{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
800 visninger | Oprettet:

Flex-bandage falder af hele tiden {{forumTopicSubject}}

Hej alle.
Jeg står med en hest som har et sår over højre knæ. Det har bare helet så fint den sidste uges tid. Men nu er bandagen begyndt at falde ned hele tiden, da jeg tror at hun klør i det. Og det har jo så resulteret i at hun napper i det. Her til morgen var det simpelhen så hævet og varmt rundt om, men selve såret så fint ud.
Har efter dyrlægens anvisninger renset, gået en time med hende hver dag uden bandage på og renset igen hvorefter lagt bandage hver dag. Og har været ude og tjekke op mindst 2 gange om dagen.
Men igår var hun stok halt, og det har hun slet ikke været før nu.
I morges ville hun næsten ikke rokke sig ud af stedet med hendes ben. Hun kunne fint lægge vægt på, men røre sig ville hun slet ikke.

Er nu ude hos hende morgen, middag og aften for at holde ekstra øje. Og er simpelhen så frustreret over at det har taget sådan en pludselig drejning.. smiley
- Jeg vil prøve og tage ud til dyrlægen her efter middags-tjekket, vise billeder og høre om de har et godt råd.

Renser såret først med lunkent vand, med sterilt sæbe, tører det af yderst rundt om sår-kanten, derefter sprøjter jeg klorhexidin på, og tager zink-salve i sårkanten. Derefter ladet det stå lidt til zinksalven tørrer lidt, og til sidst lagt bandage.

Billede er et før/efter af hendes sår.
Før billedet er taget i sidste uge, og efter billedet er fra i morges. Synes bare det er gået så godt, og det er virkelig et nederlag at hun så får det sådan. smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Flex-bandage falder af hele tiden
  • #1   1. aug 2014 Tror det er meget normalt at det bliver værre for derefter at blive bedre igen når det gælder sår.
    Det er jo ved at hele og strammer sikkert helt vildt når hun går fordi huden er ved at lukke sig igen. Samtidig er hævelsen jo sat lidt mere end lige da skaden opstod og væsken og blodet der er samlet i hævelsen bliver mere fast når hun står og det har ligget der længe.
    Hvis dyrlægen har set det i starten og intet er 'ødelagt' inde i selve benet ville jeg ikke være så bekymret.

    Tænk hvordan du selv bevæger dig hvis du har fået en kæmpe hudafskrabning på en bevægelig kropsplejets som knæet. Jo længere tid der går, jo mindre har man lyst til at bevæge sig fordi det strammer og sprækker ved bevægelse smiley

    Håber du kan forstå hvad jeg mener - min hest har i øvrigt været udsat for det samme og kom sig 100%


  • #2   1. aug 2014 Astrid, glemte helt at skrive at hun ændrede adfærd igår, hvor hun slet ikke spiste eller rørte på sig. Først da jeg fik lagt en lettere bandage blev hun tilbøjelig til at spise. Da jeg kom ud i morges var bandagen self røget af og hun spiste ej. Til gengæld var hun frisk på slikstenen, da vi bruger den når hun skal renses, så hun står stille. Havde din hest også sådan en fremmed adfærd?

  • #3   1. aug 2014 Min hoppe ændrede i høj grad adfærd, tildels fordi hun ikke blev brugt, men også fordi at hun havde ondt og en masse energi hun ikke kunne komme af med fordi hun ikke ville bruge benet optimalt. Men tjek fa lige temperaturen engang hvis hun ligefrem ikke vil spise.

    Jeg brugte ikke noget til at dække såret da min dyrlæge rådede mig til at give det luft og jeg ligesom du oplevede at intet ville sidde fast. Jeg brugte derimod back on track da såret ikke længere væskede og var rimelig lukket, og vaskede det hver dag med noget antibakterielt samt saltvand, og så 'tvang' jeg hende til at gå så det blev løsnet op og der kom noget cirkulation i benet så hævelsen kunne aftage.


  • #4   1. aug 2014 Okay super.
    Er på vej ud til dyrlæge for at se hvad hun siger. Og ellers vil jeg da prøve det du råder til. smiley


  • #5   1. aug 2014 Perfekt, dyrlægen ved sikkert meget mere om det end jeg gør, men så længe intet i selve benet er ødelagt så tror jeg nok I skal klare det, såret ser i hvert fald rigtig fint ud.

    Krydser fingre for jer i hvert fald! smiley


  • #6   1. aug 2014 Der er jo inflammation i såret, så det er naturligt, at et sår hæver op og den lokale temperatur stiger - det er dog et dumt sted, såret er, idet det sidder lige ved et bøjeled, hvor huden får minimalt ro til at hele smiley
    Men ellers ser det jo fint ud, og der er ingen tegn på infektion. Så tror bare du skal fortsætte, som du gør. Måske forstærke bandageringen på en måde, så den ikke falder af? Det gælder jo om at mindske tilgangen af mikroorganismer, som naturligvis øges, hvis såret ikke er lukket inde smiley


  • #7   1. aug 2014 Opdatering for mit middagstjek:
    Dyrlægen sagde at det ville være godt at få hende ud og gå lidt igen. Også fik vi noget stof bandage med klister på den ene side, til at vækle rundt om det melolin og babypad jeg giver hende på såret,

    Fik hende med ned i ridehuset. Den "haltende" gang forsvandt næsten helt da vi var færdige, og der var løsnet op, samt at det gule væske der var, eller inflammationen som man jo siger, var løbet godt ud. Varme og hævelse var faldet siden i morges, men yderlige faldet efter gåturen.

    Har valgt at dele min daglige gå time med Dolly op til 2x30 min, så jeg vil gå med hende igen i aften for at det ikke bliver helt stift igen.

    Hun havde spist meget af sit hø fra i morges og drukket vand, samt at da jeg fyldte ind igen her til middag, både drak og spiste hun. Så det har været et rigtig positivt middags-tjek. Så må vi bare se hvad aftenen bringer. smiley


Kommentér på:
Flex-bandage falder af hele tiden

Annonce