Forbered dig til vinteren på vejene

Forbered dig til vinteren på vejene

27. okt 2022

De kortere dage er over os og med det følger også det årlige gennemtjek af vores sikkerhed, når vi bevæger os ud i mørket for at komme fra stald til hjem eller omvendt. Har du endnu ikke fået helt styr på hvad der skal være med på farten, så kommer der lige en mindre huskeliste her.


Vær beredt når mørkets frembrud overrasker 

Det er atter blevet den tid på året, hvor man bliver helt overrasket over hvor hurtigt det kan blive mørkt. Efter blot en kort bemærkning i stalden og retur hjem igen, kan det allerede betyde en væsentlig forandring af dagslys og det er derfor vigtigt at du nu har alt klar i tasken eller monteret på din cykel, for dagene bliver meget korte nu og mørke nu.


Det er især cykellygter som de fleste glemmer at få med sig de første par dage og kommer du afsted med de gamle fastmonterede lygter på cyklen, som ikke har været tjekket op på siden sidste vinter, vil de ret sikkert være for svage eller helt ude af drift. Måske du endda slet ikke har nogle gamle lygter siddende fra sidste år, af den ene eller den anden grund og derfor har brug for at investere i nogle nye. 


Du kan heldigvis finde en masse forskellige lygter online der alle lever op til de krav der er gældende for hvor meget de lyser op og så husk blot at det er rødt lys bagtil og hvidt lys fortil.


Bliv set i mørket både når du rider afsted på din jernhest og din rigtige hest

Noget andet der kan være godt at have investeret i når man er rytter er en refleksvest. Refleksvesten kan du nemlig bruge både på din jernhest og din rigtige hest og det gør alverden for de biler du møder i mørket, når du bærer sådan en vest. Er du typen der elsker at ride udendørs, vil du udover en refleksvest få stor glæde af underlag med refleks for ikke at tale om en lampe der kan sidde fast på din ridehjelm. 


Det kan sagtens være at det hele ser lidt skørt ud, når du rider afsted med alt dit udstyr, men har du først erfaret en bilist der intet kunne se, så er der ingen grund til at gruble over hvorvidt det ser dumt ud eller ej - sikkerheden er vigtigere end noget andet.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce