3 tips til en udendørs strigleplads

3 tips til en udendørs strigleplads

13. feb 2020

Dette er sponsoreret indhold

Er du godt træt af at stå inde i stalden med din hest, når solen skinner udenfor, og vejret generelt bare er godt? Så er det måske en ide at skabe en udendørs strigleplads, hvor du kan nyde vejret sammen med din hest. Sådan en plads er gavnlig er flere forskellige grunde. For det første betyder det mindre støv i stalden, samt oprydning. For noget andet får fuglene gavn af alle de hår, der ryger af din hest. Som noget tredje er det meget mere overskueligt at vaske din hest udenfor end indenfor, hvilket pladsen også kan bruges til. I det følgende finder du tre gode tips til din kommen udendørs strigleplads.

Fliser kan være en fordel

Underlaget er en af de første ting, som du skal overveje. Hertil er der flere forskellige muligheder. Du kan vælge at lade græs være underlaget, eller du kan vælge sådan noget som fliser. Vælger du fliser, er det vigtigt, at du sørger for, at disse bliver holdt ved lige. Hvis du ikke gør det, er der en chance for, at stedet ender med at gro til, og det vil bestemt ikke give dig lyst til at bruge pladsen. Derfor gælder det om at holde den attraktiv, så den fortsat bliver brugt. Du kan enten vælge at vedligeholde den på egen hånd, eller vælge at hyre professionelle til det. Professionelle som Dansk Fliserens giver garanti med fliserens, og du kan derfor være sikker på, at der bliver udført et godt og tilfredsstillende stykke arbejde. Fliser kan særligt være en fordel at vælge, hvis du vil kunne bruge pladsen, selvom det har regnet dagen forinden. Har du en urolig hest, vil den heller ikke kunne grave et hul.


Sørg for rigeligt med plads

Når du laver din strigleplads, er det vigtigt, at du sørger for, at der er rigeligt med plads. Den skal være så stor, at der ikke er mulighed for at din hest støder ind i noget, hvis den skulle begynde at blive urolig eller bevæge sig rundt. Støder den ind i noget, vil det nemlig kunne sætte gang i en proces, der stresser hesten. 

Pladsen skal selvfølgelig også tilpasses, om der skal være plads til en eller to heste ad gangen. Det er selvfølgelig naturligt, at den skal være større, hvis der skal kunne stå mere end en hest ad gangen. 


At stabilt bindested

En sidste ting som du skal overveje, når du laver sådan en strigleplads er, at du skal sørge for, at der er et stabilt og ordentligt sted, hvor du kan binde din hest op. Du kan vælge at opstille en træstriglebom. Denne skal du blot være sikker på, at der sidder godt fast i jorden. Mange vælger at støbe den fast med cement. Hvis du har valgt at bygge din strigleplads op en af mur, kan du gøre, så du kan binde din hest op i denne. Hvis du gerne vil have muligheden for at binde din hest op i begge sider, gælder det bare om at være kreativ. Det kunne blandt andet være med en ekstra, mindre bom i den modsatte side end den primære.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce