige så stor del i det - hvis ikke større - som jeg selv har, så uanset træningen får han altid ros. Han er min store støtte i hverdagen.
Vi er nået til at lægge traven ind som en fast del af vores træning på banen, og det er faktisk lang tid siden vi har været i skoven. Dette skyldes ikke at jeg ikke gider, men min veninde har haft lånt min hackamore, og efter det sidste halve år kan jeg ikke længere ride med trense i skoven.
Som jeg sidder nu er jeg tilfreds med hans og mit fremskridt, og mit mål at vi til sommer rider som vi gjorde for et år siden.

6. Juni 2011
Tillykke til den smukke pony. Idag fylder han 15 år!

9. Juni 2011
Dressuren går fantastisk. Jeg havde aldrig drømt om at han og jeg ville falde ind i vores rytme så hurtigt. Og det er lige før at det går bedre end i sommers, taget i betrgatning af at han går så meget bedre på bagparten end han nogensinde gjorde sidste år, så vi har allerede rykket os langt siden vi begyndte for en måneds tid siden.
Min pony er fantastisk, han hjælper mig så meget!

30. November 2011
Jeg har idag redet min sidste tur på Vivaldi. Jeg har valgt at opsige min part på denne ufattelig dejlige pony. Mit savn til Sultan fylder simpelthen for meget og det er derfor ikke længere en glæde at komme i stalden som det førhen var.

Tak for de mange stunder hvor du bare har været der for mig min dreng. Jeg vil aldrig glemme dig!

Kommentér på:
Welsh Cob (sec D) Mondetgården's Vivaldi
Annonce