At være ven med din hest

At være ven med din hest

2147visninger 3 svar | 23. feb 2016
Der findes rigtig mange forskellige måder at have hest på, og hvordan det er bedst, det bliver vi heste folk aldrig 100% enige om. Det skal vi heller ikke, for vores heste er ikke ens.

For cirka 4 år siden, ændrede jeg mit synspunkt på mit forhold min hest. Det ændrede sig da jeg købte min første store hest. Jeg havde hidtil kun haft pony, og jeg elskede den selvfølgelig rigtig højt. Jeg kom i stalden, sadlede op og red, ordnede eller trænede tricks på staldgangen. Det skal lige siges, at det kun var løfte ben og kysse. Jeg arbejdede sjældent fra jorden, og selvom jeg synes min pony var den bedste af alle, så havde vi ikke et "forhold" til hinanden.

Kort inden jeg solgte min pony, fik jeg lidt undervisning fra jorden, dog var det ikke noget der interesserede mig. Jeg synes ikke det var sjovt, det kedede både mig og ponyen. 

Jeg købte mig en stor oldenborger, (Markus) han var en værre bølle til tider, og krævede at man kunne opnå gensidig respekt. Jeg begyndte at arbejde fra jorden af, finde på mine egne signaler til de forskellige ting. 

Vi arbejde med ting som at bakke, uden press kun med en håndløftet, eller side bevægelser med en pisk som støtte på siden, uden at røre eller tappe.

Det gav et utrolig stærkt bånd mellem os at arbejde på den måde, og vi var ikke bare hest og rytter, vi blev en "flok" med et hierarki, mig øverst, og ham lige i hælene. Det skete da også tit at han strittede imod og gerne ville "udfordre" min plads som den bestemmende.

I dag, er jeg utrolig glad for at jeg mødte den hest, for han ændrede virkelig min måde at være ven med min hest på, og kun til det bedre. Nu hvor jeg selv har oplevet at have sådan et bånd, synes jeg at det er utrolig vigtigt for mig at have et godt forhold til min hest, og det giver også rigtig meget igen i træningen fra ryggen, hvis man har leget lidt fra jorden, eller bare lavet noget andet til afveksling fra det man plejer.

Jo bedre ens forhold bliver, jo sjovere synes jeg også det bliver at træne fra jorden. Noget af den bedste er når man kan fjolle rundt med sin firbenede ven i ridehuset, på folden eller udendørsbanen med hesten løs, og man bare kan lege sammen, selvfølgelig i begrænset omfang og uden at det bliver noget voldsomt. 

Men at man f.eks. bare kan løbe side om side med hesten og jagte hinanden. Eller at man bare kan gå en lang tur sammen og bare gå og nyde hinandens selvskab. Min tidligere hest Markus, han kløede mig altid igen hvis jeg kløede ham, han brugte sjældent tænderne, så nussede han bare fra side til side med overlæben. Det gav mig altid følelsen af at vi havde et rigtig tæt forhold, hvilket vi også havde.

Og jeg håber virkelig, at alle jer derude der læser med, at i har et godt bånd til jeres hest/ pony og er ven med den. At man accepterer hinanden som ekvipage er virkelig en fornøjelse.

Alle fortjener at møde den helt særlige hest der virkelig sætter sine spor i en.

Hvis nogen har lyst til at følge med i mit eventyr med min nye hoppe, så find os på facebook: Louise og Maggie Tisted

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  At være ven med din hest
 •   23. feb 2016
  Jeg har det dejligt med min dame, men jordtræning, det gider hun sgu ikke ;o).
  Så vil hun ikke snakke med mig, hvis jeg holder mig på jorden. Men så snart jeg har været oppe og ride - så kan vi godt snakke! Så kommer hun gerne på folden, men det gør hun ikke, hvis jeg ikke har været ude og ride dagen før.


 •   23. feb 2016 Jeg er SÅ glad for at jeg har "opdaget" jordarbejde! smiley
  Har gennemgået samme forandring som dig, fra "bare" at ride til nu at have et forhold med min(e) hest(e). Nu laver jeg faktisk mere jordarbejde end jeg rider; synes det er langt mere spændende!
  Det at lege er især både sjovt og vigtigt. Mine har tilbudt mig SÅ mange sjove tricks og øvelser ud fra leg - yderst produktivt og effektivt, for de vil udføre øvelsen med glæde når det kommer fra leg smiley


 •   24. feb 2016 Krikken: Vi har også alle forskellige heste, min kat 1 pony jeg havde, han gad heller ikke rigtigt, det var nok også derfor det ikke fangede mig dengang smiley Men dejligt at du og din hest har det godt sammen!

  Frida: Det er rigtig spændende at arbejde fra jorden, man rider ikke "bare" mere, man får meget mere leg ind i sin træning og det er så skønt med en hest der glæder sig til at lege med en når man lægger rebgrimen på! smiley


Kommentér på:
At være ven med din hest
Annonce