{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Sam-L [Himmelhest] 2003

11.741 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Luns
Kvinde | 27 år | Oprettet: 21. nov 2009


Dansk Varmblod Sam-L

Fødselsår:
2003
Højde:
Stod i salgs annonce 163, men fik målt ham på min skole hvor den sagde 158, det målte 2 cm for lidt så han er målt til 160 med forsko på.
Temperament
Stald: Nysgerrig, kærlig, opmærksom.

Dressur: Lyttende, rolig, afslappet.

Spring: Til dels hidsig, ellers lyttende, afslappet.

Tur: Opmærksom, kan være hidsig, normalt sød og nem.

Normalt en meget kærlig hest, der lytter meget, elsker opmærksomhed, nem at have med at gøre.
Gangarter
Skridt: Middel.

Trav: Middel.

Galop: Middel.
Stævner
Ladelund Trænings stævne, LC1, 1 fejl, 57.50%.

Ladelund gamel elevstævne, LC1 58,34%. LC2 57,83%.

Bramming trænings stævne, LC1 57,92% 1'plads. 20 cm spring 1'plads.

Bramming sponser trænings stævne, LA1 59,31%. 40 cm spring 1'plads.

Bramming trænings stævne, LA1 61.03%. 50 cm spring 1'plads.

Helle rideklub D-stævne, La1 55,77%.

Sydjysk Rideklub D-stævne, LA1 56,15%.

Bramming Rideklub med kvalifikation, LA1 57,40%

Bramming Rideklub Kr. Himmelfarts stævne, LF 4 fejl. LA1 55,37%.

Skovly Ridecenter. Julestævne. 70 cm 4 fejl. 80 cm 16 fejl.

Bramming Rideklub. Sponsorstævne. LC1 72,6% 2'plads. LC1 bidløs 65,4% 3'plads.
Stamtavle
Køn
Vallak.
Bemærkninger
Født: 26/5-03. Rød fuks, med 3 sokker og en hvid kode, samt en lille snip og stjerne.

Så første gang Sam i starten af 2011, da han skulle vises frem på mit arbejde. Jeg stod kort efter og var nødsat til at skulle af med min elskede pony, heldigvis ville min chef gerne overtage ham og hjælpe med at finde den rigtige hest til mig. Kort efter sagde hun at hun sys jeg skulle prøve Sam, så det gjorde jeg, han var utrolig følsom og ikke helt nem at stoppe.. efter det kiggede vi på andre mulige heste, men prøvede kun en anden hest, inden jeg bestemte mig for Sam skulle være min, så den 8/4-11 blev han min.

Der gik dog ikke længe før jeg første gang måtte se hvor farlig han kunne være, vi var på tur med en del andre, nogle ville galoper, men vi var flere der skridtede, dog fik Sam et flip, bukkede og stak af.. så jeg måtte ned og smage på grus, og har stadig ar efter denne tur. Min veninde som var den første anden jeg havde oppe på ham, har heller ikke ligefrem et godt minde med det, han stejlede som noget af det første.. Kort efter det måtte jeg lige ned og smage bunden i ridehuset, og få et bom over håndledet, på daværende tidspunkt var jeg ved at være ked over mit valg, og var letter bange for ham.. Han bukkede, stejlede, løb af med mig, var nemt stresset, urolig hele tiden, og var ikke mindst forfærdelig separations angst..

I august 2011 kom han så med mig på Ladelund Efterskole, hvor jeg fik undervisning af Thomas Uhler, som har været en stor hjælp på at få Sam og jeg den rette vej, vi gik fra ikke at kunne noget dressur, fra ikke at turde at hoppe et lille spring, til at ride i holdning, lave side bevægelser, og springe 90 cm. Men der skulle jo alligevel nogle turde af, 1 gang hvor han blev forskrækket over et bom, og en anden dag, hvor han var møg hidsig, og ud af det blå, bukker højt, jo bliver kylet op i luften, og lander i frossen jord med ryggen først.. husker stadig smerten, og chokket som var det igår, og døjer dog stadig med de smerter.. først der knækkede jeg sammen i gråd over hvor bange jeg var for ham, men så stædig som jeg er, ville jeg ikke opgive og sælge ham.. det havde han ikke fortjent.

I oktober 2011 gik han sit aller første stævne, det var en kæmpe overraskelse over at se ham så cool, trods dommerhus, mange heste, larm og mange mange mennesker, super cool hest, som jeg var utrolig stolt af. I november red jeg ham første gang uden trense og sadle, det var et kæmpe skridt for os, og meget grænse overskrinende for mit mod. Februar 2012 var jeg i Norge med skolen, dog få dage efter kom en lære og sagde der var noget med min hest, desværre havde han fået kolik, men dyrlæge havde været der, givet ham olie, og stalden holde øje med ham.. Marts var vi til vores anede stævne, utrolig nervøs hest, som bukkede og stak af på banen.. Mit første år med Sam, var en uendelig kamp, denne hest havde ødelagt mit mod, min selvtillid, og gjord mig bange for at ride ture og springe, men samme tid givet mig noget at kæmpe for.

