{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Frændi fra Strø [Tidl. hest] 2002

6.079 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Maria&Frændi :D <3 .
Kvinde | 28 år | Oprettet: 16. nov 2007


Islænder Frændi fra Strø

Fødselsår:
2002
Højde:
1.38 måske.
Er ikke sikker ;)
Temperament
Frændi har et rigtig rart temperament. Han er altid glad og altid meget kontaktsøgende. Stille og rolig.
Han bliver ikke bange for noget, når man rider tur, medmindre det er lidt usædvanligt. Hjorte er han vist ikke så frygtelig glad for ;)
Men han er altid positiv og vil gerne frem, og det er virkelig sjældent, at det bliver overdrevet på nogen måde.
Gangarter
Frændi er en stærk 5-gænger, og det kan af og til godt skinne tydeligt igennem hos hans gangarter.

Skridt: Han har en ret flot form og bevæger sig pænt. Tager nogle ok lange skridt og træder 1-2 hove over. Hvis han virkelig slapper af og strækker sig frem, kan han sagtens træde 3 hove over.

Tölt: Alt i alt rigtig fin. Han kan godt gå langsomt, hvis man er lidt efter ham, men ellers vil han helst gå lidt under middeltempo. Han kan efterhånden også gå ret hurtigt. Han har et godt løft, en fin takt og er let at arbejde ned i form. Han er ikke så sikker i takten på en bane, da han har det med at kede sig. Tager man ham på tur, er han en helt anden.

Trav: Hans trav er rigtig fin. Store bevægelser, godt svæv og godt stræk. Det ser rigtig godt ud, når man får ham ned i en pæn form, hvilket vi på det seneste er blevet meget bedre til :o) Igen er hans trav noget kedelig på en bane, men han kan sagtens gå en hel karakter højere ude på tur.

Galop: Frændi siger ja tak til hurtig galop :D Det er helt sikkert ikke hans bedste gangart. Han er rimelig flad og usammenhængende - desværre. Det skal nok komme med tiden.

Pas: .. hurtig. Passen ligger bare lige efter galoppen, når man tager ham ned, så han er ikke så svær at få til at gå pas. Han har en fin takt, lidt høj holdning og fint løft. Det skal han nok få lært :)

Højeste karakterer med mig på ryggen:
(Der står også hvornår de er opnået)

Arb. tölt:
Højeste karakter: 5,2 (Høststævnet 2010)
- han falder oftest lidt på forparten og har ingen problemer med at gå hen og blive pasagtig.

Valgfrit temp. tölt:
Højeste karakter: 5,5 (Boblestævnet 2009)
- falder en smule på forpart, ruller lidt i slutningen af hjørnerne. Her er takten bedre.

Tölt for løse tøjler:
Højeste karakter: 5,5 (Boblestævnet 2010)
- har kun redet denne opgavedel 4 gange, og der er virkelig ingen af gangene, der har gået særlig godt. 2 gange har det været på vores dårlige volte, og han ruller altid rigtig meget og falder i galop, når han bliver presset af andre heste :( Han kan gøre det meget bedre end det, han viser.

Trav:
Højeste karakter: 5,0 (Boblestævnet 2010)
- har kun vist hans trav 3 gange, fordi han altid nægter at trave til stævner, og ingen af gangene har traven været særlig flot.

Skridt:
Højeste karakter: 6,0 (Ungdomsstævnet 2010)
- her kan han uden tvivl få højere. Balancen med fart og energi skal bare findes ;)

Galop:
Højeste karakter: 5,0 (Store Hestedag 2010)
- han har ganske vist problemer med at galoppere rigtigt, så jeg synes, at det er en fin karakter i forhold til, at hans galop bestemt ikke er god.

Alt kan forbedres! :D
Stævner
Frændi har startet et par stævner med Anna.

Katulabos Boblestævne 2009
T8: Frændi & jeg fik en flot 2. plads ;)
4.5: Efter udtagelsen lå vi på en 3. plads med 4,87 i snit, men trak mig fra finalen, fordi jeg også var med på Skrófa.

