De største udgifter til hesten - og hvordan man kan sp...

De største udgifter til hesten - og hvordan man kan sp...

5. aug 2022
Dette indhold er sponsoreret

Når man er hesteejer, så ved man også, at det ikke er billigt. Hesten skal have mad, foder, pleje og pasning - og så kommer der ofte ekstra udgifter til dyrlægen osv. Så hvordan kan man spare penge på hesten? Læs med her for at finde ud af, hvordan man kan spare penge på sin hobby.
 

Hvilke eludgifter har hesten?

Hvis man har hesten derhjemme, er strøm ikke en uvæsentlig faktor. Der skal eksempelvis være lys i stalden, og hvis hesten skal på græs, har man ofte et stødhegn rundt omkring. Det kan give nogle høje eludgifter, så det kan være en god idé at finde de billigste elpriser, så man ikke betaler i dyre domme strøm. Her kan man let spare en hel del.

Foder: Hvad koster det at fodre din hest, og hvordan kan du spare penge på foderet?

Hestens foder er en af de største udgifter, når det kommer til at have hest.
For det første er det vigtigt at vide, hvor meget foder hesten egentlig har brug for. Dette afhænger nemlig af flere ting - herunder alder, størrelse, vægt og aktivitetsniveau. Hestens alder er især vigtigt. Dette skyldes dels, at når de er i vækst, har de brug for mere foder. Når det kommer til størrelse og vægt spiller disse to ting sammen - jo større og tungere hesten er desto mere foder har den brug for. Endelig skal man have aktivitetsniveauet med i overvejelserne - jo mere aktiv hesten er desto mere foder har den brug for. 

Derudover er det vigtigt at finde ud af hvilket foder der passer bedst til hesten, for eksempel at den har behov for ekstra vitaminer og mineraler - eller om den kan klare sig med almindeligt fuldfoder.

Udstyr: Hvor meget koster det at købe udstyret til din hest, og hvilket udstyr skal du have?

Det er ikke billigt at købe alt det nødvendige udstyr, og derfor kan det være en god idé at gøre sig nogle overvejelser om, hvilket udstyr man virkelig har brug for. Det gælder eksempelvis sadlen, betræk hertil, trensen, snoren og regnjakke til hesten. Det er naturligvis vigtigt at finde det udstyr, der er mest komfortabelt både for rytter og hest, men hvis man ikke just er formuende, bør man måske starte i en lavere prisklasse, da meget rideudstyr koster mange penge.

Mange ryttere er ikke klar over, hvor meget det kan koste at holde en hest. Men at have hest er kendt som en af de dyreste hobbyer, og derfor kan det være en god idé at vide, hvordan man kan spare lidt, uden at gå på kompromis med sin hobby.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce