{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
648 visninger | Oprettet:

Løber ind i hegnet - Hjælp {{forumTopicSubject}}

Hej alle,
Min hest er begyndt at løbe ind med siden i hegnet hver gang man skal sætte ham i gallop, sådan så ens ben bliver slået ind i hegnet. Dog gør han det kun på den ene volte, den anden er der ingen problemer med.
I skoven er der ingen problemer overhovedet og det virker ikke til at han har ondt nogle steder. Nogle siger han bare prøver mig af.

Har overvejet at få en kiropraktor eller lign ud til ham, men ved ikke om det kan hjælpe?

Nogle der har prøvet ligende eller kan anbefale noget?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Løber ind i hegnet - Hjælp
  • #1   26. sep 2016 Har du forsøgt at ride ham andre steder end på hovslaget, således at han ikke kan "støtte" sig op af hegnet?

    Hvis han også skyder ud, selvom du ikke rider på hovslag og du støtter ham i den side han skyder til, så er det formentlig noget jeg ville få en kiropraktor til at kigge på.
    Forudsat at det altså er en hest der er/bliver redet ordentligt og som ikke altid har skudt skulder.


  • #2   26. sep 2016 en hest prøver ikk af. der er noget galt. få tjekket synet. virker som om den ikk kan afstands bedømme på den ene side.

  • JM
    VIP
    JM Hjælpe-administrator
    Tilmeldt:
    okt 2006

    Følger: 83 Følgere: 78 Heste: 6 Emner: 51 Svar: 2.934
    #3   26. sep 2016 Det lyder som om han ikke er på plads i skulderen, det kan være ridning, prøv at stille den lidt med hovedet ud i hegnet og rid indenfor hovslaget, det er i øvrigt en god ide for alle, da mange heste klæber til hegn eller barriere smiley

    Hvis ikke hesten ellers viser tegn på ømheder så ville jeg starte med ridningen og se om det løser sig, vi har alle en god side og en dårlig, ofte har vi tendens til at ride for længe på den gode side da det er rarest, så vær også opmærksom på at du får redet lige meget højre og venstre volte.

    Hesten har også en god og dårlig side fra naturens hånd og er det den samme som din svage side så skal der arbejdes lidt ekstra fra jer begge smiley


  • #4   26. sep 2016 Det svært at sige hvad det kan være smiley

    Det kan evt være sin svage side/ben der ligges til der ikke kan støtte ham.
    Sidder du lige i sadlen både set forfra og fra siden? Det kan være en ubalance der måske.

    evt kan det allerede være en indlært adfærd Hvis han får den mindste smule relief fra pres, arbjedet bliver nemmere eller noget i den stil for ikke at lave noget, så det en vane. Som du skal ind og juster.

    Det kan også have noget at gør med skridt længeden hvis det ene ben tager længere skridt end det andet.Lidt lige som en bil med blokers hjul. tro jeg man billedelig gør det smiley - der tænker jeg bom arbejde tjek proprio træning ud

    Det kan også have noget at gøre med at hans led på den side bare ikke er flexible nok til øvelen.

    MIn 3 års har ingen problemer med at blive i volten da jeg har trænet og flexet hans krop siden han var 1½ år.

    Øvelser som for par og bagpat vendinger hvor du virkelig kræver han tager nogle ordenlige stor skridt med for part og bagpart kommer heeelt under sig selv - tro jeg ville gavne.

    Evt noget udstrækning før og efter (der er bøger og E-bøger til hjælp af dette)

    og tjek self sadlen (der er de der standart måder man kan tjekke om den sidder rigitg på hesten bare youtube det evt også søg det på engelsk) om den er som den skal være. Vi kommer heler ikke langt med en taske der nager/trykker os under skulderbladet :3

    Ja det er lige hvad du kan gøre umiddelbart før du bestiller tid hos kiropraktor smiley


  • #5   29. sep 2016 Lyder som nogle gode bud/foreslag

    Men det der undrer mig meget er at det er en adfærd som er kommet i løbet af de sidste to måneder, altså han har ikke altid gjort det.

    Men hvis jeg rider inden for hovslaget prøvet han meget ihærdigt at trække ud på det igen, men efter lidt tid stopper han med dette

    Men han har altid været god til at skyde skulder på begge volter og har også problemer med at slå i rigtig gallop, men vil det kræve en kiropraktor eller er der øvelser man kan lave "hjemme"?


  • #6   1. okt 2016 Jeg lover dig heste og "pludesklig" adfærd er som rel ikke tilfældigt. Mennesker er ikke lige så sensative som heste på deres eget krop sprog og ikke mindst hvor deres krop er især i bevæggelse på hesten ryk spænder og salpper vi af i muskler i løbet af et slipt sekund .

    Jeg plejer altid at gå helt tilbage i min træning og lave en salgs tjek liste for at se hvor mangle på træning det ligger.

    Man skal være uhør bevist. Heste reagere ikke bare for at ragere det er altid en motivations faktor for de før som de før.

    ALså det jo aldrig en dum ide at lave et tjek op med kiopraktor spørgsmålet er nok mere hvad din økonomi kan bære smiley

    Evt en dyrtelepatør kan også finde frem til hvad din hest har brug for.

    Sidder du selv lige i sadlen er sadlen den rigtige til han ryg ect.

    SOm sagt det du kan lave hjemme har jeg skrevet i mit tidligere svar smiley

    Hvis du i tvivl om hvordan jeg mener øvelserne skal laves så laver jeg gerne videoer som eksempler smiley

    held og lykke med det hele smiley


Kommentér på:
Løber ind i hegnet - Hjælp

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce