{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Miniature Søglimts Ziva [Tidl. hest] 2006

5.374 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Dansk Miniature Søglimts Ziva

Fødselsår:
2006
Højde:
78 cm til Kåring 2009 (:

Både mor og far er i kategorien mini, så hun forbliver mini (:
Temperament
Ziva er utrolig sød og meget lærenem!!
Gangarter
Skridt - 6
Trav - 6
Gallop - 6
Stævner
Fisen har været til føl og plagskue, hvor hun blev bedømt med 7 i helhed, og blev nr. 5 ud af 11

Kåring 2009:
karktere: 6766 66 666 - 6

Stamtavle
Søglimts Ziva: 208333DM0600671 DK

Far: Søglimts Zariff DMS03005 DK DMHF

Mor: Kawo's Vera DMD01004B DK DMHF

Morfar: Yoster V.D. Huizersdijk CMM1086CMM NLD BL
Mormor: Debbie BMM2149BMM NLD BL

Morfars far: Nik De Bibiana 786SHET NLD BL
Morfars mor: Lenny V.D. Huizersdijk 22142SHET NDL BL

Morfars farfar: Jul De Bibiana CCCLIX BEL Shetl.
Morfars farmor: Carine Den Avondstond 897 NDL BL

Morfars morfar: Felix V.T. Slot 532 NDL. BL.
Morfars mormor: Henrica V.D. Huizersdijk 19057 SHET NLD BL
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Vi har købt Ziva af stutteri Søglimt, i April 2008.
Hun er født 1 April 2006 , lille aprilsnar xD

Ziva er en rigtig "mors hest"! hun elsker at nusse og pusse. Hun synes for det meste det er det kedeligste at skal mønstres, longeres, eller i det hele taget lave noget "seriøst". Hun elsker at køre ture for vognen, hun tuller bare afsted (: Som i også kan se på billederne, kan Ziva det der med at springe! - og det er det bedste hun ved! Hvis jeg er i gang med at sætte en springbane op, kan man se hendes øjne lyse, og hvis hun har en doven dag, har hun det ikke længere.Og hun elsker virkelig at bade ved stranen om sommeren! Der er ikke noget bedre! Og så er hun utrolig glad for mad :b - og hun deler ikke - en rigtig dame! Hun kan stå stille i timevis og blive hygget om. Hun er i det hele taget en utrolig dejlig og let hest at have med at gøre - verdens bedste lille hest!
Hun står opstaldet et privatsted omkring Odder, hvor hun går sammen med vores anden miniput, Cadeau. De er rigtig glade for hinanden - så det er jo dejligt (:

Zivsen er min første miniature, og bestemt den af dem alle jeg har haft, det betyder mest!

Hun er B- kåret i DMHF og blev sidste år(2009) ifolt med den smukke hingst GMH Scout Zodiacs Little Boy, men da hun desværre kastede føllet i efteråret 2009, skal hun ombedækkes iår, og vi håber på en lille stjerne næste år (: - og så er Ziva og Little Boy faktisk også gift :b

**NYT** mig og Ziva slog springrekorden, 72 cm , er så stolt af min lille hest !!


... 7/4 2009 ...
Ziva er flyttet tilbage til stutteri Søglimt, hvor hun skal sættes i træning, og hvor Pernille skal arbejde med hende op til kåringen, hvor hun der skal fremvise hende (;
men hun bor ikke ligefrem tæt på hvor jeg bor, så jeg kommer ik til at se min lille hest helt så meget op til kåringen /: .. men jeg har det helt roligt med at hun er hos søde Brita! (:

**Igen ny springrecord xD ) 75 cm ! stooolt ! (: **

6 Maj 2009 .-
Ziva var med i ridehus idag, for første gang efter vi har fået hende (: . Hun tog det som om hun aldrig havde lavet andet! hun er bare en darling!

16 maj 2009 .
vi skulle ha ziva til kåring i dag! men ... da de har overvåning i traileren, opdagede pernille lige pludselig at ziva ik var der? De (Pernille, Brita, Simon og isabella kørte med traileren, og mig, min mor, linda og sarah kørte bagved) kørte ind på en rasteplads og pernille styrtede ud og kiggede ind i traileren, og hun kaldte os til sig med det samme! Ziva havde fået begge forben sat fast i et hønet, og havde fået vendt sig om(stadig med benene i hønettet), og samtidig havde hun bidt sig i tungen, så hun blødte ud af munden ): . Hun havde nærmest hængt sig selv. men det værste var at hun havde enten haft sit ben sat fast et sted, eller noget ligende, hendes ene bagben var fyldt med blod! Det var min mor og linda der fik klippet hønettet i stykker, så hun kunne komme op og stå normalt, de fik noget forbindning (eller ling. ?), og en bandage rundt om hendes ben. Da jeg lige stakke hovedet ind i traileren for at se det, var det første jeg så hendes røde ben. Jeg grad helt vildt ! . - da vi så kom hen til kåringen, fik vi det vasket og renset, lidt senere fik vi dyrlægen til at kigge på hendes ben, hun sagde at hun trak på benet, så hun syndes helt bestemt ikke at vi skulle stille hende. Hun gav hende noget smertestilende, noget beroligende og et eller andet medicin. Da pernille også havde hingst med derovre, kunne vi ikke komme hjem med Ziva før han var færdig. det gik også fint nok, jeg havde hende ude få gange hvor hun fik lov at komme ud og fik lidt græs, og så hendes ben ikke skulle stå og blive stivt/koldt. Little boy klarede sig enormt godt, hvis ikke han havde gjordt det, var min dag totalt ødelagt ! .- Ziva bliver i stedet stilt til syge kåring i august, der er godt nok lang tid til, men det er der bare ikke noget at gøre ved ! Det vigtigste får mig er at min hest har det godt! Og det har hun ! Hun er selvfølgelig lidt øm i benet nogle dage, men det går over !

Foråret 2010
Ziva går bare rundt på folden og hygger sig, og spiser græs. Hun kommer tit med på gåture, køre ture(for vogn), og hun får lov at springe (: Om nogle uger ryger hun til sit andet hjem, Stutteri Søglimt, hvor hun bliver bedækket ved little Boy igen (:


Vinter 2010
Ziva går til dagligt på fold sammen med Cadie og Jet. Jettemanden er hingst, men han skal godt nok ikke tro han er noget! Ziva sætter ham altid på plads, og der er i hvert fald ingen tvivl om, hvem der bestemmer :) Ziva passer utroligt godt på Cadie, da Cadie ikke er særlig stærk i den lille flok. Dygtig Ziva :)

2 maj 2011
kl. 20:20 ca. kom Zivas første føl til verden. Det smukkeste lille røde hoppeføl, med få aftegn og 4 sokker. Hun fik tildelt navnet HM Little Boys Tiny Flame (hun er også oprettet herinde). Ziva klarede fødslen så fint. Hun passer rigtig godt på sit føl, hun er bare en god mor! :)

Oktober 2011:
Ziva er nu solgt til det allerbedste hjem. Hun bor stadig med sit lille Flamme-barn :) Stort tillykke til Louise!!


Allesammen ? en miniature er ikke en pony , det er en HEST !
Kommentér på:
Dansk Miniature Søglimts Ziva
Annonce