9 gode råd til salgsbilleder

9 gode råd til salgsbilleder

3572visninger 20 svar | 25. jan 2016



Du kender det sikkert godt, man sidder og kigger markedet igennem, og støder af og til på billeder der ikke helt lever op til det, der bliver skrevet.

Men hvor kritisk er du egentlig selv, når du vælger eller tager billeder til din salgsannonce?

Det er i første omgang billederne der gør, at man vælger at se annoncen, ofte er det også billederne man kigger igennem, inden man læser annonceteksten.

Jeg mener, at der bliver lagt alt for lidt vægt på effekten af de rigtige billeder.

Nogle gange kan det trække lidt flere kunder til, måske man lettere kan få prisen.


Det er trods alt billederne, der er det første indtryk, køber får af hesten, så hvorfor ikke gøre noget ud af dem?


Herunder har jeg samlet 9 gode råd når du skal tage billeder til din salgsannonce.


1: Skarpe billeder i god kvalitet!

Langt de fleste i dag ejer et spejlreflekskamera, eller kender nogen der gør. Kvalitetsmæssigt tager de bare bedre billeder end de små pocketkameraer – så har du muligheden, så grib den.

Skarpe billeder giver også et meget bedre helhedsindtryk af annoncen, længere nede kommer jeg ind på indstillinger.


2: Brug tid når billederne tages

Igen er det helhedsindtrykket, der er med til at gøre et billede godt.

Derfor er det vigtigt, at rytteren på billederne sidder med ret ryg, og har hælene nede. Derfor kig jævnligt billederne igennem under ’skydningen’ og tjek om alt ser rigtigt ud.

Det samme gælder for hestens holdning, hvis den går for dybt, så tag hellere en langside ekstra, hvor hovedet på hesten kommer længere op.

Hvis der tages billeder en dag hvor solen skinner, og der kommer en lille sky foran, så vent lidt hvis den snart kommer igen – billeder i solskin er bare flottere.



Ovenfor ses en hest der går rigelig dybt på første billede. Det giver et negativt indtryk på billedet, og det er noget der er til at rette på de fleste heste.


3: Vælg den rette baggrund

Det er ikke alle steder, det er muligt at vælge og vrage mellem baggrunde, men hvis, så vælg en baggrund som er ’rolig’ forstået på den måde at der ikke holder biler, cykler, maskiner, halmballer mm. i baggrunden. Det allerbedste er en grøn baggrund, eller en smuk udsigt.

Til hovedbillederne gør det ikke nær så meget, at der ikke er helt ryddet i baggrunden, men her er det dog vigtigt, at baggrunden kommer lidt på afstand, så hesten ikke placeres lige op ad en mur eller andet.


4: Indstil kameraet rigtigt!

Hvis du anvender et spejlreflekskamera, så vælg indstillingen på hjulet der hedder S (på nikon) eller TV (på canon). Denne funktion hedder Shutter, og den indstiller automatisk blænden i forhold til lukkertid og ISO. Autoindstillinger kan godt virke trygge at bruge, men ofte bliver disse for langsomme i lukkertiden og dermed opnår man ikke samme skarphed.

Når man fotografere bevægelse, eller noget der pludselig kan bevæge sig lidt – som f.eks. dyr, så er det vigtigt at lukkertiden ikke kommer under 1/500 sek. Hvis solen skinner så kan man sagtens gå op på 1/1250 eller 1/1600 sek.

ISO’en bør ikke være under 200 og heller ikke over 2000. I meget gråvejr kan det dog være nødvendigt for at kunne fastholde 1/500. Men så er det næsten bedre at vælge en anden dag at fotografere.

Blænden skal så vidt muligt ligge på f:5 eller max. f:10. Få så lavt blændetal som muligt, men ikke for meget under 5, for at undgå for lille skarphed.

Så en dag med solskin ville jeg sætte lukkertiden på 1/1250 og ISO på 400.

Undgå blitz, også indendørs.

Fotograferer man indendørs, og man synes der kommer ISO-støj ved at køre på 1/500 i lukkertiden, så kan man til nøds gå ned på 1/400. Men ISO grums er bedre end bevægelsesuskarphed, da det ofte kan redigeres væk, det kan et uskarpt billede ikke.


5: Gør noget ud af hesten

Man behøver ikke nødvendigvis at flette hesten, når der skal tages salgsbilleder, men en nyfriseret man og hale ser bedre ud.

Sørg for at hesten er striglet rigtigt godt, og anvend evt. showshine for at give det lille ekstra i solen.

Brug rene bandager/gamacher hvis dette skal på hesten. Underlaget skal også være rent og ligge rigtigt under sadlen, så det ikke glider under sadlen foran eller er beskidt. Igen er det helheden der tæller.

Udstyret bør pudses, især trensen hvis der skal tages hovedbilleder – husk også biddet.

Rytteren bør have noget diskret tøj på; altså ikke en pink trøje eller røde bukser.


6: Opstillingsbilleder – gør det rigtigt

Opstillingsbilleder af hesten bør tages inden man tager ridebilleder. Så undgår man mærker efter sadel og trælse svedpletter.

Når man skal tage opstillingsbilleder, er det vigtigt, at man enten har en utrolig flot baggrund, eller har langt til baggrunden.

Så vidt muligt bør man zoome helt ind på hesten. Det kan være nødvendigt at gå ret langt væk fra hesten, men det giver et flottere slør i baggrunden.

Hesten bør stå med ’åben benstilling’ ud mod fotografen, så det forben ud mod fotografen står forrest, og helt i lod og det andet står lidt mere ind under maven.

Bagbenet tættest på fotografen skal stå bagerst og det andet lidt længere inde under maven. (se billede)

Hesten skal gerne have hovedet noget op, uden den kommer så højt op, at det ligner den får underhals.

Når der skal fotograferes hovedbilleder, så stil hesten op lidt skrå for fotografen, og få hesten til at kigge samme vej som dens bagpart vender. Så hvis hesten står placeret med bagparten mod dens højre side, så skal hesten også kigge til højre. Sørg for at vende rigtigt i forhold til solen, så der ikke kommer skygge på den side af hovedet, der vender mod fotografen. Få hesten til at se godt opmærksom ud.






7: Få lidt ekstra hjælp

Det er uundværligt at have en ’løs’ hjælper. En hjælper skal hjælpe med at lave lyd, så ørerne kommer frem på billederne – også under rytter.

Det kan også være, hvis hesten skummer meget fra munden, at der er en til at hjælpe med at tørre bringen og munden fri for skum.

Når der tages ridebilleder, kan det være en fordel at have hjælperen stående på den kortside der rides ned mod. Når hesten kommer på langsiden laves der lyd, enten med plastiskpose eller megafon – kun lige til hesten får ørerne frem, så den ikke begynder at bakke af.


8: Vælg kritisk!

Når billederne skal vælges ud til annoncen, så vær kritisk. Er benstillingen helt i orden? Er ørerne fremme? Sidder rytteren rigtigt?

Husk! Heller 4 gode billeder som bare spiller, fremfor 10 billeder hvor alle er sådan lidt ’la la’.


9: Redigering

Det kan ofte være nødvendigt at redigere lidt i billederne. Sørg for der ikke er alt for meget luft omkring motivet. Hvis man har taget billederne lidt skævt, så ret dem op, så man får en lige horisontlinje.

Nogle gange kan det også være nødvendigt at farvebehandle billederne. Men gør det med måde. Billeder med overdreven brug af kontrast eller lys giver ikke noget godt til annoncen. Samt billeder med hjerter og tekst ikke bør være på annoncen.


Udstyr:

Man kan jo købe sig fattig i udstyr, men med få remedier kan man sagtens klare sig.

Når jeg er ude at fotografere salgsheste medbringer jeg:

Kamera (i mit tilfælde et Nikon D4)

70-200 mm. objektiv

Et spejl med en bred ramme. Det er lettere at holde ved når der er en bred ramme. Spejlet et godt til at få ørerne frem og lidt spænding i halsen.

En megafon – sådan en kan købes i lille størrelse til 150 kr. Den er super til at lave lyd, når man tager ridebilleder.

Pivedyr – alt fra hundens samling af legetøj kan bruges.

God fornøjelse! :)



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  9 gode råd til salgsbilleder
Kommentér på:
9 gode råd til salgsbilleder
Annonce