De fem mest populære heste i historien

De fem mest populære heste i historien

17. okt 2022

Hestevæddeløb er en af de mest populære og ældste former for underholdning gennem verdenshistorien. Ikke uden grund, for det er da også noget af det mest elementært spændende, man kan forestille sig.

 

I det følgende vil du kunne læse lidt om nogle af de mest populære heste, der er blevet brugt til at ride på i hestevæddeløb. Nogle af dem er af nyere dato, mens andre har en mere legendarisk status.

 

At se de ædle dyr løbe mule mod mule i kampen mod stregen har altid ophidset tilskuere, og i dag er det også blevet en af de mest populære former for live betting.

 

1.   Tarok

Den er måske ikke så kendt blandt det internationale felt af heste, men i Danmark, der kommer ingen op på siden af Tarok. I dens ni år lange live fra 1972 til 1981 vandt den utrolige 111 gange ud af de 165 løb, den deltog i, og det har ingen hest kunnet leve op til siden da. Travsport var dengang begyndt at blive sendt over fjernsynet og ude i de danske stuer blev folk ellevilde over den overlegne Tarok. Der blev dedikeret adskillige sange til Tarok, og da han døde, var det forsidehistorien i TV-avisen.

 

2.   Marengo

Marengo var intet mindre end Napoleon Bonapartes hest, og med den verdensberømte og historisk meget markante kejser som rytter, så skulle man naturligvis kunne levere et eller andet. Marengo var kendt som en både utroligt udholdende og stabil hest, som Napoleon sad på ryggen af ved historiske slag som Waterloo og Austerlitz. Han var en grå araber, der blev importeret til Frankrig fra Egypten, og som blev bragt til England efter Napoleons nederlag ved Waterloo. Hans skelet er i dag udstillet på den engelske hærs museum i Chelsea.

 

3.   Seabiscuit

Seabiscuits historie er historien om en underdog. Eller underhest? Under alle omstændigheder havde Seabiscuit ikke den typiske størrelse for en travhest, men på trods af dens  ydmyge størrelse og dårlige start på karrieren, så endte Seabiscuit med at blive årets hest i Amerika i 1938, og for mange amerikanere, der led under Depressionen, var han et lys i mørket. Den blev så legendarisk, at der er blevet skrevet både bøger og lavet film om ham. Sidstnævnte blev nomineret til en Oscar for bedste film i 2003.

 

4.   Man-O-War

Man-O-War er almindeligt kendt som den bedste væddeløbshest overhovedet i det 20. århundrede. Han var dertil stamfar til oven for nævnte Seabiscuit, så hans indflydelse kan bestemt ikke underdrives. Han levede fra 1917 til 1947 og blev ifølge officielle statistikker kun slået en enkelt gang, blandt andet på grund af hans enormt lange rækkevidde i galop. Man-O-War var en American Thoroughbred, og dens indflydelse på historien om hestevæddeløb i USA kan ikke undervurderes. Powermetal-bandet Manowar er derudover opkaldt efter Man-O-War, har medlemmerne selv understreget.

 

5.   Godolphin

Godolphin er primært kendt for at være ophavshest til alle de heste af racen Thoroughbred, der findes i verden i dag. Godolphin var en arabisk hingst, som holdt til i England, og levede fra cirka 1724 til 1753. Det var den mest efterspurgte avlshingst for sin tid, og blev oprindeligt hentet til England fra den arabiske halvø, der allerede dengang havde et ry for at levere nogle helt ekstraordinære heste. Dermed er det en af de historisk mest kendte heste overhovedet, og nærmest en legende.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce