Guide: Sådan får du råd til din drømmehest

Guide: Sådan får du råd til din drømmehest

12. jun 2018

Ridesport er en af de dyreste sportsgrene, som du kan dyrke. Det koster ikke bare rigtig mange penge at investere i en hest. Det udstyr, som er nødvendigt at have, er også en stor udgift for langt de fleste. Alligevel er ridesport en af de mest populære sportsgrene i Danmark, hvor mange danskere bruger utallige timer på hesteryggen.

 

Ridesport er en bred sportsgren, som kan dække stort set alle typer af behov. Er du meget engageret, kan du tage til diverse stævner rundt om i landet eller uden for landets grænser. Er du derimod ikke et konkurrencemenneske, har du rig mulighed for at nyde den danske natur på en hesteryg. Desuden kan ridning bruges i forbindelse med fysioterapi eller andre alternative behandlingsformer. Mulighederne er altså mange, hvilket stensikkert er en af årsagerne til, at denne sportsgren er så populær.

 

Drømmer du om at investere i din egen hest? En hest, som er helt din egen, og som du selv skal passe og pleje? Så kan du med fordel læse med her. I dette indlæg finder du nemlig en guide med 5 tips og tricks til, hvordan du får råd til din drømmehest. Det smarte ved denne guide er, at den kan bruges på nærmest hvad som helst, som du går og drømmer om. Er din egen hest ikke din drøm, men mangler du i stedet hjælp til, hvordan du får råd til noget lækkert rideudstyr, så kan guiden også bruges.

 

Læs med og bliv meget klogere på, hvordan du får råd til din drømmehest, eller oversæt rådene til det, du går og drømmer om.

 

1. Sæt dig et realistisk mål

I jagten på din drømmehest er det først og fremmest vigtigt, at du gør det klart for dig selv, hvad dit mål præcist er. Her er det vigtigt, at du tænker realistisk, så du ikke sætter næsen op efter et mål, som du alligevel aldrig vil kunne opnå. Dermed ikke sagt at det ikke er tilladt at drømme stort.

 

Når du skal sætte dig et realistisk mål, er det væsentligt, at du gør dig nogle overvejelser. Dette kan være overvejelser om, hvilken type hest det er, du går og drømmer om. Skal det være et føl, som du selv skal tilride, eller skal det være en erfaren og lidt ældre en af slagsen? Hvor meget tid og hvor mange ressourcer har du til rådighed?


I den forbindelse er det en god idé, at du laver en liste over fordele og ulemper ved de forskellige heste, så du gør det klart, hvilken der passer bedst til dig og dine behov.

 

2. Lav en oversigt over din økonomi

Et andet vigtigt step i processen er, at du laver en oversigt over din økonomi. Her er det vigtigt, at du sørger for helt konkret at finde ud af, hvor mange penge du har til rådighed hver måned, samt hvad dine penge går til. Vær opmærksom på selv de små ting, som du bruger penge på.

 

Dette step er yderst vigtigt, hvis du nogensinde vil realisere din drøm. Laver du ikke en oversigt over din økonomi, bliver det svært for dig at komme i mål. Med en oversigt over din økonomi mindsker du risikoen for at miste overblikket over dine penge, hvilket kan have alvorlige konsekvenser.

3. Lav et budget og spar op

Når du har lavet en oversigt over din økonomi, er det væsentligt, at du laver et budget. Find ud af, hvad det præcist kræver af dig økonomisk for at få råd til din drømmehest. Med et konkret tal bliver det meget nemmere at gå benhårdt efter dit mål.

 

I samme forbindelse er det en god idé også at lave budgetter for resten af dine udgifter. Hvor mange penge har du eksempelvis til rådighed til mad om måneden? Og hvor meget skal du betale i husleje? Sørg for at have helt styr på dine faste udgifter.

 

Når du har styr på din økonomi, er der kun tilbage at begynde at spare op. Typisk er der flere forskellige områder, hvor du kan spare. Har du eksempelvis et medlemskab til det lokale fitnesscenter eller til en streamingtjeneste, som du aldrig bruger, bør du overveje at opsige dette. Hav det gode råd ”man må yde, før man kan nyde” in mente igennem hele processen – så skal du nok nå dit mål før eller siden.

 

4. Overvej, om du kan låne nogle af pengene

Det er, som beskrevet, meget dyrt at investere i en hest, og derfor kan det ofte godt betale sig at tage alternative metoder i brug for at få råd til hesten. Overvej derfor, om det kan være en mulighed for dig at låne nogle af pengene.

 

Det kan eksempelvis være en mulighed for dig at foretage et online lån. Der følger flere fordele ved at foretage et online lån i stedet for et lån i en traditionel bank. Derfor bliver online lån også mere og mere populære.

 

Hos TjekLån finder du en masse relevante spørgsmål og svar omkring online lån. Desuden kan du finde en oversigt over de billigste online lån på markedet. Se vores oversigt ved at klikke på linket.

 

5. Husk altid at bruge fornuften

Ligesom ved alle andre investeringer er det vigtigt, at du ikke lader det løbe løbsk i jagten på din drømmehest. Derfor er der altid nogle overvejelser, du bør gøre dig, inden du foretager en investering.

 

Sørg først og fremmest for at gøre det klart for dig, hvad dine ressourcer er. Har du overhovedet tid til at have en hest? Med en hest følger der nemlig mange arbejdstimer, og det er vigtigt, at du gør det klart for dig selv, om du er klar til at lægge så mange timer i ridesporten.

 

Derudover er det væsentligt, at du tager højde for uforudsete regninger. Lad være med at investere i en hest, hvis det betyder, at du har 0 kr. tilbage på kontoen, når betalingen har fundet sted. Uden en krone på lommen bliver det svært at få noget til at hænge sammen, og så kan det altså være ligegyldigt, om du har din drømmehest eller ej. Sørg derfor altid for at have en ekstra opsparing til eksempelvis uforudsete regninger og til de ekstra omkostninger, der følger med ved at have en hest.

 

Det vigtigste råd i denne guide er, at du altid husker at bruge fornuften. Dette gælder igennem hele processen. Lad være med at sætte barrieren for højt, og pas på med at foretage diverse lån. Det kan nemlig gå grueligt galt, hvis ikke du sørger for at have fornuften med dig, når du skal foretage en så stor investering, som det er at købe en hest.

 

Følger du ovenstående guide, er du garanteret at komme et skridt tættere på at opnå drømmen om at købe din egen hest. Du kan godt forvente, at det kommer til at være en omfattende proces, men det er ikke umuligt.

 

Husk at rådene kan omsættes til lige netop dét, du går og drømmer om, hvad end det er en bil, en hest eller en ny cykel.

 

Slutteligt er der ikke mere tilbage at sige end: Held og lykke i jagten på din drømmeinvestering. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce