Har du styr på reglerne for kørsel med hestetrailer?

Har du styr på reglerne for kørsel med hestetrailer?

11. jan 2018

Hvis du har en hest og godt kan lide at deltage i stævner, så er det nærmest uundværligt at have en trailer, der kan fragte dig rundt til forskellige stævnepladser rundt omkring i landet.

Men er du sikker på, at du lever op til de forskellige regler for, hvornår du må køre trailer? Det kan være en stor streg i regningen at køre med trailer bag på sin bil, hvis uheldet skulle være ude, og du ikke er rigtigt forsikret, eller hvis den vejer for meget, eller hvis du ikke har det påkrævede kørekort.

Politiet vurderer, at hundredvis af danskere hver weekend kører ulovligt med trailer. Her er de typiske fejl, som hesteejerne begår:

 1. De har ikke det fornødne kørekort
  Det kræver et specielt trailerkørekort at køre med store trailere som hestetrailere. Med et almindeligt B-kørekort må du kun køre med trailer, hvor summen af bilens vægt og påhængsvognens vægt ikke overstiger 3500 kg. Det vil den altid gøre med en hest, og derfor er det nødvendigt at tage et særligt kørekort i den forbindelse. Bøden for ikke at have det rigtige kørekort starter på 5000 kroner.

 2. Du er ikke forsikret
  Når du kører med hestetrailer, så tjek en ekstra gang, at din forsikring dækker, hvis uheldet skulle være ude. Der er nemlig mange, der ikke er tilstrækkeligt forsikret, og det kan ende med at koste rigtig mange penge - for ifølge færdselsloven må det aldrig være den skadelidte, der skal betale.

  Hvis forsikringsselskabet vurderer, at policebetingelserne er overtrådt, kan du risikere, at du selv skal betale alle skadesomkostningerne. Det kan for eksempel være fordi, at man ikke oplyser forsikringsselskabet om, at man ikke bruger sin anhængerkrog, men alligevel gør det.

 3. Din trailer er ikke i forsvarlig stand
  Mange fristes til at købe deres trailer brugt, fordi der kan være mange penge at spare. Men vær opmærksom, for i nogle tilfælde kan traileren være i meget værre stand, end hvad sælgeren siger. Måske har den kørt mange flere kilometer, end der står i salgsannoncen. Det ses desværre ofte ved salg af biler. Læs artikel om kilometersnyd her. Husk at tjekke, om lygter og blinklys virker, som det skal, og om bunden af traileren er intakt. Uanset hvilket materiale bunden på traileren har, så kan den hurtigt rådne på grund af urin fra hesten, hvis den ikke har været ordentligt vedligeholdt, og det kan i sidste ende være farligt. Det er vigtigt altid at tage traileren på en prøvetur, inden du køber den. Her er der flere ting, det er vigtigt at lægge mærke til. Fungerer støddæmperne, som de skal? Både for din og hestens skyld er det er rart, at man ikke banker hovedet op i loftet, hver gang man kører over et bump eller et hul i vejen. Kuglekoblingen skal være i god stand, og det er vigtigt at lægge mærke til, om den sidder godt fast på bilen, når du kobler trailer og bil sammen.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x