{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.371 visninger | Oprettet:

Nyreslag .. {{forumTopicSubject}}

Hej kloge mennesker ..
Jeg har en hest som fik nyreslag sidste år, og da de så har nemt ved at få det igen, prøver jeg at følge alle kunstens regler for at det ikke skal ske igen.
Men alligevel bliver hun stiv i bagparten ind imellem, og jeg stopper med at ride, og pakker hende godt ind. Og jeg skrifter altid meget varm og af.
Hun bliver klippet torsdag, så hun gerne skal stoppe med at blive over ophedet, og hun får e-amino dagligt, og større dosis når vi skal springe. Jeg har læst meget om nyreslag sidste år da hun fik det, og har snakket med dyrlægen, så mit spørgsmål til jer er bare:

Hvis i har haft heste med nyreslag, hvad gjorde i så for at hindre at det kom igen? Hvad gav i evt af tilskud?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Nyreslag ..
  • #1   9. okt 2012 det er tit pga homoner.. så hvis hun er meget "hoppet" så kan hun få en homon indsprøjtning som hjælper rigtig meget smiley

  • #2   9. okt 2012 Jeg giver min e-vitamin og selen og skridter godt varm og af.. har ikke lagt mærke til at min bliver stiv i bagparten..

  • #3   9. okt 2012 En af vores har haft det i sommers, men det kom af, at hun var blevet for kold hen over krydset, efter distance stævne. Vi gør ikke noget for at hun ikke skal få det igen, udover at have lært af vores fejl.

  • #4   9. okt 2012 Min har haft det. Vi fodre med haferergænser eller hvad det hedder, roepiller, lucerne og godt med hø smiley Heste der har haft det kan ikke tåle havre, så de skal derfor mest af alt have godt med hø smiley Men vi sørger for at skridte ordentligt varm og af og da vi putter et skridt lænde dækken på når det regner hvis jeg rider ude for de må ikke blive våde og kolde når de har haft nyreslag smiley Sørg for at holde den rigtig godt varm så den ikke fryser eller bliver kold smiley Min går også med regndækken for at den ikke skal blive kold smiley

  • #6   9. okt 2012 De kan få det hvis de får for meget korn og ingen stråfoder/ hø, og hvis de så samtidig rides for hårdt. Eller hvis de er blevet våde eller kolde. Men det er noget der sidder i hestens muskler, og i værste fald kan der ske noget med nyren, og derfor skal man sørge for at holde hesten rigtig godt varm smiley

  • #7   9. okt 2012 Jeg havde engang en vallak der fik nyreslag med jævne mellemrum. (har de først haft det en gang får de det nemmere igen) men da jeg begyndte at give den noget pulver i dens mad fra pavo (mener det hed mucelbielt (staves?) dengang) så fik den det ikke i restens af dens dage

  • #8   9. okt 2012 Min har ikke haft det, men jeg skridter altid godt af og til. Når det er dækkentid, har jeg et andet, der altid er tørt, så hvis det har regnet meget, skifter jeg dæknet, hvis jeg har været ude og ride, hvor det har hængt, så det er blevet fugtigt indvendigt, derudover sørger jeg også for, at han ikke får dækken på, hvis han er svedig.

  • #9   9. okt 2012 man må heller ikke give en våd eller svedig hest dækken på, så hellere et fleece tæppe indtil den er helt tør og så kan man gi den dækken på smiley For hvis man giver en våd eller svedig hest dækken, det giver også let nyreslag smiley

    Nu er nyreslág jo noget med musklerne, og i i værste fald kan det give noget med nyren smiley


  • #10   9. okt 2012 Min får noget der hedder Micelle-E, (E-vitamin i stærk koncentrat, som dyrlægen anbefaler). Derudover skridter jeg hende godt til/af min,. 20 min, men gerne 25.
    Hun har aldrig fri"fri", men går altid min. 45 min.
    Derudover får hun stivelsesfattigt foder, i korrekt mængde..
    Jeg sørger får at hun får vand nok og sidst men ikke mindst går hun altid på fold med dækken, da det ikke er sundt for nyreslagsheste at blive afkølede over lænden.

