5 Musthaves for Islænderrytteren!

5 Musthaves for Islænderrytteren!

10. maj 2019
Her er den; den komplette liste over Musthaves for islænder rytteren!

Er du vild med den islandske hest, kan du roligt læse videre! Her er nemlig den komplette liste over hvad du skal ønske dig når du svinger dig i sadlen.

1) Ridebukser
Selvom der er tradition for at ride med jodhpurs ridebukser på islænderen, er "almindelige" ridebukser også blevet populære indenfor islændersporten. Det vigtigste er at ridebukserne passer til vind og vejr - også om vinteren. Derfor er det en godt at have flere par. Om man er til skind eller grip på ridebukserne er en smagssag... begge dele findes. Der laves også ridetights og jodhpurs-tights specielt til islænderrytten.

2) Solide ridestøvler
Ridestøvlerne skal gerne være korte og med en kraftig sål. De fleste islandske heste går ude hele året, og det betyder en hel del mudder i omgivelserne. Derfor er det praktisk med en støvle der både kan tåle skidt og er super god at ride med. Lange ridestøvler er også svære at undvære - især til stævne.

3) En varm sweater
Den ikoniske islandske sweater er klart et musthave når man rider islandsk hest. Den er fantastisk smuk og strikket i islandsk uld - gerne Alafoss Lopi. De helt seje ryttere strikker trøjen selv (det er ikke så svært som det lyder) men ærligt talt så kradser islandsk uld lidt.
Er man ikke til uld, skal man ikke fortvivle. For der findes alternativer i blød og varm fleece som eks. Reykur sweateren fra Karlslund.

4) En Fed Ridehjelm
Glem alt om glitter og velour! En rigtig islænderrytter har en super sikker og velsiddende letvægts ridehjelm fra f.eks. Casco. Når man rider meget ude i al slags vejr, er sten og bling-bling ikke så velegnet på ridehjelmen. Derimod er det vigtigt at den sidder godt på hovedet, at der er god ventilation i hjelmen og at den kan tørres af når den bliver beskidt. 
Det er også smart hvis ridehjelmen kan justeres i størrelsen, så man kan have en ørevarmer under når det er rigtig koldt.

5) Mobilsikre Ridehandsker
Det er altså en smart opfindelse! Ridehandsker du faktisk kan swipe med, er meget praktiske hvis du rent undtagelsesvis skal tage telefonen eller et billede når du er i nærheden af din hest. Derudover er de også gode at ride med, da de sikrer dig et godt hold på tøjlen. Du finder flere modeller på vores webshop https://www.islænder.dk.

Hvad sker der for farven?
Ja, du har sikkert lagt mærke til det. Alt er sort! Islænderryttere har en tendens til at være ret konservative hvad farver angår. En undtagelse er sweateren, som gerne må være farvestrålende. Men hvem ved, måske bliver farvede jodhpurs ridebukser et hit til næste år....Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce