{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Felix 1994

3.928 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Sarah & Felix  .
Kvinde | 30 år | Oprettet: 11. jul 2007


Anden særlig race Felix

Fødselsår:
1994
Højde:
149 m. sko
Temperament
Da jeg fik ham, og en del år frem var han enormt doven.
Vi fandt så udaf at han havde spat, og det hjalp en hel del på problemet, da han begyndte at få medicin mod det.
Dernæst lærte jeg meget mere om ridning. Ikke mindst om hvad korrekt dressur indebære. Så efter jeg har skifttet ridestil, og lært hvordan jeg skal træne at få ham til at reagere får små signaler, er han blevet en helt anden hest :)
Han har stadig sine dårlige dage, da det er lidt forskelligt hvor meget spatten påvirker ham, men det er ved at blive sjældent at opleve..
Gangarter
Middel
Stævner
En del sløjfesprings stævner, hvor vi har startet 70-80 cm.
Det har vi dog desværre måtte droppe nu pga. hans spat..
Stamtavle
ingen
Køn
Vallak
Bemærkninger
Felix er min lille guldklump som jeg har ejet siden 2004. Da jeg fik ham, var han ikke den nemmeste hest. Hvis man forlangte noget af ham blev han sur, og hvis man pressede ham lidt for meget kunne han finde på at vende røven til og sparke ud efter en. Ikke så fedt for en lille 10-årig pige. Den første tid var det derfor mest min mor der red ham, og det gik da også ganske fint. Vi fik opdraget på ham, og efter et års tid kunne jeg selv rigtig begynde at ride drengen. Vi fik rideundervisning i både spring og dressur på den nærliggende rideskole, og det gik jo ganske godt. Senere begyndte vi til privatundervisning en halv time om ugen, og nu gik det rigtig fremad. Han blev rigtig dygtig. Dog var han i al denne tid meget sløv, og skulle drives frem konstant (pisk og sporre :-( ). Jeg mente, at det ikke kunne være rigtig, at han skulle være så sløv, uden der var noget galt. Vi fik fat i dyrlægen, og han var uren i bøjeprøve på det ene bagben. Vi fik ham i røngten, og dyrlægen kunne konstatere, at han havde spat i det ene bagben. Øv :(. Vi fik ogdå en kiopraktor til at kigge på ham, og ganske rigtigt. Han var låst en del steder i kroppen og var meget øm i sin rygmuskulatur samt i lænden pga. en sadel der dels var for smal i kammeret og også for lang. (hm, så meget kan man stole på en "sadelmager"!) Nå, han fik fri for en periode, og herefter begyndte genoptræningen. I denne periode havde jeg læst og lært en del fra nettet, og fundet ud af, at ridestilen skulle lægges om til noget mere heste venligt. Ikke alt det der snoretræk for at få hesten "til bidet". Vi genoptrænede, og red udenlukkende frem og ned så han kunne få trænet sin rygmuskulatur op igen. Det gik vældig godt i denne periode, og han virkede til at nyde og få lov at placere sit hovede hvor han selv ville. Han blev en MEGET mere fremadgående hest, og pisk og spore blev pludselig overflødige :-). Vi har nu fået en rigtig dygtig underviser på, som underviser lige efter min og hestens smag. Han er super skøn at ride på nu, selvom spatten selvfølgelig giver os nogle begrænsninger. Men vi tager tingende stille og roligt, og på denne måde går det fint. Han kan sagtens gå let dressur og fræse afsted i skoven :-)
Kommentér på:
Anden særlig race Felix
Annonce