Heste & Gymnasie?

Heste & Gymnasie?

1333visninger 6 svar | 1. mar 2016

Hej folkens. Det er ved at være et stykke tid siden i har hørt fra mig, og jeg tror at jeg ville forsætte med at lave et enkelt blog indlæg om måneden.

Denne gang ville jeg gerne prøve at svare på et spørgsmål som jeg får meget tit

’’Hvordan har du tid til heste, samtidig med gymnasie? ’’

Faktisk kender jeg ikke selv direkte svaret på det, men jeg ville da prøve at forklare mig.

Først og fremmest er jeg så heldig at have mine heste stående hjemme. Så jeg spare en del tid på transport frem og tilbage til hesten, pt har jeg to heste som skal ride hver dag, og så har vi 2 andre stående som bare skal lukkes ind og ud fra fold, og have muget deres boks.

Jeg ville gerne indrømme at jeg syntes at det er hårdt. Men det er et liv jeg selv har valgt, og jeg er også fast besluttet på at jeg skal arbejde med heste lige så snart jeg slipper ud af gymnasiet. Grunden til at jeg valgte gymnasiet var fordi at jeg ville være sikker på at jeg har noget at falde tilbage på, hvis alle mine drømme omkring arbejde med heste, skulle gå galt.

Det handler i bund og grund om at prioritere, fx så har jeg ikke et behov for at være sammen med veninder hele tiden, og det har jeg bestemt heller ikke tid til, det er meget hyggeligt at lave en hygge aften, men det er kun de weekender hvor der ikke er stævne, at det kan lade sig gøre. Men den sværeste opgave det er at prioritere sin tid, fx skal der bruges rigtig meget tid på lektier, og afleverings opgaver. Jeg gør det at jeg bruger alle mine pauser på at læse, og evt. lave lidt på mine afleveringsopgaver, det er selvfølgelig ikke nok, så jeg bruger også nogle timer om aftenen nogle gange, det er ikke nok til at holde en top karakter, men det er nok til at man kan være med, på en middelkarakter.

Det vigtigste er at man får sin søvn! Jeg skal have 8 timer, ellers fungere min krop ikke. Når man lever på den måde her, eller det er måske hårdt sagt .. Når man skal nå så mange ting på én gang er det vigtigt at man har energien til det, ellers bliver man sindssyg. Der er ikke noget være end at ikke at have kræfter til at kunne gennemfører en opgave, fx hvis jeg er træt, så kaster jeg mig aldrig ud i 1 times hård træning med hesten, nej, så tager jeg måske 20 min, hvor jeg rider hesten lang.

Få hjælp! Er der noget du ikke kan nå, så søg hjælp. Jeg er så heldig at have 2 opstalder, som er meget søde til at hjælpe med at lukke hestene ind, eller ud, og generelt bare hjælpe i stalden. Jeg har også nogle skønne forældre som støtter op omkring min sport, og selvfølgelig også hjælper mig så meget som de kan.

Jeg ville ikke sige at det er svært at nå, og det man ikke nåede, det når man nok en anden dag. Det er derimod hårdt, fordi kroppen og hjernen hele tiden kører på højtryk, og derfor er det også enormt vigtig at man husker at sove, spise og drikke. ( det kan godt glemmes i farten )

Der er ikke så meget mere at sige om det, som sagt så er det svært at forklare hvordan det kan lade sig gøre, når det bare er en del af ens hverdag.

 

Spørgsmål modtages gerne. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Heste & Gymnasie?
Kommentér på:
Heste & Gymnasie?
Annonce