{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Artesia [Himmelhest] 1999

8.108 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Anden særlig race Artesia

Fødselsår:
1999
Højde:
160 cm
Temperament
Hun er meget selvstændig og er ikke typen der kommer på folden for at snakke. Hun stoler ikke på mennesker og de fleste mænd kan ikke få lov til at røre hende. Hun lader sig kun kæle af folk hun kender rigtig godt, hovedsageligt mig.

Under ridning vil hun gerne bestemme, men er altid til at kontrollerer. Hun skaber sig sjældent, men har svært ved at koncentrerer sig længere tid ad gangen.
Gangarter
God energisk skridt, med god overtæden.
Traven er også god og taktfast. Også god overtrædning
Galoppen er stor og rummelig.
Stævner
Hun går pt LB dressur til stævner

Placeringer, rosetter modtaget
LC1: 5 placering(er) (Udklasset)
LC2: 5 placering(er) (Udklasset)
LC3: 1 placering(er)
LB1: 3 placering(er)
LB2: 1 placering(er)

2008:
Udklasset til og med LC2
Vundet en LB2 (Var kun 2 i klassen)
Nummer 2 ud af 3 i vores første LA1
Årets bedste resultater:

LC2 i Dronninglund til 66%
LC2 i Brønderslev til 66%
LB1 i Dronninglund til 63%
LA1 i Dronninglund til 62%

2009:
Startet og godkendt til og med LA3

Årets bedste resultater:
LA2 i Uggerhalne til 59%

Vi rider nu LA klasser, da vi ikke følte vi kunne med LB'erne. At vi er sprunget dette niveau over kan mærkes og vi ligger stadig ikke højt procentmæssigt, men da vores underviser mener vi høre til i LA'erne så rider vi dem, og får efterhånden mere og mere rutine.

2010:

Planlagte stævner:
Tylstrup - Nrs Bank Cup (LB1 begge dage)
Jetsmark
Nejst
Stamtavle
Hun er en stor rundkørsel, men kan da prøve at skrive det jeg ved.

F: Arto
FF: Artic (Fuldblod + 25% trakehner)
FM: Anglo Araber hoppe, navn ukendt

M: Irsk Fuldblodshest, Tidligere løbshest, hed noget allá "Meer"

~

Afkom: Uldahls Sweet Escape
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Artesia er og var min første hest. Jeg købte hende da hun lige var fyldt 6 år, og har snart haft hende i 5 år. Da jeg købte hende kunne hun alle tre gangarter og nogenlunde stoppe. Hun var ikke i balance og gik konstant i kontragalop.

Hun blev købt med henblik på military, men det viste sig hurtigt at hun ikke havde modet til det. Derfor begyndte jeg at ride meget dressur på hende, og hun er nu primært dressurhest. Vi kan dog godt finde på at tage et par spring hvis lysten melder sig.

Idag kan hun de fleste øvelser på LA-niveau. Hun kan gå fra skridt til galop, og fra galop til skridt. Schenkelvigninger, versader, traversader, galoptravers og skridtpiuetter. Vi kæmper med tilbagetrædningerne, men de er stadig meget dårlige.

***Artesia folede den 21/3 2007 klokken lidt over ni om aftenen.***

17/4 07 Er nu begyndt genoptræning som går super godt. Hun lader ikke til at have glemt noget og er dejlig og let på banen. Nu skal balancen og konditionen bare tilbage i hende så er hun snart på toppen igen.

Vi skal starte d. 27/5 i Jetsmark. Skal starte vores første LB dressur. Jeg starter LB3 bare for at se hvad der sker. Hun har jo ikke rigtig været placeret i LC, men da hun kan det hele til en LB på hjemmebane besluttede jeg mig for at gøre et forsøg. XD

4/6 07 Artesia står desværre halt, med en kodeledsforvridning. Så nu må vi se hvor længe det kommer til at tage.

16/10 07 Er begyndt at ride hende ca 3 gange om ugen, mest på ture i landet, da hun har bedst at de lige strækninger endnu. Var lige nede i klubben og ride en hurtig LC1. Varmede op på turen der ned og skridtede af på turen hjem. Men vi red da til ca 50% så det var fint. Hun er stadig meget pyldret og hun er bestemt ikke trafiksikker mere, desværre. Men det kommer stille og roligt.

Hun har været i ridning ved Michael Lund oppe ved Brønderslev siden den 10. November, men nu kommer hun snart hjem (Omkring den 10. Januar) Glæder mig så meget til at få hende hjem, da hun bare går super nu, og kan ikke vente med selv at overtage den daglige træning igen og så satser jeg på stævnet i Dronninglund sidst i Januar ;b

Så er Artesia hjemme igen og vi er meldt til i Dronninglund. Vi kæmper pt med vejret og manglende trafiksikkerhed, og håber at være nogenlunde klar til weekenden ;b

***30/4 2008
Vi træner nu 5 gange om ugen, for det meste dressur da hun ikke er helt stabil i trafikken endnu. Hun går suverænt og vi har snuppet en roset til hver stævne vi har været til siden hun kom hjem, nu begynder stævnesæsonen snart for alvor, og vi satser på stævner stortset hver weekend de næste 2 måneder, og regner med at debutere i LB endten i slutningen af maj eller starten juni.

4/8 2008 - Så har vi fået taget hul på LB1'erne og efter weekendens stævne i TYL hvor vi fik over 60% i vores tredje LB1, satser vi nu mod LB2 om to uger. Artesia går suverænt for tiden og vi bruger tiden på at finpudse og træne de dumme schenkelvigninger. Vi glæder os til at når vi må lave dem i trav ;b

31/8 2008 - I dag red vi undervisning ved Karina Kjeldsen, som er freelancer. Det var super godt og vi fik en masse med hjem som vi kan bruge i vores træning. Hun kunne rigtig godt lide Artesia og mente bestemt hun sagtens vil kunne gå LA med de gangarter hun har. Bare super lækkert og glæder mig allerede til næste gang hun kommer.

5/9 2008 - Og der røg nibe cup.. Fandt en byl på Artesia da jeg trak hende ind fra fold. Og dyrlægen blev tilkaldt og kunne bekræfte mine bange anelser. Hun har kværke.. Heldigvis tegner det på at hun ikke vil blive påvirket, men selvfølgelig bliver der ingen stævne til os. :(

5/10 2008 - Artesia er raskmeldt, det viste sig at være en byld og ikke kværke, så nu træner vi frem mod Tylstrup i næste weekend. Vi er begyndt at få undervisning ved Karina Kjeldsen hver 3. weekend, og det er bare super godt.

10/11 2008 - I går fik vi så vores noget uventede debut i LA klasserne, da vi red en LA1 i dronninglund. Det var ikke planlagt, men fik lært programmet, og selvom jeg tegnede lidt upræcist og havde min koncentration på at huske programmet så klarede vi det over alt forventning. Fik rigtig meget ros af alle, og er simplethen så stolt af os begge to. Nu er vi sq godkendt i LA1 ;b

24/12 2008 - Artesia har nu stået en måned på Mellergården. Det er rart at have ridehus og det hele lige ved hånden, men vi glæder os begge til foråret så vi kan komme tilbage til Escape og resten af Artesias normale flok. Vi er så småt begyndt at se frem mod Dronninglund d. 1/2 2009, men vi er endnu ikke gået i gang med det helt seriøse stævnetræning endnu.

27/5 2009 - Mig og Artesia blev smidt ud fra Mellergaard for ca 3 uger siden. (Længere historie, men ikke rar oplevelse). Nu er vi tilbage i den lille hyggelige stald hvor Escape også står. Hun har været on-off skadet siden marts, så vi er ikke kommet i gang med stævnesæsonen endnu, men håber at kunne ride i Jetsmark i weekenden.

6/7 2009 - Artesia har mere eller mindre fået ferie. Jeg har bestilt kiropraktor til hende, men dette kunne desværre først blive aktuelt i september. Planen er i hvert fald indtil videre at vi dropper dressuren og biddet. Så må vi se

30/8 2009 - Efter 2 måneder, snart 3, uden bid, er den lille hest ved at falde til ro igen og nyde at arbejde. Har valgt at satse og tage til Nibe, så håber hun kan klare en enkelt weekend med bidet, ellers bliver det vores sidste stævne, for så dropper jeg bidet permanent. Det er vigtigst at hun er glad.

14/9 2009 - Så kom meldingen på Artesia. Hun skal genoptrænes fra jorden og med en smule ridning, dog uden sadel. Dette kan tage alt mellem 7 måneder og et år, så det kommer til at tage lang tid før vi er på stævnebanerne igen. Så ærgeligt, med alt det vi endelig havde opnået.

26/4 2010 - Genoptræningen af Artesia er i fuld gang og om 14 dage skal vi til vores første stævne. Havde ikke turde håbe på det gik så hurtigt, men Artesia er i fin form og vil hjertens gerne arbejde, hun nyder så meget at være kommet i gang igen og det samme gør jeg.

SIDSTE NYT!!!
Ja, der gik jo så ca en måned, og så sagde Artesia stop igen. jeg stoppede øjeblikkeligt alt ridning da jeg genkendte hendes signaler. Så fik hun en måneds ferie ved Janni, mens jeg besluttede hvad jeg ville gøre.

Hun kom så i røntgen og det viste sig desværre at hun har kissing spine. Hun har to steder i ryggen, helt oppe ved manken og lige foran lænden. Her er der meget tætsiddende og misformede torntappe. Desuden var de også begyndt at vokse sammen begge steder.

Så Artesia bliver aldrig ridehest igen :'( Jeg har grædt længe, men indeni vidste jeg godt hvad vej det gik, og havde forberedt mig på det værste. Nu er hun permanent flyttet ned til Janni, og går og hygger sig. Jeg hilser på hende så ofte jeg kan, men den store afstand gør sit.

Hun er pt til hingst, nemlig haflingerhingsten Askhan, på stutteri Nordan. Glæder mig til at se hvad der kommer ud af det :D

....................................

Det har taget mig en del tid, men nu er jeg hvis klar til at skrive om Artesias sidste tid. :'(

Da jeg endelig fik hende hjem, var hun knap 5 mdr henne, og var så småt begyndt at vokse om maven. Der gik dog ikke længe før hun fik det underligt. Der midt i juli gik min lille tøs og havde sat pels, og frøs og rystede hver dag. Hun blev stivbenet og til sidst halt på forbenene. De sidste par dage gik hun med næseblod og virkede trist og opgivende. Jeg vendte mange tanker og ideer. Skulle jeg prøve at få føllet fjernet? Skulle jeg vente og se tiden an? Til sidst vidste jeg bare at det eneste rigtige var at aflive min elskede røde tøs.

Jeg græd som pisket, både før, under og efter aflivningen, og jeg sad ved hende længe bagefter. Det er det værste jeg i mit liv har skulle gennemgå, men da jeg kørte der fra var jeg rolig og fattet igen, min fornuft sagde mig jo at det havde været det bedste for Artesia.

Siden den dag har jeg mange gange vendt tilbage og tænkt på alle de ting jeg kunne have gjort anderledes, så Artesia stadig ville være i live og leve uden smerter. Jeg savner hende hver evig eneste dag, og vil sikkert gøre det hver dag i flere år.

Jeg priser mig lykkelig for at jeg den dag i dag har Escape, som på så mange måder minder om sin mor, og udfylder hendes plads på den bedste måde.
Kommentér på:
Anden særlig race Artesia
Annonce