{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Röskva fra Baverslund [Himmelhest] 2001

18.504 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Mette Bang
Kvinde | 40 år | Oprettet: 3. okt 2006


Islænder Röskva fra Baverslund

Fødselsår:
2001
Højde:
136 cm m sko
Temperament
Jeg advare imod at der er meget ISLÆNDER sprog, hvis der er noget du ikke helt forstår, så spørg du bare :)

Röskva ligger let over middel - Men hun er en islænder dame jo.
Gangarter
5 gænger

Skridt - Rigtig god og i holdning. Hun træder automatisk hvor hun skal

Tölt - Hun er natur tölter men er stiv i det så den er meget pas agtig i det. Dog er hun begyndt at vælge det fra, så vi skal have bygget tölt musklerne op igen.

Galop - Rigtig god men vi skal begge have lært at sætte i rigtig galop. men ellers er den rigtig lækker og hun kan være hurtig.

Trav - Blevet meget bedre. vi er nået til hvor vi snart kan sige at det er trav. Og hun er begyndt at vælge trav selv istedet for tölt og grisse pas.

Pas/grissepas - Når hun er for stresset bliver det til grisse pas. Hun kunne godt lære flyve pas men er ikke noget jeg ønsker. Da jeg ikke er god nok til det.
Stævner
Vi har deltaget i

Snegla vinterstævne (Holstebro) i 2007
Det gik ikke så godt :( hesten var noget sløj i det
Karekter 4.5:
tölt: d1- 4 d2 - 3,5 d3 - 4
trav: d1 - 2,5 d2 - 3 d3 - 3,5
Skirdt: d1 - 4,5 d2 - 4,5 d3 - 4
Galop: d1 - 3,5 d2 - 4 d3 - 4
total: d1 - 3,6 d2 - 3,8 d3 - 3,9

Bededagsstævne (Herning) i 2007 4.5 og T8
Karekter 4.5:
Tölt: d1 - 4 d2 - 4,5 d3 - 4
Trav: d1 - 2,5 d2 - 4 d3 - 4
Skridt: d1 - 4,5 d2 - 4,5 d3 - 4,5
Galop: d1 - 4,5 d2 - 4,5 d3 - 4,5
Hjælper/sæde: d1 - 4,5 d2 - 4,5 d3 - 4
total: d1 - 4 d2 - 4,4 d3 - 4,2

Bededagsstævne (Herning) i 2009 4.5 og T8 (ikke noget godt stævne Röskva var halt grundet sygedom)

Aulum Dyreskue 2008 20 point (billeder af den seddel hvor hendes karakter står ligger i foto albums)

foråret 2012 vil vi ikke være at finde på stævne pladserne, da Röskva blev forfangen igen jan 2012. Men muligvis i efteråret.

* D1, d2, d3 betyder dommer 1, 2 og 3
Stamtavle
Röskva fra Baverslund

F Gæfur f. Ebeltoft DK (Kendt avls Hingst)
M Sólrún f. Sønderholm DK

FF Fjölnir f. Kópavogi IS
FM Hæra f. Kópavogi IS

MF Töggur f. Eyjólfsstödum IS (Kendt avls hingst)
MM Fluga f svignaskardi DK

Röskvas stamtræ på farens side kan gås tilbage til 1911, det er det sidste årstal jeg har men jeg har fundet en tidligere end det. Men uden fødselsår.

Jeg kunne skrive flere led på men synes at det her er rigeligt :)

Röskvas BLUP tal

Hoved 101
Tölt 101
Hals 108
Trav 100
Ryg 101
Pas 89
Proportioner 110
Galop 106
Benkvalitet 103
Vilje 97
Benbevægelse 100
Form under rytter 103
Hove 99
Skridt 103
Man og hale 98
Rideegenskaber 97
Bygning 108
Langsom tölt 100
Total 99
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Jeg prøvede Röskva i juli 2006, Og jeg faldt pladask for hende.
Den 6 august 2006, hentede og købte jeg Röskva fra Lipo Islænder ridecenter. Hun gik fint igennem handelsundersøgelsen, uden anmærkninger. Men hold da op, det har ikke været nemt at være ejer af Röskva. Men vi har da klaret os igennem tingene, og kommet oven på igen.

Sygedom:
Jeg starter med sygedom da det har fulgt meget i mit forhold til Röskva, da hun har haft nogle ting og sager gennem de mange år jeg har haft hende. Noget mere alvorligt end det andet.

Da jeg havde købt hende, havde dyrlægen der lavede handels undersøgelsen glemt at fortælle mig at hun altså havde ulve tænder i begge sider :( Men de blev fjernet, så de ikke ville komme til at genere.
Hun har også prøvet at æde en giftig plante, som endte ud med en voldsom gulsot (lever sygdom). Hun blev meget sløv og blev gul over det hele i huden og øjne.

Röskva blev desværre i november 2008 forfangen. Det skete ved at hun havde nydt lige lovlig meget af sommer græsset. Men også at hun fik lungebetændelse, gjorde bare udslaget. Det har været en længer kamp at få kontrol over det. Eftersom også i maj 2009 fik tilbageslag da vi var til stævne. Men nu holdes det væk ved at holde hende i form, og at hun får det rette at spise.

22 januar 2012
Röskva er for tredje gang forfangen, det gør ondt at se hende have ondt :( Jeg håber hun kommer det denne gang også. Men hvorfor hun er blevet forfangen denne gang vides ikke.

20 feburar 2012
Det går bedre med Röskva, men hun er stadig på smerte stillende. Så må se om nogle dage om hun er ok.

Stald:
Röskva har været en meget opmærksom frøken i stalden. Men hun er begyndt at falde så meget til ro, at hun bare står og sover når man strigler hende og hvad der ellers skal gøres. Men hvis hun bliver efterladt alene på stald gangen så vågner hun op og kalder :) men ikke noget med at gå i panik. Men opstaldnings stedet siger også at Röskva er rigtig sød og nem at have med at gøre, og at hun snakker meget.
Jeg valgte efterår i 2010 at få en delvis jagt klip på hende, og høne mor her var jo død nervøs for om hun ville stå stille… Hun stod så stille at man kunne se hun bare nød at komme af med pelsen. Selv mellem benene.
Men jeg har også lært i hende godt op at hun har lært at vand er godt, og ikke noget farligt noget. I dag kan jeg stille hendes ben i en spand med vand og hun står bare, rør sig ikke ud af pletten. Men det er jo dejligt at blive kølet af.

28/11-2011
I år har jeg desværre blevet nød til at fuld klippe Röskva, da hun svedte ude på folden, selvom hun havde fået en fuld kilp på hals/bringe. Så nu går hun med dækken. og hun har acepteret det fint. selvom hun ALDRIg i sine 10 år har været fuld klippet og med dækken på. Klipningen gik over al forventning. Hun stod BOM STILLE rørte sig ikke en milimeter. så jeg kunne strigle de løse hår væk mens hun bare stod der løs :) dejligt.

Bane:
Eftersom jeg købte Röskva fra ny tilredet, og med min meget lille erfaring inde for islænder ridning, er det blevet meget selv lært. Men Röskva er meget talent fuld, når hun bliver redet rigtig. Men hun har da også tider hvor hun bliver i sit ”det her gider jeg ikke” Og begynder at stå stille, og når hun er træt af det bakker hun. Og til sidst kan vi godt gå vider. Det sker ikke så meget mere men i starten var det sådan hver gang vi var på bane eller ridehal.
Dog hvis det er en fremmede ovalbane er hun helt med på den de første par gange, men så finder hun ud af at det jo er kedeligt.
Jeg har prøvet at springe på hende et par gange. Men hesten er simpelthen bange for spring, det er noget man går uden om, eller tonser igennem som en bulldozer! Men det kan også være det er hendes uerfarenhed med det der gør hun ikke ved hvordan, det skal gøres.
Ehhh… dressur kan hverken jeg eller hende så ja..
Vi er ikke udelukkende bidridning vi laver. jeg arbejder også på at kunne ride med hende ude i naturen uden bid. Men indtil vider lystre hun ret godt uden bid.

update: 28/11-2011
For nogle dage siden longerede jeg Röskva og tog og løs sprang hende. Det gik over al forventning. hun sprang bare over. Så det er noget jeg fortsætter med, for at veksle med træningen.

Natur
Röskva er rigtig flink når vi rider tur med andre, hun er ret cool over for trafikken og skræmmende ting. Men hun er dog bange for får, og andre dyr skal man lige stoppe op og glo på, for at være sikker på de ikke er farlig. Selv for andre heste. Men hun løber bestemt ikke af med en hun skal bare være sikker på det er sikkert.
Men jeg tager ikke på lange tur alene på hende. Da hun kan blive noget af det mest trælse der findes. Alt bliver farligt, andre heste osv… alt…. Hun stopper op og står, så begynder hun på sin bakken og prøve at vende om. Så vi tager det stille og roligt og små ture af gangen, så hun ikke tror at hun kan lave nummer og komme hjem. Og det går rent faktisk meget godt, hun er blevet mere og mere sikker at have med ude.

update 22/5 -2011 Röskva og jeg red en tur til Årslev og tilbage igen, turen består af stor landevej, små veje, by, markstier/veje, skov. Turen er 5 km. Til at starte med var hun en rigtig strigle hele vejen til Årslev stod det på lidt magtkampe, stejl og buk (ikke vildt) Men hun gav efter og slappede af da vi kom til Årslev, men var meget opmærksom på ting og sager. Men i det hele var det en god tur da det er første gang vi red så langt alene. Så jeg er stolt. Men det er sq nemmer når de andre er med, så er hun jo en engel den lille djævle :)

Stævner/dyrskue
Röskva er ret cool overfor det at være til stævner og dyrskue. Pænt sagt det ragere hende en papand. Hun er ret ligeglad med alle de mennesker og heste/dyr der kan være, bare hun får sit halm/hø.

~~~~~

Röskva var så slemt forfangen at hun aldrig ville blive smerte fri, derfor fik hun fred den 1 marts 2012 ca. kl 10.30. Du vil altid blive savnet og man vil aldrig kunne finde en hyp som dig. Med så stor en personlighed.

R.I.P Röskva du vil altid være i mit hjerte min dejlige hest.

Jeg ønsker ikke stemmer eller udfordringer

~ Mette Bang
Kommentér på:
Islænder Röskva fra Baverslund
Annonce