Del 1: PaintToolSAI - Introduktion

Del 1: PaintToolSAI - Introduktion

694visninger 7 svar | 25. aug 2017

I de kommende blogindlæg, vil jeg fokusere på brugen af PaintTool SAI. Jeg har lagt mærke til at mange spørger til hvad jeg tegner i, når jeg tegner digitalt, og derfor synes jeg det er oplagt at få præsenteret PaintTool SAI nu.
Hvordan får jeg programmet? Hvordan tegner jeg min hest i programmet? Er jeg god nok til at tegne i det? Hvad gør jeg for at farvelægge mit motiv? Er der shortcuts til nogen af funktionerne?

Jeg vil prøve at gennemgå det på en måde, hvor alle kan være med. Lige fra hvordan man lægger et billede op i programmet, til hvad de forskellige funktioner gør.
Det kan sagtens være, at nogen vil sidde og tænke "jamen det vidste jeg egentlig godt" eller "jeg havde nok gjort det anderledes", mens de læser, og jeg er ikke i tvivl om at der findes mange smarte måder at gøre tingene på, men dette er mine erfaringer med programmet og hvad jeg personligt har fundet ud af fungerer :)

Hvad er PaintToolSAI?
PaintTool SAI er et tegneprogram, som kan bruges af alle. I modsætning til et program som Adobe Photoshop, som samtidig også er et fremragende program til redigering (man kan på et noget lavere niveau også redigere billeder i SAI, men det er ikke programmets primære funktion), er SAI lavet specielt til at tegne i, hvilket betyder at der altså ikke er en hel masse overflødige redigeringsmuligheder.
Photoshop er et meget professionelt og lækkert program, og jeg vil gerne lige slå fast, at jeg ikke mener at SAI er bedre end Photoshop, blot mere brugervenligt, og et rigtigt godt alternativ, hvis man ikke har så meget plads på sin computer.  SAI fylder nemlig LANGT mindre, og kan derfor køres på computere selv med minimal plads på harddisken.
Jeg vil dog gøre opmærksom på at SAI ikke er lavet til Mac, så hvis man vil have det til sin Mac, skal man se om ikke man kan finde en guide til det. Jeg har ikke lige styr på det, andet end til PC.

Min historie med PaintTool SAI
Jeg blev præsenteret for PaintTool SAI for snart 10 år siden, og jeg har faktisk brugt det lige siden. Det var minimalt hvor mange der egentlig kendte til programmet, og jeg var derfor nødt til selv at prøve mig frem. Hvad virkede bedst, hvad virkede slet ikke. Med tiden blev flere selvfølgelig opmærksomme på programmet og der var mulighed for at dele tips og tricks til at gøre det hele lidt nemmere at bruge SAI.


Dette er en af mine første kreationer i SAI. Der er sket meget siden, men jeg var jo også bare nødt til at prøve mig frem, så de første mange tegninger var faktisk rigtig besværlige for mig at tegne ;) Men det blev bedre!

I starten havde jeg kun "prøveversionen" af den, hvilket betyder at man sagtens kan tegne i programmet, men ikke gemme løbende, eller det færdige resultat, når den 31 dages prøveperiode er slut. Så det gælder om at være hurtig til at tegne og håbe på at computeren ikke pludselig crashe, tage et screenshot af det færdige værk og gemme det på den måde.
Jeg vil råde folk til at betale for det, når prøveperioden på 31 dage er ovre, såfremt man fortsat gerne vil have programmet. Jeg har ikke tal på hvor mange tegninger jeg har mistet, fordi jeg ikke kunne gemme løbende og min computer pludselig valgte at genstarte uden at spørge om lov.

Hvordan får jeg det?
Hvis man kan lide at tegne og man gerne vil udforske den digitale verden, er PaintTool SAI oplagt. Det koster omkring 300 DKK, men så har du også et godt og stabilt tegneprogram i mange mange år. Man modtager en licens der skal aktiveres i programmet og som kan bruges uendeligt, så selv hvis du får ny computer, skal du ikke til at købe SAI på ny :)

Du kan hente og købe programmet her:
https://www.systemax.jp/en/sai/

Hvad nu?
Jeg har vist kedet jer nok nu med en masse tekst, så jeg vil runde af og starte på næste afsnit, hvor jeg blandt andet vil vise og fortælle lidt om de tools (redskaber) der er værd at bruge, når du skal tegne din hest i PaintTool SAI :)

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Del 1: PaintToolSAI - Introduktion
Kommentér på:
Del 1: PaintToolSAI - Introduktion
LineOlsen
LineOlsen (Kommerciel blogger)
Oprettet i går kl. 14:10
LineOlsen
LineOlsen (Kommerciel blogger)
Oprettet 23. mar
x