Alt vejrs rytter om vinteren

Alt vejrs rytter om vinteren

1117visninger 3 svar | 17. dec 2019
Jeg er en totalt alt vejrs rytter, bare fordi jeg hverken har en ordentlig udendørs ridebane, indendørs ridehal eller bare ridehal i nærheden, skal der stadig rides. Min ridning og mine heste betyder så meget for mig, og jeg ville ikke kunne gå en uge uden at ride eller bare have  været ude ved dem, og som studerende under 18, udeboende og med arbejde rigtig mange gange om ugen for at betale husleje, så kræver det at man står fast når man vil ud at ride, fordi måske får du ikke tid til det før om nogle dage og i værste fald, først i næste uge. Vejret skal i hvert fald ikke være det der stopper mig for at tage ud og ride, så der bliver redet i sne, slud, vind og regn. 
jeg har derfor sammenlagt mine bedste råd til hvordan man kan være alt vejrs rytter, når man ikke har luksusen af en ridehal. 

1. FIND DIN MOTIVATION.
Det aller vigtigste find motivationen, den gemmer sig ofte, så lad være med at tinge dig selv til at ride i flere timer i regn vejr, eller ride svær dressur i regn vejr. Rid en lille tur, eller skridt lidt rundt. Få nogle små ture som skaber glæde og får det gode frem, og vær ligeglad med hvor fint din hest går, fordi for det meste vil din hest også miste koncentrationen af det dårlige vejr. Bare nyd turen og tag det stille og roligt lad være med at forvent for meget, og fokuser på de gode ting, selvom de er små. Det kan fx være at du roser din hest for ikke, at blive bange for en ting du troede den ville blive bange for, eller blive glad for at den fugl ikke fløj op foran jer lige da du red forbi.

2. DER FINDES IKKE DÅRLIGT VEJR, KUN DÅRLIG PÅKLÆDNING
Det kan godt være at du ligner michellin manden i den rideflyverdragt, eller at du synes det er så ubehageligt med så mange lag tøj, men det er vejen frem til at blive alt vejrs rytter. mindst tre par sokker i de stive ridestøvler og kun to par i de dejlig forrede støvler. tag et sæt skiundertøj indenunder dit ridetøj, og en stor trøje, find nogle gamle ski bukser frem, eller køb nogle skiridebukser eller den trendy rideflyverdragt. Tag nogle tykke handsker på (helst vandtætte) og så er du ved at være klar, men du må ikke glemme det aller vigtigste, det er en lifesaver i mit liv, og gang på gang har den redet mit liv. en dejlige halsedisse med de sødeste lyserøde islændere på. en halsdisse kan du slev bestemme hvordan der skal sidde rundt om dit hoved, jeg elsker at have min til at sidde over ørene og over næsen, mine kinder, næse, hals og ører holder sig varme på hel rideturen, og der er intet bedre! det bedste du kan gøre for dig selv, er at have regn og blæst sikkert tøj på, så du ikke er drivvåd efter din ridetur og ender med at blive syg.

3. STRIK
Den her hører nok under påklædning, men jeg vil give den sin egen fordi det er så fantastisk. Strik giver så meget ekstra varme, det virker måske ikke så stort, men strik er en lifesaver, strik strømper gør så meget mere en helt normale strømper og det samme med strik trøjer, få din bedstemor til at strikke dig noget du kan ride med, du vil ikke fortyde det!!!

4. OVERVEJ HVOR DU RIDER
en stor overvejelse du skal gøre når du tager ud og rider, er hvordan er vejret og hvilket underlag kan jeg ride på i dag.
på våde dage hvor alting er gennemblødt og alt er ved at blive til mudder, så vil jeg råde dig til at holde dig på grusvej og asfalt, da din hest vil have nemt ved at glide i mudderet og miste fodfæste sådan. 
i frost tider er mit bedste råd at holde sig i græsset og knoldede områder, da de flade områder er der størst sandsynlighed for at der er glat og hestene nemt kan glide på dette.

5. MOrDAX
til rytteren hvor ens hest har hestesko på (ligesom mine har) er mordax din bedste ven i dette vejr. Du kan undgå at ride glatte steder alt det du kan, men med mordax er du helt sikker på at din hest ikke glider. Mordax er så smarte fordi de sætter sig godt fast, og er nemme bare at tage af og på, når du har bug for dem. Mordax er hestenes svar på at få pigsko på, og de virker fantastisk og reder mig gang på gang. 

6. TÆPPET (til varmblods rytteren)
når du skal ud og skridte en tur, og have et tæppe på din hest, så er et råd ikke at tage de special lavede skridttæpper, i stedet tag et uldent tæppe eller fleece dækken, lig den på hesten og fold enderne af tæppet rundt om dine ben, så du også holdes varm i mens hesten holdes varm. 

7. REFLEKS
husk nu de reflekser, selvom vi måske ikke ligger mærke til det, så er det generelt mørkere på denne tid af året, bilerne har travlt og hvis de ikke lige når at se dig, kan det ende rigtig galt. jeg rider med refleks, hver gang jeg skal ud på vejen på den her tid af året, og hvis du rider om aftenen hvor det bliver rigtig mørkt, så husk at der skal være et hvidt lys som peger frem og et rødt lys som peger tilbage på din venstre side når du rider i trafikken og få så mange reflekser du har, på din hest så du kan blive set! 

Jeg håber du har nydt læsningen og måske fået nogle nye ideer til hvordan du kan fa det nemmere med at ride ude her i det kolde og våde vejr! :) 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Alt vejrs rytter om vinteren
Kommentér på:
Alt vejrs rytter om vinteren
Annonce