Det første spring stævne

Det første spring stævne

1408visninger 0 svar | 12. feb 2019

Det første spring stævne – Tankerne bag

Jeg er ingen spring rytter, det kan vi vidst hurtigt blive enige om.
Tilbage til min tid på Kat 3 pony har jeg måske fået spring undervisning 3 gange.
På efterskolen fik jeg omkring 10-15 spring timer, her blev jeg ekspert i ufrivillige afsidninger og springning i cordeo.
Jeg blev ok med springningen, jeg gik fra at frygte det til at synes små spring var ok.

Men hvorfor så starte et springstævne når man ikke er tryk ved spring?
Det er jo altid sjovt at prøve noget nyt, og det er vigtigt med lidt afveksling for både hest og rytter. Derfor synes jeg det er mega fedt at der er klubber (Selvom der bliver længere og længere imellem dem) der afholder stævner hvor man kan være med helt ned i 30cm.

Selvom det er så lavt, kan det give mega optur ved en fejlfri runde. Nederlag er selvfølgelig stadig træls, men er man usikker er det sjovere et komme igen på noget hesten kan skridte over hvis det går helt galt.

Spring undervisning og ambitioner

Jeg havde en dejlig ridbar og rolig pony, kapacitet var der ikke meget af, men et hjerte af guld. Sammen gennemførste Alexia og jeg 3 små spring klasser med kryds i maks 30 cm. Vi havde måske fået undervisning 3 gange i spring i alle de år jeg havde hende, men ærligt talt i 30cm små krydser er der ikke rigtig noget teknik. Hesten traver og rytteren styrer over. Det er ligesom at trave over en cavaletti.

Jeg har aldrig haft ambitioner inden for spring, og det har helt klart afspejlet sig i min springundervisning. Jeg har aldrig lært noget som helst om afstande, vendinger, at lande i den rigtige galop eller at tælle galoptrin. Det med at tælle galoptrin det lærte jeg først 6 år efter mit første spring stævne. Nu 10år efter er jeg ved at lære at lande i den rigtige galop.

Det første spring stævne – Fejl i første forsøg

Når det første spring stævne giver en runde med fejl er det ikke ligefrem opmuntrende. Jeg husker min pony stoppede på et af springene, og selvom vi kun travede, så virkede det voldsomt. Jeg husker også hvor lettet jeg var da jeg vidste at når jeg red på igen, så kunne jeg gøre det i skridt. Netop det at jeg kunne skridte over gjorde at jeg turde prøve igen.

Det første spring stævne – Den første fejlfrie runde

Den første fejlfri runde! Wuhu! 10 år gammel og min anden spring start.
Jeg er et dressur barn og det bliver jeg nok ved med at være. Jeg havde en fjerde plads (Den var helt grøn) fra ringridning på elevhesten Musse. Jeg havde 1.plads og 2. plads på min pony Alexia. Jeg manglede bare den gule spring og så en tredje plads.

Den gule roset var en af dem jeg manglede for at have alle farverne fra min rideklub. Så da vi havde gennemført spring, så manglede Louise på 10år bare den grønne og hvide tredje plads.

Et lille side spring: Jeg var 5 gange gladere end første pladsen den dag jeg vandt min længe ventede tredje plads 11år gammel på Alexia.

Men oplevelsen af de små børne/begynder venlige springklasser gjorde at jeg faktisk gennemførte hele tre gange på min pony Alexia.

Siden da er jeg blevet lidt modigere og har faktisk også startet mit første spring stævne (Samme klasse som jeg sprang på Alexia den gang) på min hoppe Maggie, det kan i se lige her: https://www.youtube.com/watch?v=bmazEgb6bB8


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg
  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Det første spring stævne
Annonce