Firmakeppni 2010
Middelklasse: Weeell.. der var fart på :) Meget endda. Formen på alting røg, og begge mine numre fløj af efter 10 sek. Vi røg ud som de første. Men herregud.. så fik vi da det med på vejen :D

DSU 2010
T.8: Han var pasagtig, på forparten og rullede en del. Super ærgeligt, men sådan er det bare. Lå da også kun 2 pladser fra finalen, til mit eget forsvar :D
4.5: Rigtig dårlig tölt, overhovedet ingen trav, fin skridt og krydsgalop. Jeg tror, vi formåede at få et snit på 2,35 eller sådan noget. Yess, det er min superhest ;) Jeg ved, han er bedre end det :D

Elitestævne C 2010
T.2: Det gik bedre end forventet. Han var temmelig pasagtig, og vi skulle ride med løse tøjler på en dårlig volte, så han var ved at hoppe ud af banen og rullede temmelig meget samt faldt i trav, så jeg er alligevel overrasket over at have fået et snit på 4.27 :b

Microstævne 2010
T.8: Vi fik et snit på 4,87 og fik en delt 2. plads. Endelig noget, der ikke bare gik totalt i lagkagemand :O
4.5: Jeg synes altid, mine 4-gangs klasser kikser. Pasagtig tölt, ingen trav, ikke så spændende skridt og pasagtig galop. Tror vi blev nr. 3 - nedefra ;D

Hildingurs Høststævne 2010
T2: Det gik virkelig dårligt. Forhåbentligt bliver det bedre en gang... Snit på 3,70 med bl.a. 1,9 som delkarakter. HAHA! :D
4.5: Endelig viste han trav! Men desværre var han virkelig træt, og jeg kunne ikke rigtigt holde ham i gang i traven eller skridten. Vi fik et snit på 4,63, hvilket, pinligt nok, er vores næstbedste 4-gangsresultat.
Øltölt: Jeg kan ikke huske min tid, men vi spildte kun ½ cm øl, og jeg fik en 2. plads :D

Store Hestedag 2010
T2: Udtagelseskarakter på 4,73. Det er klart til den bedre side. Vi kom i finalen og red til et snit på 4,50, hvilket svarede til en 3. plads. Vi red med løse tøjler på den dårlige volte, og så blev vi lige overhalet, og dét, synes Frændi, var sjovt ;)
4.5: Ingen trav, så derfor et snit på 3,73, og kun 2,5 for galop fra den ene dommer. Haha, slet ikke tilfreds :p

Katulabos Boblestævne 2010
T2: Pasagtig valgfrit tempo, MEGET pasagtig langsom tempo og al for megen rul og galop for løse tøjler. Men momentvis gik han fint. Snit på 4.20. Kom i en finale på et afbud, men valgte at trække mig.
4.5: For en gangs skyld travede han, så vi fik et snit på 4,87, dvs. vi er tilbage til hvor vi startede for et år siden. Nu vil det forhåbentligt begynde at gå bedre. Kom i en finale på en delt 5. plads, og alt undtagen skridt gik dårligere, så vi endte på en 4. plads med ca. 4.50 i snit.

Endagsstævne på Barthahus 2011:
T8: Det gik ok. Jeg husker ikke mit snit, men vi gik i en finale og endte på en 4. eller 5. plads.
4.5: Vi fik alle gangarterne med, og det er bestemt positivt. Jeg husker ikke mit snit, men mener, at jeg lå lige uden for en finale.

Elitestævne C 2011:
T2: 4,53 i udtagelsen og i en A-finale, hvor vi rykkede os til 4,92 og fik en 4. plads.

Mikrostævnet 2011:
4.3: Var desværre nødt til at melde fra, da jeg skulle møde op til ridelejr samme dag.

Ishesteligaen 2011:
T2: Snit på 4,93.
- desværre var han meget ukoncentreret og prøvede op til flere gange at hoppe ud af banen henne ved leddet.
4.5: Snit på 4,63.
- igen meget ukoncentreret og temmelig tøvende i både skridt og trav. Vi gik dog i en finale, som jeg desværre var nødt til at trække mig fra, fordi Frændi var træt af det hele.
Stamtavle
F: Gassi frá Vorsabæ II - kåret m. 8.49
FF: Hrafn frá Holtsmúla - kåret m. 8.56
FM: Litla-Jörp frá Vorsabæ I - kåret m. 7.89

M: Fluga fra Strø - kåret m. 8.11
MF: Darri frá Kampholti - kåret m. 7.98
MM: Ása fra Stutt. Hanegal - BLUP 102
Køn
En meget smuk vallak ;)
Bemærkninger
Jeg købte Frændi af Anna Worm d. 27/10-09 efter at have redet ham i et stykke tid, og jeg er super tilfreds med det!