    Jeg har haft 2 dyrlæger fra HH, 2 ude fra Landbohøjskolen og 1 specialist fra Holland til at hjælpe med min, og nu er hun aldrig stiv i lænden eller noget :))


  • #11   9. okt 2012 Det er godt nok mange år siden min gamle poy havde det, så der kan jo være sket meget siden hvad angår viden på området.
    Men jeg gjorde som du, sørgede for at skridte længe varm og skridte godt af efter ridning. Jeg brugte i tiden lige efter nyreslaget, lang tid på "genoptræning", så jeg var sikker på at hun i hvert fald ikke ophobede mælkesyre fordi hun ikke var klar til det arbejde hun skulle udføre.

    Kig på foerplanen (evt i samråd med dyrlæge/foderkyndig), men kan gøre meget ved rigtig fodring.

    Og så kan du jo overveje at invistere i en pulsmåler. ved at træne med pulsmåler, kan du træne så effektivt som muligt, uden at arbejde for meget over mælkesyregrænsen.
    Vi bruger det på min holstener, godt nok af helt andre årsager, men man kan træne mere effektivt uden at det er så hårdt for hesten.


  • #12   9. okt 2012 Hej Michelle.

    Ja nyreslag er en muskelsygdom og har egentlig ikke noget decideret med nyrerne at gøre(medmindre der er et meget højt indhold af myoglobin i nyrene - det kan give nyreskader, ved meget kraftigt nyreslag).

    Der findes flere forskellige slags nyreslag og hesten skal behandles/forebygges efter hvilken type den har.
    Det er derfor vigtigt at du selv ved hvilken form for nyreslag din hest har så du kan forebygge det bedst muligt.

    Hvis jeg skal sige noget som man kan gøre i forhold til alle typer nyreslag er det at hesten skal have masser af foldtid, mindst mulig stivelse(er i havre, byg, melasse, majs mm.) - evt olie i stedet for som energikilde(fedt og fibre = godt), masser af fibre(hø, wrap, lucerne), nok elektrolytter, skridtes godt varm og af(som du også siger du gør) - husker at lægge skridtpauser ind i din træning og undgå alt for stressede situationer(både i stald og under ridning).

    Det er vigtigt at du får lavet en diæt og et træningsforløb - i samarbejde med din dyrlæge smiley

    Jeg har lige haft et projekt om nyreslag og vil gerne sende dig noget af opgaven, hvis du er interesseret i det?

    Håber det kan hjælpe lidt - ellers er du velkommen til at skrive og spørge(er selvfølgelig ikke alvidende.. har bare lært en del af at skrive opgaven og dermed sortere i forskellige kilder efter nyeste forskning) men spørg som sagt ellers din dyrlæge smiley
    Held og lykke med din smukke hest.
    Mange hilsner Jane


  • #13   9. okt 2012 Jane: super beskrevet smiley
    Vi fik også af vide at vi kun måtte skridte 20 min det første lange stykke tid fordi hesten ikke måtte svede eller blive overanstrengt. smiley og det skal lige siges, det tog næsten 6 mdr. inden min var ovre sit nyreslag smiley Men idag er der intet, og det jo selvfølgelig fordi vi passer rigtig godt på hende for at hun ikke skal få det igen smiley for hvis de først har haft det en gang får de det let igen smiley


  • #14   9. okt 2012 Tak Charlotte.
    Mange tak smiley
    Ja det er rigtig der er større risiko smiley Dejligt at høre at jeres har det godt og i passer godt på hende.
    Det er svært at finde hoved og hale i information omkring nyreslag, da der stadig forskes rigtig meget i det og meget af informationen er desuden på engelsk, og når derfor ofte ikke helt ud til hesteejerene.
    Der er især en større risiko for hestene, hvis de har kronisk nyreslag(nyreslag deles op i sporadisk - enkelt tilfælde og kronisk nyreslag - tilbagevendende). Ifølge nogle af de nyrere forskningsresultater er der en arvelig faktor og derfor nogle heste der vil have større risiko end andre.
    Så nyreslag er stadig en meget kompliceret lidelse.
    Mvh Jane


  • #15   9. okt 2012 Det var da så lidt smiley Ja det er det nemlig smiley Men hvis det er, er du velkommen til at skrive pb hvis der er noget du vil spørge om smiley

  • #16   9. okt 2012 Tak for alle jeres svar smiley
    Som sagt har hun haft det, og vil bare gerne forebygge et nyt tilfælde.
    Er meget opmærksom på at holde hende varm og tør, samt skridte ekstra varm og af, og hun får dagligt e-vitamin, og jeg ved godt at chancen er større for at få det igen, når de har haft det smiley


Kommentér på:
Nyreslag ..

Annonce