3 måder at flette håret på din hest

3 måder at flette håret på din hest

15. nov 2017

Til ridestævnet skal både du og din hest stå skarpt. I skal begge være i topform og stråle af selvtillid, når I træder ind på banen og skal møde jeres konkurrenter. Ofte ender hestens styling hurtigt på rutinen, men prøv noget nyt og gør lige så meget ud af den, som du gør af dig selv. I er et makkerpar og skal pryde hinanden. I kunne ankomme med ens fletninger, og så ville ingen være i tvivl om, at I hører sammen. Lån penge, hvis ikke du har de helt fornødne håraccessoires. Alt skal nemlig spille, når I træder ind på ridebanen og går efter førstepladsen. 

 1. Den enkle, omvendte sildebensfletning
Start med at saml den øverste del af håret. Del hårtotten i to lige store dele. Herefter tager du en lille hårtot fra hvert bundt og krydser dem under hinanden. Husk dog at tilføj lidt hår fra hver side udenfor den samlede hårtot, da vi jo har gang i en sildebensfletning. Sådan fortsætter du bare. I starten vil du sikkert tænke, at fletningen ser meget rodet og ikke pæn ud. Sådan vil den være i starten, indtil du kommer længere ned i fletningen, hvor den naturligvis strammes til. Forsæt teknikken indtil du har fået alt nakkehåret med. 

Når der ikke er mere hår at tage af, fortsætter du bare med den indadvendte fletteteknik, uden at tilføje ekstra hår til totterne. Så afslutter du med en gennemsigtig elastik. Hvis du har lyst, kan du herefter hive i nogle af totterne, så fletningen bliver lidt rodet. Det giver fletningen volume, karakter og gør den unik. Er du til det lidt mere stilede look, så holder du den pæn og stram. Uanset hvad, ender du med en smuk og enkel fletning, der vil få de fleste til at måbe.

2. Den smukke vandfaldsfletning
Start med at lav en midterskilning og sørg for, at der er lige meget hår på begge sider af skilningen. Du kan samle den ene side af skilningen i en elastik, mens du arbejder på den anden side. Start med at tag en lille tot tættest på hovedet og del den ind i tre lige store totter. Kryds derefter venstre side over midten og herefter højre side over midten. Herefter tager du den øverste tot (den, som er tættest på skilningen), og hold den mellem lange- og pegefingeren. 

Så tager du en ny lille tot fra det øverste af håret, og sætter sammen med den tot, som du holder mellem lange- og pegefingeren. Herefter krydser du endnu engang toppen over midten, og bunden over midten. Den nederste hårtot giver du nu slip på, og tager fat på en ny hårtot ved siden af. Det er nu din nye højre tot. Herefter krydser du igen højre og venstre tot over midten. Igen tilføjer du noget hår til den øverste tot og krydser top- og bundtop med midten. 

Så lader du den nederste tot hænge, og tager en ny tot ved siden af. Gentag disse trin, til du midterskilningen på baghovedet. Herefter fletter du et par almindelige flet og samler det i en elastik, for at holde på den. Så fletter du den modsatte side, på nøjagtigt samme måde. Derefter tager du begge ender af fletningerne bagpå og samler dem med en gennemsigtig elastik. Så fjerner du de to andre elastikker og har nu en smuk vandfaldsfletning.

3. Den klassiske, franske 
Du starter med at fjerne filterklumper, hvis der skulle være nogen. Herefter samler du det forreste af håret og binder det sammen med en gennemsigtig elastik. Så tager du en hårtot fra højre side af det hår, som er samlet i elastikken, og krydser over. Herefter tager du en tot fra venstre side af håret i elastikken og krydser igen over det går, som er samlet i elastikken. 

Lad vær med at tag for store dele af dit hår og flet, da fletningen så ikke vil forblive stram, når I først kommer på ridebanen. Sådan fortsætter du, til du ikke har mere hår at tage af og er nået til nakken. Herefter fletter du resten af håret, som du ville flette en helt almindelig fletning. Afslut med at fastgøre fletningen med en gennemsigtig elastik.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x