Første gang, jeg red Frændi, var en fredag eftermiddag. Anna skulle ride Fálki, og jeg fik lov til at tage med på Frændi. Han virkede som en sød hest, så det ville jeg skam gerne. Vi kom afsted, og han var da bare en basse :D Rigtig sød på hele turen. Godt nok løb han lidt grissepas med mig og sådan, men det er vi nu kommet udover :D Jeg tilbød at ride ham lidt de dage, hvor Anna ikke selv havde tid, og ja.. det er så sådan, jeg er endt med at ride lidt rundt på den brune bamse. Da jeg solgte min egen hest til Tyskland, stod jeg jo så uden hest. Og hvor er jeg dog glad for, at vi fik lov til at købe Frændi!

Frændi er en rigtig hyggegås. Altid glad for lidt selskab :) Han er en vaske ægte skovtrold, for han kan rigtig godt lide at ride i skoven. Især hvis han kan få lov til at få lidt fart på. En rigtig dejlig dreng med masser af power.

Frændi betyder "en slægtning" :)

Nu er det vinter, og det giver jo god grund til at benytte ridehuset og få redet en masse volter. Frændi og jeg bliver mere og mere enige om, at han altså er finest, når han går i form. Det går klart fremad, og det er jeg meget glad for.

Så blev det forår, og lige for tiden går det meget op og ned ad bakke. Vi er lige nødt til at finde en balance på, hvor vi rider, så han ikke begynder at kede sig - keder hesten sig, finder den selv på noget, og det er oftest ballade. Og det kan vi ikke have :)

2011
- I skrivende stund er det forår, nærmere betegnet som d. 8. maj. Vi startede 2011 med en masse ture i sneen både i skov og omkring engen. Det handlede meget om, at han simpelthen bare skulle ud på nogle gode ture med masser af fart på, og det resulterede i, at han startede året med godt humør. Til gengæld var han i en lang periode meget strid mht. at slippe biddet og gå i form. Men da sneen smeltede, tog vi fat på det. For tiden er Frændi i godt humør og er hver dag en positiv oplevelse, fordi vi er inde Iben periode, hvor vi kan kombinere en flot form med en ren takt og et moderat tempo. En periode, som har varet længere end sidste år, og som forhåbentlig ikke stopper foreløbig. Udover det er jeg stadigvæk helt og aldeles forelsket i den hest. Jeg er hver dag glad og stolt af, at han er min, også de dage hvor han er lidt pasagtig ;-) Han er helt perfekt på sin egen måde, og så kan det ikke blive bedre for mig.

- I efteråret tog jeg en hård beslutning. Med et arbejde, der ligger på dårlige tidspunkter og en skole, der kræver tid og tid og tid, følte jeg ikke, at jeg havde mulighed for at give Frændi den opmærksomhed, som han fortjener, og selvom det var hårdt, valgte jeg at låne ham ud i de 2-3 år, min skole kommer til at tage, og så må jeg se, hvordan tingene ser ud, når jeg når dertil. Jeg holder rigtig meget af Frændi, og selvom man langsomt vænner sig til, at han ikke er der i min hverdag, er det rigtig svært ikke at savne ham helt vildt, hver gang jeg tænker på ham. Men jeg ved, at han hygger sig der, hvor han er nu. Han går i løsdrift og har fået 3 nye venner. Han bliver redet i skov, hvilket lige er hans es :-) Og så er jeg altid velkommen til at komme og besøge min bedste ven.


2012
- Så er det besluttet, at vi henter Frændi hjem igen. Selvom han har været væk hjemmefra i mange måneder nu, og jeg troede, at jeg var færdig med at ride, så må jeg sige, at jeg faktisk glæder mig rigtig meget til, at han kommer tilbage til Hundested igen! :-)
Kommentér på:
Islænder Frændi fra Strø
Annonce