{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Traver Ideal Højbo (Sammy) 2001

6.663 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Tangie .
Kvinde | 34 år | Oprettet: 28. aug 2008


Traver Ideal Højbo (Sammy)

Fødselsår:
2001
Højde:
148 cm
Temperament
Dejligt
Gangarter
Skridt, trav, galop og tölt
Stævner
Ja med tidligere ejere men nu er han bare min nusse-hygge hest :-)
Stamtavle
F: Wee Hjordal

M: Mini bang

FF: Shane T Hanover (US)

FM: Feicy Hjordal

MF: Richthofen (US)

MM: Petrine Højbjerg
Køn
Vallak
Bemærkninger
Jeg red salgsheste i Hillerød da jeg var 15 år.
Første dag jeg var der fik jeg at vide at jeg kunne gå ud og vælge en hest på folden som jeg ville starte med at ride. Fire skønne heste kom galoperende imod mig, men der var dog én der skildte sig betydeligt ud, syntes jeg selv.
Det var en smuk, slank og langbenet sort vallak. Han galoperede lige hen til mig så selvfølgelig valgte jeg ham, eller omvendt?

Han kunne ingenting da jeg skulle ride ham, kun løbe meget stærkt i ridehuset.
Der gik 2 uger, og jeg havde lært ham de grundlæggende ting.
Vi klingede som pot og pande, han beskyttede og fulgte efter mig ude på folden og vrinskede efter mig når jeg kom.
Dette er kun beskrevet overfladisk, men vi havde et forhold som jeg aldrig har oplevet med en hest sidenhen.

Jeg fik ham som min egen i et par måneder, og til sidst fik jeg overtalt min mor til at han skulle blive min. Aldrig i mit liv har jeg oplevet så stor en glæde, men den skulle desværre ikke vare ved. Vi fik rod i økonomien, og jeg blev halvt om halvt uvenner med kvinden der ejede gården og måtte derfor flytte derfra.

Ideal blev salgspony igen og solgt ca to måneder efter.
Jeg fandt ham til salg igen, efter langtids søgen, halvandet år efter inde på heste-nettet.
Denne gang havde vi pengene til at købe ham tilbage. Jeg var ude og prøve ham igen, og han var stadig den samme glade og livlige dreng som jeg kendte ham.
Næste dag fik jeg at vide at han var blevet solgt. Lige for næsen af mig :(
Jeg fik kontakt til hende som havde købt ham, og hun lovede mig, at hvis hun nogensinde ville sælge ham igen(Hvilket hun ikke regnede med blev aktuelt), så skulle jeg nok få det at vide som den første.
En måned efter så jeg at min kære Ideal var sat til salg igen.
Ejeren havde ikke kontaktet mig.Imellemtiden havde jeg fået mig en ny hest (Kiara) og Ideal var blevet dyrere(Meget underligt!!) og jeg havde derfor ikke råd til at købe ham.

Endnu et år gik, hvor jeg søgte forgæves efter ham.
Endelig fandt jeg endnu en af hans tidligere ejer,som heldigvis var rigtig sød. Hun havde solgt ham til Hvidovre rideskole. Hun fortalte mig at han var til salg og hjalp mig med at få kontakt til rideskolen.

Min gode veninde og jeg kørte ud for at se ham igen.
Og der stod han i sin boks og gumlede halm. Der var intet liv i hans øjne og han kom ikke hen og hilste. Hans pels var blevet mat og brun og han var bestemt ikke en sund hest mere. Da vi gik ind til ham bakkede han væk fra os og var sur.
Vi tog ham ud på staldgangen for at mærke på hans ryg og nusse om ham igen.
Han var blevet total psykosehest, vævede med hovedet og ørene lå langt ned ad halsen på ham.
Det viste sig at han havde ondt i hele kroppen. Fra skuldrene ned til halen og div andre steder.
Han gik rideskole hver dag. Ikke noget at sige til at han forbandt det at stå på staldgangen med at han snart skulle føle smerte.
En pige fortalte at han under ridning bukkede og sparkede sig selv i maven,- af ren smerte.

Vi har senere fået at vide at bestyreren af rideskolen har sagt at hun ikke kunne fordrage travheste, og at han bare skulle slides op til han en dag snart kunne blive slagtet!

Jeg købte en ubrugelig hest til 8500 kr. Men det er ikke pengene men at redde sin gamle kammerat fra en forfærdelig skæbne og give ham et godt liv, - resten af hans liv.

Og han lever lykkeligt til sine dages ende.
Slut!

Dette er vores historie. Hvis du har gidet at læse den hele :)


Her er en lille update på ham d. 9/1-2011:

Han bærer tydeligt præg af at have levet et turbolent liv, dette kommer til udtryk på mange måder og der skal tages store hensyn til ham. Han bliver let aggressiv hvis han føler sig presset så derfor skal alting foregå i hans eget tempo.

Han kan også rides igen med dyrlægens godkendelse, dog skal der tages nogle forbehold. Han skal starte helt forfra, og man kan ikke så meget andet end at skridte på ham. Man kan godt tage en kort travtur, men han skal være godt opvarmet af hensyn til ryggen og han må ikke gå og spænde op, skal gå i afslappet holdning og søge en anelse ned og man skal følge hans rytme så man ikke sidder og bumper ham i ryggen.
Han rides pt. i lammeskinssadel, men når jeg har råd til en ordentlig sadel og han selv er klar på det psykisk og hans ryg har fået opbygget de rigtige muskler, så kunne det være sjovt at tage et par små spring på ham også :-)

Sidste år søgte jeg en part på ham, men jeg havde jord i hovedet da jeg fik idéen, da han er mere eller mindre farlig at håndtere, da han når han føler sig presset kan blive aggressiv. Dette kommer til udtryk lige fra skubben med mulen til at han står og stejler op af en.
Men det skulle alligevel vise sig at være det bedste valg jeg nogensinde har træffet for ham. Han har fået en part som forstår ham til punkt og prikke og de klinger bare så godt sammen. hun håndtere ham næsten bedre end jeg selv gør og de er rigtig glade for hinanden.
Jeg selv klinger ikke super godt med ham efter at jeg har fået ham tilbage igen, kan faktisk slet ikke kende den gamle Sammy som han var dengang jeg red ham i år 2004, men det skal jeg lige love for at Sophie (parten) gør! Efter at han har fået hende, har han fået så meget gnist i øjnene.
Jeg tror at de fleste andre mennesker havde valgt at sælge eller aflive en hest som de ikke havde kemi med, men da jeg er Sammys 12. ejer, vil jeg aldrig nogensinde byde ham at skulle sendes videre én gang til. Har haft aflivning oppe og vende mange gange, men jeg synes nu at han har fortjent en chance til her i livet og den har han udnyttet fuldt ud.
Han er en super glad hest igen, en rigtig livsnyder der sætter pris på livets små goder og sin nye livsstil som hyggehest. Han har masser af gode år foran sig og han skal blive hos mig til hans dages ende, ligegyldigt hvad livet end vil bringe os.
idag prøver vi at lægge fortiden bag os og leve i nu'et, Sammy har selv fortalt mig at han ønsker at vi begge giver slip på alt hvad der er sket førhen, han ønsker ligeså lidt som jeg, at det er noget vi hænger os i :-)
Kommentér på:
Traver Ideal Højbo (Sammy)
Annonce