Det vigtigste rideudstyr til nybegyndere

Det vigtigste rideudstyr til nybegyndere

10. jan 2020

Dette er sponsoreret indhold

At gå til ridning er ikke kun sjovt, men det er også rigtig god motion. Du får både styrket dine mavemuskler og trænet dine lår, når du sidder i sadlen. Samtidig får du nærvær med hesten, og mulighed for at få en pause fra skole, arbejde og den stressede hverdag. For at begynde til ridning er det dog nødvendigt med udstyr for at komme igang. Cykler du til og fra rideskolen, kan det var smart med en el ladcykel til at fragte rideudstyret på en nem og bekvemmelig måde. 


Ridehjelmen - Din sikkerhed og det vigtigste rideudstyr

Uanset om du er nybegynder eller erfaren rytter, så er ridehjelmen det mest nødvendige udstyr. Ridehjelmen kan redde dig fra at få fatale skader på kraniet, hvis du skulle risikere at falde af din hest. Da ridehjelme sikkerhedsgodkendes anderledes en cykelhjelme, er det vigtigt at købe en rigtig ridehjelm. Ridehjelmen er nemlig bygget til at beskytte dig mod kraftigere spark og fald end en cykelhjelm, så du kan risikere, at cykelhjelmen ikke beskytter dig tilstrækkeligt. Heldigvis kan en ridehjelm holde i mange år, og du behøver ikke investere i en af de helt dyre til flere tusinde kroner. Du kan sagtens få en god og sikker ridehjelm til omkring de fem-seks hundrede kroner. Forskellen på de forskellige prislejer ligger meget i komfort, ventilation og justeringsmuligheder af hjelmen, som ikke er strengt nødvendige i starten. 


Ridestøvler - Få et godt fodfæste i stigbøjlen

I modsætning til ridehjelmen er ridestøvler ikke lige så nødvendige i begyndelsen. Du kan sagtens bruge et par gummistøvler de første par gange, hvis du lige vil være sikker på, at ridning er noget for dig. Du kan dog opleve, at din fod vil glide gennem stigbøjlen, da de ikke er lavet til at få ordentlig fat på stigbøjlen. Det kan skabe en farlig situation, hvis du falder af hesten, da din fod vil sidde fast, så på længere sigt er ridestøvler højst nødvendige. Rigtige ridestøvler vil også være mere behagelige at ride i, da de ikke gnaver eller hænger fast i sadelklappen. Du vil derfor kunne opleve en mærkbar forskel, hvis du til en start rider i gummistøvler eller sneakers, og senere køber nogle rigtige ridestøvler. Vil du gerne være helt sikker på, at din fod ikke sidder fast, hvis du falder af hesten, så kan du købe sikkerhedsstigbøjler. De er lavet med et gummibånd, som falder af hvis der bliver trukket i dem, således at din fod hurtigt slipper fri.


Ridetøj - Gør ridning til en behagelig oplevelse

Ridehjelm og ridestøvler er nævnt først, da de er med til at skabe sikkerhed omkring ridning. Når du begynder til ridning kan du sagtens ride i et par cowboybukser og en behagelig trøje. Her behøver du ikke tænke på den sikkerhedsmæssige risiko, da ridetøj primært giver en mere komfortabel oplevelse og ikke højere sikkerhed. Du vil dog opleve, at du sidder bedre på sadlen med rigtige ridebukser, ligesom du kan undgå gnavesår på hænderne, hvis du bruger ridehandsker. Hvis du gerne vil beskytte din krop, kan du købe en sikkerhedsvest som beskytter ryg og mave, men de kan være en smule ubehagelige at ride i.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce