Find ny inspiration i dansk design

Find ny inspiration i dansk design

4. maj 2018

Mangler du inspiration til dine indretningsmuligheder med belysning, så er der masser at hente gennem det danske designikon Lightyears. Den nymoderne lampeproducent har siden 2005 præget indretningen af de danske boliger med deres innovative og nytænkende lamper i høj kvalitet. Deres flamboyante designerlamper giver dig ubegrænsede muligheder med din boligindretning, og det er kun din egen fantasi der sætter begrænsningerne. I denne artikel tager vi et kig på nogle af de flotteste lamper fra Lightyears enestående serier: Caravaggio, Kaiser og Aeon. Belysning er trodsalt det vigtigste element i dit hjem, og er det, som har allermest indflydelse på rummets miljø og atmosfære. Lamper bør dog ikke udelukkende ses som et funktionelt objekt, der giver dig en speciel lysindfald, men kan lige såvel være prikken over i’et på din indretning. De fleste designerlamper formår at kombinere både funktionalitet med design, så du ikke behøver at gå på kompromis med organiseringen af dit hjem. En lampe kan vække følelser i dit sind, og derfor er det vigtigt, at du overvejer rummet eller værelsets formål, så du får den rette belysning, der harmonerer med det overordnet miljø.


Lamper fra Lightyears

Lightyears tanker bag deres lamper har været at udfordre den måde, hvorpå der tænkes, udvikles og opfattes lys på. I det nye århundrede stilles der store krav til både funktionalitet, design og ikke mindst kvalitet, som Lightyears i høj grad lever op til via. deres innovative, enkle og stilrene lamper. Deres portefølje af lamper udvides løbende, og derfor finder du allerede mange serier i deres sortiment, og herunder den mest populære Lightyears Caravaggio. Ønsker du at få et større indblik i deres serier, så kan du se alle Lightyears lamper på Andlight.dk. Er du træt af at skifte lamper ud løbende, så går du ikke galt i byen med de tidløse designerlamper fra Lightyears.


Lightyears Caravaggio

Det er den danske designer Cecilie Manz, som er hjernen bag den ekstraordinære og flotte lampeserie Caravaggio. Hun anses for at være en af de førende designere fra den yngre generation, hvilket bl.a. afspejles i den tildelte pris som årets designer. Kendetegnende ved alle hendes kreationer er æstetik, funktion og kreativitet. Med hendes nytænkende og innovative idéer formår hun, at udfordre alle de traditionelle koncepter inden for industrielt design. Den fine Lightyears Caravaggio er en af hendes mest anerkendte designs og med god grund, for den fortrinlige lampe er udformet i metal, og har ligeledes et yderst feminint udtryk pga. den højglanslakeret skærm samt de bløde former. I hendes serie finder du både pendler, bordlamper og standerlamper. Mest populært er nok hendes Caravaggio Pendel, som findes i flere forskellige farver, former og størrelser. Pendellampen kan bl.a. købes i sort, hvid, bordeaux, grå og beige. Derudover fås den som sagt i flere størrelser, som er delt op i modelnumrene P0, P1, P2, P3 og P4.

Uanset formål og værelse, så er der en Caravaggio pendel, der passer til lige netop dit behov. Det enkle og stilrene design gør den oplagt henover spisebordet, stuebordet eller måske endda i gangen.


Lightyears Kaiser

Kaiser lampen er en af de mere iøjnefaldende design grundet det innovative og futuristiske look, som alligevel formår at holde enkle, pæne og rene linjer. Lampeserien fås både som gulvlampe, væglampe, pendel og bordlampe. Ønsker du en rød tråd i din belysning, så kan du i Lightyears Kaiser serie få belysning der harmonerer fra gulv til loft. Mest karismatisk må være Kaiser bordlampen, der med sin brede lampeskærm hurtigt fanger blikket, når du træder ind i rummet. Den kan ligeledes købes i en flot og fremtrædende rød farve.


Lightyears Aeon Rocket

Den innovative og nytænkende Aeon Rocket pendel er bedst kendetegnet ved de unikke materialer metal og polypropylen, som aldrig er set før. Den revolutionerende pendel har helt særlige lystekniske egenskaber, hvor på materialet oplyses og diffusere lysindfaldet. Vil du gerne skille dig ud fra mængden eller blot tilføje lidt kant til din indretning, så er Aeon Rocket pendlen fra Lightyears ikke et dårligt valg. Den ekstravagante lampe kan købes i to forskellige størrelser og fås i farven sort og grå.

Ønsker du at se hele udvalget af Lightyears lamper og pendler, eller måske kigge på andre designerlamper, så kan du tage et kig på Andlight.dk, som er en af Danmarks førende forhandler af lamper på nettet.


10 gode råd til din pendler

Der findes utallige muligheder, hvorpå du kan indrette din bolig med pendler, og herunder runder vi af med et par konkrete tips til, hvad du kan gøre for at få en dejlig belysning med dine designerpendler.

1.     Skal din pendel bruges som primær lyskilde i fx stuen eller entreen, så er det vigtigt med en lukket lampeskærm, så du undgår at blive blændet af lyset.

2.     Til den lidt mere vovet boligindrettet er det en mulighed at hænge flere pendler sammen, for at få et helt særligt udtryk. Ønsker du en rød tråd kan du bruge flere af de samme pendler, men blander du typer, materialer og farver, så vil din indretning helt sikkert skille sig ud selv blandt andre passionerede boligentusiaster.

3.     Vil du gerne danne en hyggekrog, så kan du samle flere små pendler, der hænger forskudt af hinanden.

4.     Til spisebordet er det vigtigt med en pendellampe, der har et retningsbestemt lys og ikke et diffust lys. På den måde får du den bedste belysning på bordet. Den helt store forskel er, at retningsbestemt lys peger lyset mod dit bord, hvorimod det diffuse lys spreder sig mere. Det gør en pendel med diffust lys mere oplagt til rum, hvor du ønsker belysningen spredt ud i hele rummet.

5.     Det er altid en god idé at installere lys dæmpere, så du kan kontrollere lysstyrken alt efter behov. Der er ikke noget værre end at blive blændet af kraftigt lys, hvis du blot sidder og hygger.

6.     Til hjemmekontoret kan du supplere din skrivebordslampe med en industriel pendel, der hænger henover skrivebordet. Dine muligheder er selvfølgelig begrænset af plads, der som regel er en mangelvare på et hjemmekontor. En pendel på et kontor er nice to have, men ikke ned to have.

7.     Højden som din pendel hænger i er alfa omega, og især ved et spisebord, hvor du helst skal kunne se hinanden mens I sidder og spiser.

8.     Lyset er som nævnt tidligere yderst vigtigt omkring spisebordet, og derfor skal du helst anvende en pære med den rette Kelvin, som i sidste ende vil gøre at din mad ser mere appetitlig ud. Her anbefales en Kelvin pære på 3.000.

9.     Du kan skabe en fed effekt, hvis du hænger flere lamper ved siden af hinanden, men i forskellige højder. Det kunne fx være i vindueskammen eller gangen.

10.  Brug en tætsiddende loftslampe i stedet for en pendel på børneværelset – din fine designerpendel bliver alligevel skudt ned af en bold!Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


LineOlsen
LineOlsen (Kommerciel blogger)
Oprettet 25. aug
x