Følg disse tre råd for at forbedre sundheden for din h...

Følg disse tre råd for at forbedre sundheden for din h...

11. okt 2019
Har man interesse for heste, finder man også hurtigt ud af, at man skal arbejde hårdt for deres mentale og fysiske helbred. Det er derfor altid vigtigt at overveje hvilken type af foder, som man skal fodre med. Dette er selvfølgelig kombineret med en plan over hvilken type af træning, som man vil give sin hest både mentalt og fysisk. Du kan altså med disse fire råd få inspiration til, hvordan du passer på din hest på bedste måde, og hvordan du kan eventuelt kan undgå skader og fejlernæring. Er disse råd ikke nok til at forbedre sundheden for din hest, har du nu muligheden for at give din firbenede ven hestepiller, som har et højt indhold af næringsrige stoffer, som hjælper til at skabe en balance i din hests sundhed. 

Det helt rigtige foder
Heste er forskellige, og derfor har des selvfølgelig også forskellige behov, når det kommer til deres foder. Du skal derfor altid, når du anskaffer dig en hest, bruge tid på at finde den helt rigtige blanding af næringsstoffer, som gør, at din hest har det optimalt. For at skabe det optimale foder, skal du have en blanding af grov-, saft-, og kraftfoder, hvor du tilsætter vitaminer og mineraler. Men det er selvfølgelig stadig svært at finde ud, hvad dette helt præcist betyder, og du får derfor en cirka estimering af, hvordan du kan sammensætte dit foder. Grovfoder består af cirka 50 % af det din hest har brug for, og dette kan du give gennem hø og lucerne. 

Planlæg, planlæg, planlæg
Når du fodrer din hest er der utroligt mange forskellige parametre, som du skal tage hensyn til. Når du skal planlægge kosten for din hest, skal du altså tage hensyn til hvilket arbejde den laver, hvilken race den er, hvor gammel den er, og hvilket temperament lige præcis din hest har. Nogle af disse parametre ændrer sig gennem hele hestens levetid, og du skal derfor altid være bevidst omkring en eventuel ændring i foderbehovet. Giver du din hest for meget foder, kan du risikere, at den bliver overvægtig. Dette kan få seriøse konsekvenser for dens helbred, og du skal derefter til at træne den tilbage til et normalt stadie. Du kan også risikere at fodre din hest for lidt, og dette kan resultere i en underernæret hest, som har alt for lidt energi og ikke kan præstere. 

Følg klokken
Det er vigtigt i forhold til hest, at du giver den sit foder på det rigtige tidspunkt. Du skal tage det som en regel, at du skal fodre din hest senest en time inden, at den skal arbejde på træningsbanen. På denne måde giver du din hest lov til at fordøje sin mad, og den kan altså få den bedste udnyttelse af foderet. Du kan også, hvis du ikke kan følge denne regel, risikere at give din hest kolik. Du kan dog til nøds give din hest en mindre portion inden træning, og derefter give mere efterfølgende, hvis du ikke har mulighed for at fodre på det rigtige tidspunkt. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce