{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Welsh Pony (sec B) Kastania [Tidl. part] 1994

5.790 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Line Skou .
Kvinde | 28 år | Oprettet: 19. jan 2008


Welsh Pony (sec B) Kastania

Fødselsår:
1994
Højde:
3'er pony.
Temperament
Kastania er en bestemt dame, som nogle gange lige skal markerer sig lidt. Hun kan være rimeligt hidig, men er som rent til at håndtere og overtale.
Gangarter
Kastanias gangarter ligger på middel, men vil sikkert kunne trænes bedre. Hun er rimeligt stort gående af at være en lille pony.

Skridt: Hendes skridt er lidt trippende og urolig. I baneridning kan hun dog godt rides efter ønsket tempo. Hun træder fint igennem, men kan godt blive lidt "slap".

Trav: Hun er ret stort travende. Takter fint og kan godt ride nogenlunde ind under sig. Hun kan - når hun selv vil - virkeligt give den i en god fri trav!

Galop: Hun kan virkeligt galopperer hurtigt og kan virkeligt gode lide det. Ellers har hun også en stor galop, af at være så lille en pony.
Stævner
Ingen med mig.
Stamtavle
Hun er ren Welsh Pony, men jeg har desværre ikke hendes stamtavle til rådighed.
Køn
Hoppe, med stort H!
Bemærkninger
Jeg stiftede bekendtskab med Kastania tilbage i år 2008, hvor Camilla, hendes ejer, tilbød mig og en veninde, at vi kunne komme og ride hendes 2 ponyer som det passede os.
Siden da har jeg redet hende mange gange om ugen, indtil jeg blev for stor i slutningen af 2010. Jeg ser hende dog stadig med jævne mellemrum, når Camilla er på ferie og hendes heste skal passes.

Da vi startede med at passe hestene, var Kastania muligvis i fol. Derudover var hun total ude af form og meget meget tyk. Derfor gik det første halve år med at trække ture med hestene, lege på ridebanerne og lærer dem at kende, til de havde tabt sig og var kommet mere i form.

Foråret 2009 begyndte jeg at ride på hende. Den første måneds tid red jeg hende både med sadel og trense, men meget hurtigt smed jeg sadlen og har ikke redet med den siden. Hun er nemlig super nem at side på uden og hendes gamle sadel var simpelthen så dårlig. Det har selvfølgelig været medvirkende til, at jeg har fået trænet min balance til hest super meget, hvilket jeg værdsætter meget nu!
Desuden red jeg hende altid mest kun i grime. En gang i mellem, hvis hun i perioder kunne blive lidt strid red vi med bid, men ellers red vi typisk bare i grimen.

Hun skulle have folet i sommeren 2009, men der kom aldrig noget føl. I stedet blev hun slemt forfangen, så vi havde dyrlægen ude at tjekke hende. Ud over forfangenheden, havde hun udviklet en sukkersyge, som gjorde hun ikke måtte sættes i fol mere. Desuden var hun ikke med føl.

I løbet af år 2009 red jeg sammen med min veninde Mia Jessen, men i starten af 2010 stoppede hun og min veninde Nanna overtog den anden pony.
Hele sommeren 2010 red vi stort set hver dag. Vi red heldagsture, var ved stranden, sprang, red til fremmede byer, red om natten og alt muligt andet. Vi byggede virkeligt et godt forhold til de to små ponyer og prøvede ALT hvad en ponyrytter skal prøve gennem tiden.

Mens jeg har redet hende, har det helt sikkert været mest turridning! En gang i mellem har vi taget os sammen og trænet lidt på banen, men det er aldrig blevet til det vilde.
Derfor er hun også den pony, som har lært mig at færdes i naturen på hesteryg! På grund af hendes størrelse, har jeg aldrig været bange for at gøre ting på hende, så hun har helt sikkert givet mig meget selvtillid og lært mig en masse :-)

Hun var og er stadig en meget speciel dame. Hun er lidt af en bitch, og kan godt lide at markerer sig lidt engang i mellem. Alligevel er hun på bunden meget sød og kærlig.
Kastania har mange små særheder som gør hende unik. Hun lider desuden af sommereksem og er derfor lidt følsom.

Der er ikke de ting jeg ikke har oplevet med den pony! Hun er en 3’er pony, så jeg har altid følt mig tryk ved at ride hende uanset hvad.
Jeg har virkeligt haft nogle gode år på hende og er dybt taknemmelig for, at Camilla stillede hende til rådighed, som var hun min egen. Hun har helt sikkert været med til at fastholde og forøge min interesse for heste.
Hun vil altid have en speciel plads i mit hjerte, bare synet af hende kan få mit hjerte til at smelte og smilet til at komme frem :-)
Kommentér på:
Welsh Pony (sec B) Kastania
Annonce