{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
958 visninger | Oprettet:

Hingst til 9-årig hoppe uden stamtavle. {{forumTopicSubject}}

Hej allesammen.

Jeg har flere forskellige spørgsmål ang. min hest Silki.
Jeg slutter på gymnasiet her til sommer og skal derefter arbejde en del og så ud at rejse.

Derfor har jeg overvejet at få Silki ifolet.
Men! Jeg er lidt betænkelig ved det hele fordi:
Vi har aldrig fået et føl før - Silki skulle vist tidligere havde fået et eller to føl, men om det holder stik er jeg ikke sikker på.
Min mor arbejder til kl. fem hver dag og jeg går i skole til kl. 14 og er hjemme ved halv tre-tiden.
Efter gymnasiet regner jeg med at få et fuldtidsarbejde.
Min frygt er, at vi ikke er hjemme nok til at holde øje med Silki hvis vi fik hende ifolet? Det ville jo være lækkert for mig, at få noget ud af Silki når jeg er ude at rejse. Jeg er ikke så vild med idéen om, at hun skal stå stille, så hellere at hun får en part eller evt. salg.

I bund og grund skulle det jo kunne forløbe uden problemer osv.
men jeg ved ikke om jeg er tryg ved det?
I starten vil det jo ikke være noget problem når jeg kommer hjem før min mor, men når jeg tager ud at rejse komme hun jo til at være alene med det indtil jeg kommer hjem? Er det derfor overhovedet ansvarligt at lade Silki blive bedækket?
Hvad er jeres holdning og synspunkter?

Og hvis jeg endelig skulle få et føl på Silki er jeg meget i tvivl om hvilken type hingst jeg skulle gå efter. Silki er jo ikke kåret eller noget, så det er svært at vide hvad jeg skal gå efter?
Jeg er ret vild med hvor smidig og alsidig knabstruppere virker(de gode jeg har set, mens deres farve matcher ikke helt Silki's). Derudover har Silki træk fra araberen, men hun er en del tungere? Så har derfor også overvejet en DV.
Hvad ville I bruge? Også hvis hun ikke skal bedækkes på nuværende tidspunkt, men det kunne være sjovt at vide til evt. et andet tidspunkt smiley


Jeg håber ikke det er for rodet.. smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hingst til 9-årig hoppe uden stamtavle.
  • #1   18. mar 2014 Jeg har ikke helt forstået hvorfor du skal have det føl.. Virker ikke til der endelig er en grund og er der ikke det og har i ikke tiden til det så LAD VÆR..
    Det koster en del penge især hvis det går galt selvom hoppen har fået føl før kan der stadig sagtens ske en masse under folingen.
    Så hoppen skal være under overvågning nå det oppe over..


  • #2   18. mar 2014 Camila - Grunden til, at vi har snakket om at få Silki bedækket er, at vi synes det kunne være dejligt at Silki ikke bare "gik" og lavede ingenting i den periode(selvom hun jo ville gøre det med et føl) jeg er ude at rejse, og at jeg gerne vil have et afkom fra min hest, fordi jeg synes Silki er en fantastisk hest. Jeg kender ikke til andres grunde for at få føl, nogle gør det for penge, og andre gør det fordi, at de har lyst. Men, som jeg skriver, er det ikke noget vi har tænkt os at gøre i, hvis det er for uansvarligt at lade en drægtig hest stå på en fold fra syv til tre. smiley
    Ja, det med at der kan opstå komplikationer er jeg ikke uviden omkring, og det er også det jeg frygter. Men tak fordi du skriver. smiley


  • #3   18. mar 2014 Nej men hvis det bare er for at hesten ikk bare går for at gå så skal man lade være med og få et føl.. så kan man lade være.. så der ingen grund til det..

    Hvis det fordi du gerne vil have et føl efter din hoppe til du kan bruge som rideheste senere evt???

    Men hvis du vil have et føl hvordan skal føllet være.? Spring/dressur stang? fylde.?

    hvad har din hoppe af svaghedder du gerne vil prøve og rette? en lille trav. Evt en lidt dårlig benstilling??

    Derud over kan i købe et overvågnings cam som kan køre over nettet og mobil på app. Så selvom i evt ikke er hjemme ville i kunne holde øje i ville bare skulle have mulighed for at komme hurtigt hjem plus natte vagt =)


  • #4   19. mar 2014 Jeg vil gerne have et føl efter min hoppe, fordi jeg synes hun er skøn og jeg gerne vil have et afkom af hende, som jeg senere kan tilride og evt. bruge som ridehest.
    Jeg ønsker et alsidigt føl - spring og dressur, men nok med vægt på spring. smiley
    Helst ikke højere end 168, da jeg selv er en 162.

    Silki har en god trav. Hun har ikke så gode hove, hun står lavt ved ballen, så det er også en ting jeg tænker en del på. Ben stilling ved hingsten skal være god.

    Det med overvågningskamera har jeg tænkt på! smiley


  • #5   19. mar 2014 Gør det da! Hvorfor ikke?
    At hun skal gå uden at være overvåget fra 7-15 er ikke noget problem, tror i de er/blev overvåget i naturen? Vi kan jo ikke stå og glo på en hoppe som skal fole 24/7! De fleste heste foler om natten, så smid en folingsalarm på hende når hun er inde om natten, og så sæt et kamera op i stalden. Da min hoppe fik føl skete det om natten/meget tidlig morgen, folingsalarmen gik igang, og vi kiggede på skærmen, og der var et føl på vej, så vi listede ud i stalden, bare for at være der, men hun klarede altså det hele selv helt uden problemer, hvilket de jo også burde gøre. Der hvor hun stod var der en anden ifolet hoppe, som folede en uges tid senere, og det var mig og en veninde som kom ud for at se til mine heste som opdagede det, der havde ikke været nogen til stede da føllet kom, min veninde udbrød bare: Camilla, der er et lille føl herinde, og det havde hoppen jo så altså klaret helt selv og uden nogle komplikationer!


  • #6   19. mar 2014 Nu har jeg netop været ude for at fordi hoppen ikke var under opsyn da hun skulle fole at det hele gik galt.

    føllet lå forkert med benen og hoppen kunne derfor ikke få føllet ud. Det endte på med at da vi opdagede hende om morgen så havde hun kæmpet i lang tid med og få føllet ud og var meget træt dyrlægen kom og måtte masse rundt for at få rettet føllets ben ud så det kunne komme ud.. desværre døde føllet under fødslen fordi det havde været så hårdt for den.

    Min hoppe overlevede heldigvis..

    Så at sige at ej de blev ikke overvåget i naturen men nej havde min hoppet levet i naturen var hun død også..!!

    Og jah hopper kan sagtens klare det uden komplikationer. Det gjorde min lille hoppe som har fået 5 føl også i sommers vi viste godt det var ved og være op over og fik en fornæmmelse af om morgen det var nu og tog ud i stalden og rigtig nok lå føllet klar og moren havde klaret det hele uden problemer..



  • #7   19. mar 2014 Ja, men der kan jo altid opstå komplikationer uanset hvor forbedret man er smiley
    Det er jo det man må tage med, når vælger at ifole sin hoppe smiley

    Men hvad tænker I ang. hingste? Silki har en lidt stejl skulder


  • #8   19. mar 2014 Jah altså men det netop derfor det skal være under opsyn =) så hvis det sker så kan dyrlægen komme hurtigt muligt vi havde måske kunne rede føllet hvis vi havde været der da hoppen begyndte og fole og tilkaldt dyrlægen..

    Jamen hvad med type hingst? skal det være noget dv noget eller noget med mere fylde holstener eller oldenborg ?


  • #9   19. mar 2014 Flot hest du har :-).
    Jeg syntes du skal kigge på noget varmblod. Så gå ind på dansk varmblod evt og læs om nogle af hingstene.
    Jeg tror selv jeg ville vælge en lidt ældre hingst, der har præsteret. Der står som regel lidt beskrivelse, og ellers kan du ringe til de enkelte hingsteholdere og spørge til råds, eller skrive en mail :-).


  • #10   19. mar 2014 Camilla L : jeg er helt enig. Men jeg vil også tænke det hele godt igennem før jeg gør noget. Jeg vil være sikker på, at det ansvarligt tilrettelagt og at jeg ved hvad jeg går ind til. smiley

    Jamen jeg ved faktisk ikke hvilken type hingst det skal være. En med roligt sind, og gode ben. Gerne "let". I forhold til hvor meget fylde og sådan, ved jeg ikke. Jeg har ikke rigtig en idé til, hvad der ville komplimentere hende bedst.


