Guide til en sommerferie i Danmark

Guide til en sommerferie i Danmark

6. okt 2019

Dette indhold er sponsoreret

Over de seneste år er det blevet mere og mere populært at blive hjemme. At blive hjemme for at holde ferie i Danmark. Det handler først og fremmest om, at vi er blevet mere og mere bevidste om, hvad vi har af skatte inden for vores egne grænser. At vi sagtens kan have en fantastisk ferie herhjemme. Danmark er helt fantastisk - især i vores skønne sommermåneder. Der er slet ingen grund til at bruge dyre domme på at rejse udenlands. Være fanget i lufthavne med forsinkede fly eller købe dårlig mad til overpris. Nej, nyd du i stedet de skønne danske sødmefyldte jordbær, friskplukkede ærter fra marken, de flotte lange sandstrande, de charmerende feriebyer og det skønneste landskab.


Derfor skal du holde din ferie i Danmark

Danmark er først og fremmest helt fantastisk. Tænk bare på det vilde vesterhav, en tur i Legoland eller skønne København. Der er et væld af grunde til at blive inden for de danske grænser, når vi skal planlægge en sommerferie. Samtidig er vi over de seneste år blevet mere og mere klimabevidste. Vi bliver mere og mere bevidste om vores forbrug og misbrug af vores ressourcer. Vi begynder at stille spørgsmålstegn ved vores behov. For har vi overhovedet behov for at sidde på den sædvanlige strand på Mallorca igen i år? Nok ikke. Nogle gange har vi i stedet bedre af at blive hjemme i Danmark. 

Det kan også være meget stressende at skulle rejse udenlands - også blot at planlægge dette. Det kan være meget mere overskueligt at blive herhjemme. Det giver dig også rig mulighed for at vise dine børn det land, de kommer fra. De mange facetter der er til Danmark. Det skal være overskueligt at planlægge ferie. For en ferie i Danmark handler ikke bare om at blive hjemme i huset. Nej, I skal ud og opleve. Det kunne for eksempelvis betyde, at I tager en weekend til storbyen, eller at I begynder at kigge på nogle af de skønne sommerhuse i Danmark.

 

Storbyferie versus Sommerhus

Med Danmarks størrelse er det ikke enten eller. Faktisk kan vi begge dele. Det er nemlig ofte forskellige behov i en familie. Forskellige ting vi har lyst til at opleve. Nogle af os nyder at opleve storbyen for en stund. At komme til København, hvor butikkerne er større, restauranterne spændende og mulighederne store. Her kan vi tage i Tivoli eller på Bakken. Vi kan tage i Zoo og se Pandaer, eller i Den Blå Planet for at møde isbjørne. Vi kan tage på experimentarium eller på museer som Statens Museum for Kunst eller Ny Carlsberg glyptotek.

Noget der er ægte dansk er også turen til Sommerhus. Der hvor vi samles som familie og for alvor hygger. Cykler på stranden, hygger med spil, ser gode film, lytter til musik, laver mad. Alt sammen i fællesskab. Her kan et godt tip være at finde et sommerhus tæt ved et ridecenter. Så er der rig mulighed for at ride ture på stranden eller i klitterne - uden at savne hestene derhjemme alt for meget. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce