Guide: Ferie på hesteryg i Island eller Thy

Guide: Ferie på hesteryg i Island eller Thy

2. mar 2018

Kom tæt på naturen og hinanden; ferie kan være langt mere end at ligge dagen lang ved pool-kanten, eller gå i byen til sent ud på natten. Er du til spændende aktiviteter, elsker du naturen, og er du bidt af heste, så er der flere muligheder for at holde ferie på hesteryg. Her kommer et par forslag til oplagte hesteferie-destinationer.

 

Islandske heste på hjemmebane


Det er et stort eventyr at tage på en rideferie i Island, og den imponerende vulkanø rummer masser af oplevelser, som bedst nydes på ryggen af en islandsk hest. Rejsebureauet Travel Nord har specialiseret sig i rideferier i Island, og tilbyder mange forskellige ferier i varigheder fra 2 til 9 dage med komplet program. Du får muligheden for at opleve naturperler og komme i nærkontakt med den robuste og behagelige islandske hest, i godt selskab med andre ryttere. Udover den særlige natur, er en af de store oplevelser at ride sammen med flokke af fritløbende heste.

 

Den Gyldne Cirkel


En af mange spændende udfordringer er 6-dagsturen Den Gyldne Cirkel, hvor der samlet tilbagelægges 150 km i sadlen. Den Gyldne Cirkel giver dig den optimale oplevelse af Geysirs varme springkilder og Gullfoss‚ det gyldne vandfald‚ i den naturskønne del af det sydlige Island. Turen er populær for familier og andre, der mangler rutine til at kunne deltage i de mere krævende højlandsture.

 

Ridedagene kan dog blive lange, og derfor er det en forudsætning, at deltagerne er i god fysisk form, og kender lidt til ridning i forvejen. På den første ridedag handler det om at blive fortrolig med den islandske hest, og dens specielle gangarter på en afslappet ridetur langs Thjórsás flodbred. Derfra går turen videre mod bl.a. det majestætiske vandfald Gullfoss, Geysirs varme springkilder, højsletten Hrunaheiði og Hrepphólars basaltsøjler. Priserne starter fra 4.650 kr og inkluderer bl.a. indkvartering, kost og guide. Har du for at låne penge til en uforglemmelig oplevelse, så tjek det smarte sms lån ud her.

 

Ridning langs vestkysten i Thy


Thy og byen Hanstholm er indbegrebet af de barske men majestætiske omgivelser, som den danske vestkyst har at tilbyde. Hanstholm bestod i mange år blot af et  lille fiskeleje, men er i dag en af Danmarks største fiskerihavne, og en moderne industri- og handelsby. Med sin beliggenhed blandt hav og klitlandskaber, er byen det perfekte udgangspunkt for spændende oplevelser på hesteryg.

 

Stald Vinur, som er en del af Hanstholm Camping, har bl.a. specialiseret sig i ferier, hvor heste og ridning er i centrum. Der er ingen krav til dine evner, alle kan får lov at ride på en af pladsens mange sunde og robuste islandske heste. Utrænede ryttere skal dog være mindst 9 år gamle. Der er både heste for begynderen samt hurtigere heste med fem gangarter for de mere rutinerede ryttere. Det er også muligt at medbringe egen hest, hvor du for et mindre beløb bor på pladsen ved siden af din hest, mens der sørges for fold, foder og hø til hesten. Under opholdet har du også mulighed for at deltage i de arrangerede udflugter.

 

Udflugter


Fra pladsen arrangeres rideture i området omkring Vigsø Bugt, der med sit totalfredede og utæmmede klitlandskab udgør kulisserne for en uforglemmelig oplevelse til hest. Rytterne inddeles i hold, som er tilpasset deres erfaring, så uanset om du vil udfordres, eller mere er til en stille, romantisk solnedgangstur, er der noget for dig. Pladsen har sine egne dygtige instruktører og guider, som kender hestene og alle turene. Turene er meget forskelligartede og tæller bl.a. 2-timers-ture (dag/aften), 3-timers badeture og dagsture til Hjardemål Klit eller Nationalpark Thy. Er du interesseret i ferier af længere varighed, tilbydes endvidere 3-, og 4-dages rideferier med forplejning. Disse er dog målrettet rutinerede ryttere.

 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


LineOlsen
LineOlsen (Kommerciel blogger)
Oprettet 25. aug
x