  • #11   19. mar 2014 Som de andre siger kommer det jo lidt an på hvad du gerne vil med føllet, højde, evner, temperament og hvilke fejl og mangler din hoppe evt har. Kan se hun ikke er så stor, så tænker en hingst omkring 170. Umiddelbart tænkte jeg Heartbeat, men igen, alt efter hvad du vil have.

  • #12   19. mar 2014 Jeg har desværre ikke den store forstand i hvordan varmblods hingstene er og hvordan deres kåringes resultater er da min interesse ligger i welsh.. så er du interesseret der så ville jeg godt kunne give råd om hingst men ellers ikke =)

    Men prøv og tag et kig på http://katrinelund.dk/DK/Hingste.aspx evt.


  • #13   19. mar 2014 Silki er ca. 156-158 og ønsker et føl mellem 160-168. Rolig af sind - temperament skal nok få fra Silki af. Ser helst, at føllet bliver mest spring betonet.
    Heartbeat ser ret lækker ud faktisk.


  • #14   19. mar 2014 Jah min veninde har en lækker dreng efter heartbeat. han er endda broget

  • #15   19. mar 2014 Ja, det kunne da være sjovt at se hvilken farve der kam fra Heartbeat og Silki af smiley


  • #16   19. mar 2014 Jah der er jo 50% chance for skimmel =) hvad grundfarven bliver jah det jo svært og sige. ved ikke hvad grundfarve din hest har eller hvad den bærer på jo =)


  • #17   19. mar 2014 Nej, det ved jeg heller ikke selv. Men det kan vel bestemmes ud fra en gen-test ikke? Eller er jeg helt galt på den?

  • #18   19. mar 2014 Hun er jo skimmel og som ses på mine billeder af hende var hun meget mørk, og nu er hun næsten helt hvid smiley

  • #19   19. mar 2014 Jah du kan se på en gen test hvad farve gener der er i hesten.
    Jah kan godt se hun er skimmel men alle skimler har jo en grundfarve (og de blev født den farve)

    alle skimler starter i en eller anden farve og skimler så til de engang bliver helt hvide det gælder alle. nogen bliver hurtiger hvide end andre


  • #20   19. mar 2014 Okay smiley

  • #21   19. mar 2014 Havde jeg en hoppe jeg ikke skulle bruge et års tid havde jeg klart smidt et føl i den. smiley til din dame ville jeg nok kigge noget holsteiner når du gerne vil i spring retningen smiley hvis du vil være nærmest sikker på et godt sind er der også flere olsenborg der klare sig fint i spring ( ikke at andre heste ikke kan have gode hoveder men olsenborg er bare næsten sikker hver gang)

    Dog kunne en dv da også være fin. (;


  • #22   19. mar 2014 Årh undskylder auto korrekt fra mobilen oldenborg er selvfølgelig den race jeg hentyder til smiley

  • #23   19. mar 2014 Og lige for at spamme din tråd, men jeg synes nu den her sag er en lækker fyr (link fjernet)

    Dog er jeg også til crelido fra Katrinelund

    Men jeg kommer ikke til at avle spring så dem får jeg aldrig brugt smiley


  • #24   19. mar 2014 Jeg er bare bange for at en oldenborg bliver for tung til Silki?

  • #25   19. mar 2014 Ej ej nej nej smiley

    Man kan få mange udgaver af oldenborg der tunge imellem men det er tit dem der ligger fra 70'erne og op til de ren stammede som ofte er tunge ( de fås også lette)

    Men de forældede er næsten ligesom at se en dv var til hingste dag på team cabe i søndags hvor det primært var oldenborg præsenteret og må sige der var skam nogle rigtig fine imellem de lidt yngre var dog ingen fremvist i spring og tror det var primært dressur hestene der var med der. Men de fås lette finder lige et link til en eller to så får du lige en spam mere så du kan få et indblik smiley


  • #26   19. mar 2014 Han her en lækker lækker sag men kun kåret med 6,5 i løsspring og kap.
    (link fjernet)

    Så der denne lækre sag dog "kedelig brun" men Klart en flot hest især i sine bevægelser og kåret med 7,5 i løs og kap i spring. Og så vandt han dagens hingst på team cabe i søndags
    http://hingstedepotet.dk/DK/Hingste/Dragonen(x32x)s%20Faruq%20OLH%20844.aspx

    Så der ham her igen "kedelig brun" men kåret med 8,5 i løs og kap spring og han er en 100% så lidt til den tunge side men synes bestemt han er let i forhold til andre
    http://hingstedepotet.dk/DK/Hingste/Lexington.aspx


    Så der mister lækkerhed i min verden han er nemlig skimmel og super i sporten og hovedet
    http://www.hvarre.dk/?DK/Hingste/Freigraff%20af%20Hvarre.aspx


  • #27   19. mar 2014 Glemte lige denne sag han er kun en 37,5 % og kåret med 7 i løs og kap.
    En meget ædel dreng
    http://www.stutterietkirsebaergaarden.dk/1622727


  • #28   19. mar 2014 Puha, der er jo mange hingste at vælge imellem smiley
    De er alle meget, meget fine og lækre, helt bestemt!
    Har dem alle i overvejelse.
    Kender du til nogle holstnere?


  • #29   19. mar 2014 Mange af DV hingstene er også Holstenere, altså Holstener blod.
    Bl.a. Carmargue, Cajus, Casir Ask, Crelido osv. ??


  • #30   19. mar 2014
    Har du helt ret i Camilla smiley


    Men altid en go ide at kigge afkom efter hingstene da det tit viser hvad man ca kan forvente ( fælles nævnere hos afkomne).

    Denne hingst er ret fin http://www.kimvinggaard.dk/files/246/upload/VG_Folder_Charakter2_nettet.pdf
    Og rimelig i forhold til andre men der også denne side

    http://ghh.dk/DK/Hingste.aspx


  • #31   20. mar 2014 Jeg havde nok fundet en bedre hingst end nogen med kun 6-7 i løsspring. Det jo ikke fordi det særlig fantastisk og havde nok hold mig til noget dv som evt har Holstener blod.

  • #32   20. mar 2014 Camilla L nu var det for at vise hende hvor ædle man kan få oldenborgen jeg er dressur menneske men nu er der også 8 taller hos den skimlede oldenborg og så der sådan en som Mercer men han er alt for tung men den er kåret med 8 i spring.



  • #33   20. mar 2014 (link fjernet)
    Vælg en der opvejer din hoppes mindre gode sider, men nu læser jeg at den ikke er kåret eller noget, så jeg ville måske få den kåret i DV - det kan du i forregisteret eller i hvert fald få sat nogle karakter på den.


  • #34   20. mar 2014 Det var da en god idé at få hende kåret først og fremmest - men kan den blive kåret når der ikke er nogle stamtavle på den? smiley

    De er meget fine alle sammen. Men jeg tænker at det ville være en god idé med en hingst der præsteret noget og hvor føllene også er blevet gode.
    Specielt fordi Silki ikke har nogen form for "anbefaling" af nogen art og ikke har opnået ang. stævner og placeringer. smiley Det vil gøre det nemmere hvis jeg i fremtiden bestemmer mig for at sælge føllet.

    Jeg synes stadig at Heartbreak er godt bud. De andre har jeg ikke så meget styr.


  • #35   20. mar 2014 Som du også selv siger, så har Heartbeat selv vist en del, og det har hans afkom også!
    Ja, hun kan kåres, men kun i forregisteret.


  • #36   20. mar 2014 Jah hun kan kåres i forrigister. Har dog hørt at nogen er blev afvist hvis de ikke har været særlig høje.

  • #37   20. mar 2014 Nå, det må jeg jo læse mig lidt til, hvis hun skal kåres skal hun nok trænes lidt op smiley

  • #38   20. mar 2014 Nå, det må jeg jo læse mig lidt til, hvis hun skal kåres skal hun nok trænes lidt op smiley

  • #39   20. mar 2014 Jah hun behøver jo ikke være i super form.. Men ville være godt med lidt muskler og sådan

  • #40   20. mar 2014 Men kåring er vidst snart, så vidt jeg husker.
    Mener bare de skal være over pony højde for at blive kåret og være racetypiske.
    Syntes i hvert fald det er et godt sted at starte - så møder du helt sikkert også andre der har avlet og måske kan hjælpe dig lidt. Altså rutinerede avlere smiley


  • #41   20. mar 2014 Nej mange små heste for slag for det.. da de gerne vil have nogen som i hvertfald er 160 cm
    Men det siger jo ikke det er umugeligt og du kan sagtens stille den til kåringen siger bare du kan risikerere den bliver afvist på grund af den er lille. (og selvfølgleig hvis den også har andre svagheder ifølge dem) de går jo ind for højstillende heste.


