{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Ási fra Rønnow 2005

5.381 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Ási
Kvinde | 27 år | Oprettet: 21. okt 2012


Islænder Ási fra Rønnow

Fødselsår:
2005
Højde:
Ási er 138 cm i stang.
Temperament
Ási har middel vilje. Er en hest med rigtig dejligt sind, en smule sensitiv, men når han stoler på en, kan man gå hele vejen.
Gangarter
Ási er 4 gænger.

Hans gangarter er ikke noget stort, men de er behagelige at sidde på.

Tølten ligger ham ikke ligefor, men med træning, får han en fin tølt.
Stævner
Ási har ikke startet stævner.
Stamtavle
Mor: Blökk fra Ey I IS1993284235

Far: Stjarni fra dalsmynni IS1994188611 ISL

Ási fra Rønnow: DK2005106402
06/07-2005
Køn
Vallak, blev kastreret som 2 årig.
Bemærkninger
Den 29/9 2012, blev jeg ejer af min første hest og min første islænder - Ási. Det lå ikke i kortene at jeg skulle blive hestepige, da jeg siden barnsben har haft allergi, og været allergisk overfor blandt andet heste.
Men hest ville jeg have, og jeg var ikke kræsen med hvilken type. Mine forældre gik med til at lade mig få en hest, med det krav at det skulle være en islænder, da det er den race min moster har. Jeg var lykkelig, og søgen gik i gang. Jeg var ude og prøve to heste, en erfaren hoppe og en uerfaren vallak. Jeg vidste med det samme, at det skulle være den uerfarne vallak, på trods af at min moster frarådede mig denne. Jeg stod fast, og det blev Ási der blev min første hest.
Vores partnerskab startede noget turbulent, jeg var ung og uerfaren og det samme var Ási, i bund og grund var vi i startet nok ikke det bedste match.
De første par gange jeg var på ryggen af ham, løb han afsted med mig, og jeg fandt flere gange af.
Aftalen blev, at min moster skulle hjælpe mig. Men jeg var utålmodig, og gik selv i gang inde i stalden. Jeg striglede ham i boksen den ene dag, uden for boksen den anden dag, i enden af stalden den tredje, og pludselig sat jeg på ryggen af ham inde på staldgangen.
Der gik ikke længe, så begyndte vi at ride frem og tilbage på staldgangen. Staldgangen blev til svinestalden, som efterfølgende blev til gårdspladsen. Og pludselig red vi rundt omme på marken, helt selv.

Vi tog det i vores eget tempo, mens tilliden fik lov til at vokse.

Årene gik, og i takt med at jeg havde fået Eldingur, og mine ambitioner til stævne voksede, faldt min prioritet af tid til Ási.
Tanken havde strejfet mig flere gange, men jeg havde ikke kunne få den ud over mine læber. I juli måned 2018, indså jeg at tiden til Ási var knap, og jeg måtte indse at han skulle videre.
Jeg græd og hulkede, det var en svær beslutning, nok endda den sværeste jeg har været udsat for.
Salget kom i gang, og der var mange interesserede i min lille gode hest.
August 2019, rejste Ási til sit nye hjem, sorgens dag..

Månederne gik, og savnet voksede. Jeg vidste han havde det godt, men jeg følte alligevel at jeg havde svigtet ham, ved bare sådan at sælge ham..

September 2019, er jeg ude og ride en træningshest, mit hoved er fyldt og af Ási, tankerne kører rundt på ham, under hele turen. Mindre end en halv time efter, modtager jeg en besked jeg Ásis ejer, de havde måtte indse, at Ási ikke var den rette for dem. Han var rent ud sagt blevet farlig at sætte sig på ryggen af. Tårene triller ned af mine kinder, og det går op for mig, at jeg virkelig gjorde en fejl august 2018, nogle heste vælger bare deres ejer.

I februar 2020, får jeg hentet Ási, og han er nu min igen. Han står nu ved mig i Aarhus, ude i det bedste ridetærren, og vi har hele verdenen foran os <3
Kommentér på:
Islænder Ási fra Rønnow
Annonce