I juni 2012 fik Sam en kæmpe bule på kinden, dog ikke irriteret af det, men jeg fik hurtigt fat i dyrlæge, som sagde han skulle have pencelin i nogle dage, og hun ville forslå en tandlæge tid, han havde lidt tandsten, men der var intet der tydede på at tænderne havde lavet bulen.. Nogle dage efter fik jeg af vide at hans "part" var kommet til skade da hun havde longeret ham, så jeg løb rundt for at finde hende, og hørte at han havde vendt sig mod hende, løbet mod hende, stejlet over hende, og ramt hendes skulder.. dog var der intet sket med hende.

I september red vi et stævne hjemme, og vandt mod vores træner i dressur, og vandt i spring. Oktober 2012 prøvede vi ponygames for første gang, ikke noget han bliver god til, han sys det var rigtig sjovt, men ved slalom løb han gennem keglerne.. vi prøvede også at ride med cordeo for første gang, helt fantastisk oplevelse. 2. år med Sam var en kamp mellem tillid og mod, han stejlede over en når han blev longeret eller var løs i hallen, men var blevet så meget bedre, og havde givet mig 3 stævner med 4 1'pladser, og en fantastisk spring oplevelse med en lodret på 1 meter.

Maj 2013 tog vi til vores første ude stævne, havde forventet det værste, men blev positiv overrasket over en noget rolig hest, som gjorde alt for at jeg var tilfreds, og efter han lige havde givet et super program på en utrolig tung bane, kunne jeg ikke være mere tilfreds. I min skole perioden juni 2012 og til august 2013, havde Sam en dejlig halvpart, som hjalp en hel del, den tid hjemme røg jeg af 2 gange på spring banen, parten røg 1 gang af på springbanen, og desværre som afsked, tog vi på tur mens jeg trak, og hun red ham, hvor han fik et flip og stejlede over mig flere gange, heldigvis skete der hverken parten, sam eller jeg noget, og selv efter denne oplevelse er der ingen af os der har taget mærke af dette, derimod fik vi begge mere mod på Sam.

I august 2013, tog vi på Hansenberg, hvor jeg ville studere dyrepasser med speciale med heste. Vi fik redet et dressur stævne som kunne være gået bedre, Sam stod halt on and off, grundet han tog noget på, vi bøvlede med sved knopper, vi begyndte at ride mere og mere bidløst i dressur, sprang mere sammen, prøvede agillity 2 gange, vores 3. år blev et fantastisk år, trods de nedture, havde jeg for første gang et år hvor jeg ikke skulle smage jorden, jeg lærte så meget af Sam på godt, et rigtig godt år, som ikke skulle have været meget anderledes end det var.

Juni 2014 flyttede vi til en helt ny stald, en privat stald, med 4 andre heste, og trods de få dårlige dage, og alle de dækkner jeg har måtte få lavet eller smide ud, så blev Sam's og mit 4. år det bedste nogen sinde. 4 år sammen, lad os tage mange flere år sammen <3

2016 er godt igang, meget nyt er sket, jeg holder pause som springrytter af mange grunde desværre, og derfor er Josse tilbage som part, og skal springe ham en gang imellem for mig. Jeg er derfor gået over til dressur, som jeg ellers aldrig har været fan af, men nu trænes der dressur til og med M, også på voksenbid, og det går bare over alle forventninger. Indtil videre har året meget godt at byde på, og jeg glæder mig til at bruge hver et øjeblik med min skønne Røde makker <3

2017 har indtil videre været et svært år at starte ud med.. vi har ikke fået trænet ret meget, og da jeg endelig får ridehus kort og kommer igang, så står Sam den 20/3 med en omgang sandkolik :( måtte have dyrlæge ud 2 gange den dag, og 1 gang dagen efter :( men så kom han sku også i bedring på 3. dagen.. han er helt normal nu, det vil så sige udover han ligner et skelet og halsen er hævet efter alle de stik og slanger :( men glad og frisk er han <3
Idag den 8/4 har Sam været ved min side i hele 6 år <3 helt fantastisk hest, jeg er så lykkelig for at have ham ved min side <3

16/1-21. Efter snart 10 år sammen slutter vores eventyr på mandag... Sam har fået en nerveskade i ryggen, og har minimal chance for at komme sig igen, så i går tog jeg det hårde valg og få en ny tid til dyrlægen. Sam ser også helt afklaret ud med at det går den vej og gør det heldigvis kun nemmere. Tak for 10 fantastiske år min ven, makker, og ikke mindst soulmate <3

18/1-21 kl 13:05 kom dyrlægen ud, han gjorde klar og forklarede os hvad der skulle ske, han fik bedøvelse og så gik det stærkt.. dyrlægen var der kun i et kvarter. Jeg sad ved ham i regnen i noget tid efter indtil vi pakkede ham sammen.. tusind tak for alt min skat <3 sov sødt <3
Kommentér på:
Dansk Varmblod Sam-L
Annonce