  • #42   20. mar 2014 Camilla L - det var dog utroligt. De kan sagtens kåres selvom de ikke er 160 cm. - jeg har snakket med en inde fra DV, som sidder og vejleder.
    Det kan så godt være at nogle vælger dem fra - det er altså ikke alle der bliver valgt fra - selvom de er under 160, kan deres kvaliteter jo være gode! Men, hun sagde at det som regel ikke var noget problem og man sagtens kunne stille dem.
    Jeg vil dog ikke mene det er noget problem med TS' hest som er 157 cm. og hvis den bliver redet og opbygger muskler, så rammer den vidst snart de 160 cm.
    Lad nu være med at male fanden på væggen.
    TS - syntes du skal få kåret din hoppe, så du har lidt at se efter. Man ved jo aldrig hvad den kan få af karakter, og så kan du jo snakke lidt med garvede avlere - som der helt sikkert er nogle af smiley det skal nok blive spændende. Er vild med din hoppe, hun er flot :-).


  • #43   20. mar 2014 LÆS HVAD JEG SKRIVER MARIA..!!!

    Nej mange små heste for slag for det.. da de gerne vil have nogen som i hvertfald er 160 cm
    Men det siger jo ikke det er umugeligt og du kan sagtens stille den til kåringen siger bare du kan risikerere den bliver afvist på grund af den er lille. (og selvfølgleig hvis den også har andre svagheder ifølge dem) de går jo ind for højstillende heste.


    Så jeg siger ikke den IKKE kan kåres fordi den er under 160 jeg siger den vil få hug for at være det og hvis alt ande er iorden så vil selvfølgelig også blive optaget.. men kender nogen som netop har fuldstavle på gode dv på 156-158 og de fik nogle ordenlige smæk for det.. og hesten blev kåret jah men ikke vidre godt..

    Derud over er en kåring jo rigtig dyr. så man skal måske også overveje om det kan betale sig..

    Og nu siger jeg ikke hun skal stille den til kåring sys aldrig det er det mest fornuftige hvis man vil avle.. Men prøver også at hjælpe TS til hun evt tager det valg som passer ind i hendes plan og økonomi og tid.


  • #44   20. mar 2014 Nu er der jo ligesom også forskel på om hesten har fuld stamtale og kan kåres i DH, DR eller DS.
    (link fjernet)
    Du har hørt at de får slag for det, det er da er da en super god begrundelse - eller ikke.
    Hvis DV ikke ville have heste under 160 cm. så skulle de måske ændre deres regler.


  • #45   20. mar 2014 De vil gerne have højstillede heste og det er en på 156 jo sjældent.

    Men du forstå ikke hvad jeg mener.. så ligemeget og kender godt reglerne for stambogsføring ellers tak


  • #46   20. mar 2014 Jo jeg forstår godt hvad du mener. Men jeg kan ikke se at det skal være nødvendigt at blive ved med at skrive.

  • #47   20. mar 2014 Såså de damer smiley

  • #48   20. mar 2014 Jah jeg vil i hvertfald finde en avler som er godt inde i det spørg om de sys det kan betale sig for dig og kåre din hoppe.. altså vil den kunne få en ok kåring og vil det kunne betale sig prismæssigt.

    Det dyrt og meget tidskrævende og hvis det alligvel ender ud i du få en ret dårlig kåring er det måske ikke pengene værd?

    Min ene hoppe har nogle fejl og jeg går da lidt og overvejer om hun skal kåres. For endelig så gider jeg personligt ikke få hende kåret hvis hun ikke få en særlig god kåring så vil det for mig være penge ud af vinduet og kåringen er jo heller ikke vidre fantastisk og vise frem hvis den ikke er vidre god..
    Forstå mig ret.. Min hoppe er verdens dejligste og virkelig fantastisk hoved hun har første klasses stamtavle og er bestemt ingen dårlig heste men i forhold til hvad avlsforbundet lægge vægt på er det ikke liiiige det kun er hun er mere en ridetype end show typen..

    Håber det forståligt for dig. =)


  • #49   20. mar 2014 Jeps, er helt med!!

  • #50   21. mar 2014 Ts - mener nu at du burde få kåret hende. Måske bliver du positivt overrasket smiley

  • #51   21. mar 2014 Hun skal ihvertfald trænes op inden så smiley

Kommentér på:
Hingst til 9-årig hoppe uden stamtavle.

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce