Giv hesten en god trailervane

Giv hesten en god trailervane

1794visninger 3 svar | 22. aug 2016

Der findes masser af blogs om hvordan du kan træne din hest til at gå ind i en trailer, læs f.eks her. Denne blog handler i stedet om hvordan du kan skabe en god trailervane for din hest, når den har lært at læsse.

Mange oplever at deres hest gerne vil læsse når de er derhjemme og skal af sted, men at den ” ikke vil hjem igen”. Det er der en helt naturlig forklaring på..

For det første, er det ofte sværere for hesten at ”give slip” på omgivelserne, når den er et fremmed sted hvor den har behov for at holde udkig efter potentieller farer og den kan derfor ikke på samme måde koncentrere sig om traileren. Det kan du optræne ved at vælge nogle rolige omgivelser de første gange du skal af sted med din hest. Det kan være en tur til naboen, ned i skoven eller du kan parkere et sted på ridecenteret, hvor der er mere roligt.

Dernæst så er det vigtigt at huske at hesten ikke tænker som os mennesker og at den ikke kan ræsonnere og konkludere som os!

Vi tænker, at det er tosset hesten ikke vil hjem, men indtil den er blevet rutineret i trailerkørsel, ved den ikke at den skal hjem!

Den ved bare, at sidste gang den gik ind i traileren, blev den kørt til et fremmed sted. Derfor er det oplagt at den måske forventer at den skal til et fremmed sted igen (indtil den har lært at man kommer hjem igen efter undervisning, stævne, skovtur osv )

Derfor er det en rigtig god idé at starte din hests trailervane med at køre nogle ture, hvor du ikke læsser af, men bare ”lander” hjemme i hestens vante omgivelser igen.. På den måde begynder hesten at vænne sig til, at den altid kommer hjem igen og efter nogle gange kan du læsse af et andet sted, give hesten en let/rolig oplevelse og så læsse den i traileren igen og køre den hjem igen.

Det er vigtigt at give hesten en god oplevelse ”for enden af ” trailerturen, så hesten begynder at forbinde det at læsse med noget rart, eller i det mindste neutralt. Hvis hesten kun bliver kørt i trailer når den skal til undervisning hvor træningen er hård, eller til stævne hvor kravene er høje, så kan det være derfor den begynder at undvige sig i læssesituationen. Den ved at traileren = hårdt arbejde eller stressende situationer. Det kan du ændre på, hvis du f.eks læsser hesten og kører den et sted hen hvor du bare læsser af og lader den spise græs. Du kan også køre den til skoven og bare trække en tur eller skridte en tur.. Det er ikke så vigtigt hvad I laver, så længe det er noget din hest oplever som en god/hyggelig oplevelse, så den begynder at forbinde traileren med noget rart..

På denne måde kan du skabe nogle gode trailervaner for dig og din hest og du vil også få en ekstra bonus med oveni. For når din hest er begyndt at associere traileren med noget rart og positivt, så bliver den mere og mere tryg ved traileren og de vil kunne begynde at bruge den som et slag ”helle” når du har din hest med i byen.  Det vil sige at hesten kan få en rolig pause i sin trailer, når den er til stævne, på kursus eller i andre situationer, hvor du har brug for at give hesten ro i ventetiden. Så kan den stå i ”sin” velkendte trailer og nyde freden :-)

God fornøjelse med de gode trailervaner.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Giv hesten en god trailervane
Kommentér på:
Giv hesten en god trailervane
Annonce