Er du skæv?

Er du skæv?

2392visninger 18 svar | 7. apr 2016

I dag har jeg fået behandling af en kraniesakralterapeut fordi jeg synes, at jeg var begyndt at få nogle udfordringer med mit sæde, som blev ret tydelige når jeg lavede versader og traversader.

Som nogle af jer sikkert ved er jeg uddannet Centreret Ridning instruktør level 1 og jeg går derfor en del op i at vi som ryttere skal sidde og indvirke korrekt på vores hest. Jeg synes det er utrolig vigtigt, at vi som ryttere hjælper vores heste på den bedst mulige måde til, at udføre de øvelser som vi beder den om.

Det betyder også at det er vigtigt, at vi også selv bliver tjekket igennem en gang i mellem, så det ikke kun er hesten der bliver rettet. Det er nemlig sådan, at vi afspejler hinandens bevægemønster. Så hvis du som rytter har spændinger i din højre skuldre, så vil din hest formentlig også have en eller anden form for nedsat bevægelighed i dens højre skulder, eller nogle spændinger fordi vi som ryttere indirekte begrænser dens bevægelighed gennem vores egen krop. Dette gælder også den anden vej og derfor er det vigtigt at både rytteren og hesten fungere optimalt.

For lidt over 2 år siden havde jeg en uheldig afsidning, som resulterede i at jeg brækkede 6 brysthvirvler og 2 nakkehvirvler, hvilket betyder at jeg er blevet stivgjort i den øverste del af ryggen. I forbindelse med min genoptræning var jeg meget opmærksom på, at jeg ikke fik en meget markant primær side og en slap sekundærside, hvilket også resulterede i, at jeg startede ryttergymnastikhold op fordi jeg fandt ud af at der var mange flere ryttere end mig selv, der kunne have brug for den type træning.

Jeg har ikke rigtig fået nogen behandling siden min afsidning, fordi jeg ville være sikker på at mine muskler var stærk nok til at kunne klare evt. korrektioner så de kunne holde skelettet på plads. Før i tiden er jeg minimum blevet tjekket en gang om året og ellers efter behov, hvis jeg synes jeg kunne mærke en forandring enten på mig selv eller på hesten.

Og nu hvor jeg kunne mærke en forandring når jeg lavede versader og traversader tænkte jeg, at det måtte være tid til det helt store tjek.

Det viste sig faktisk, at jeg slet ikke var skæv i mit bækken som jeg først havde gået og troet, men at mit bindevæv, sener, muskler mm. omkring mine hofte var blevet stramme og specielt min venstre side var stram og det tog noget tid før det blev løsnet op. Jeg er bare helt vildt glad for, at det viste sig at jeg ikke er skæv og at jeg har så god en fornemmelse for mit sæde at jeg kan mærke når der er optræk til spændinger.

 

Sidder du lige på din hest?

Prøv at lig mærke til, hvordan du sidder i din sadel. Har du lige meget vægt på begge dine sædeknogler?

Prøv nu at skridte ned ad langsiden mens du ligger mærke til hvordan dine sædeknogler og dit bækken bevæger sig. Laver du lige store cirkler i højre og venstre side af dit bækken?

Hvis du beder din hest om at gå i en fri skridt, kan du måske mærke om du har nogle blokeringer i bækkenet. Dette kan du finde ud af ved at mærke efter om dit bækken lige pludselig møder modstand eller bliver blokeret i sin bevægelse.


Rigtig god fornøjelse med at mærke efter. 


Er der nogle emner eller ting som du godt kunne tænke jeg tager op er du meget velkommen til at skrive det i kommentarfeltet nedenfor, eller sende mig en besked her eller på min facebookside letridning så vil jeg prøve at komme igennem emnerne i min blog her på hestegalleri som jeg skriver hver torsdag.

 

De bedste hilsner

 Letridning

v. Karin Bræmer Hoffmann


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Er du skæv?
Kommentér på:
Er du skæv?
Annonce