Hestesko som billedramme

Hestesko som billedramme

2398visninger 3 svar | 29. sep 2017
Hej igen allesammen! Rigtig mange af os hestemennesker elsker at tage vores hobby/sportsgren med os på forskellige måder når vi ikke er ude i stalden. Uanset om det er billeder på mobilen, hestehårssmykker eller andet. Noget af det jeg godt kan lide er billeder i hjemmet. Det er her at de brugte hestesko kommer ind i billedet. Flere har efterhånden fundet på at pynte dem på forskellige måder, og her vil jeg vise hvad jeg gør.
Mine ponyer går ikke med sko, men jeg har kommet i flere stalde hvor andre heste har haft sko på. Jeg har efterhånden lavet disse nogle gange og jeg synes altid det er hyggeligt at lave, men også hyggeligt at have hestesko hængende derhjemme med ponybilleder.

Du skal bruge:
  • Hestesko
  • Eddike
  • Gerne en børste
  • Håndklæde
  • Spraymaling
  • Et udprintet billede, gerne på fotopapir eller lamineret (bruger du normalt papir vil jeg anbefale at lime pap på bagsiden bagefter).
  • Lim
  • Bånd, perler og eventuelt andet pynt.

For at fjerne rust på hestesko plejer jeg at bruge eddike.

Sørg for at dække dine hestesko godt med eddike og lad dem som minimum gerne ligge der i 24 timer. Des længere de ligger deri des mere effektivt virker det.

Når så hesteskoene er færdig med at ligge i eddiken så skal de skylles, eventuelt gnubbes lidt med en børste, og tørres grundigt.

Den første sko er tørret af, de andre 3 er stadig våde.

De afrustede hestesko.

Jeg vil anbefale at spraymale hesteskoene forholdsvis hurtigt derefter for at undgå at de ruster igen. Man kan selv bestemme hvilken farve man gerne vil bruge, og man kan også vælge at bruge en gennemsigtig. Jeg mener min sorte spraymaling kostede omkring en 20'er eller lidt mere i Harald Nyborg, og den har holdt længe. Når du spraymaler så husk at tage noget tøj på hvor det ikke gør så meget hvis du får maling på tøjet. Husk derudover åndedrætsværn (maske) og briller.

Spraymal en side af gangen og sørg for at den ene side er tør før du maler den næste side.
Sådan så mine færdigmalede hestesko ud.

Så er det tid til at pynte en hestesko. Man kan blandt andet sætte bånd i, således bliver hesteskoen også nemmere at hænge op.

Når jeg skal sætte et billede i hesteskoen så overfører jeg billedet til word på min computer og sætter dokumentzoom til 100%, derefter holder jeg hesteskoen op foran min skærm og forstørrer eller formindsker billedet på skærmen så det ca. passer til hesteskoen. Så printer jeg det først på normalt papir og ser om størrelsen passer. Hvis billedet passer til hesteskoen i størrelsen så printer jeg det på fotopapir. Den hestesko på billedet nedenunder, som jeg fik af min veninde, er billedet lamineret og dette fungerer også super da billedet så er lidt mere stift end med normalt papir. Bruger man normalt papir så vil jeg anbefale at man limer pap bagpå billedet for at gøre det lidt mere stift. Jeg klipper forsigtigt billedet til så det passer med at det har en tilpas kant jeg kan lime på bagsiden af hesteskoen, så billedet sidder godt fast.

Denne hestesko er en min veninde lavede til mig og gav mig i gave.
Her har hun valgt at lime perler fast hvor der før har været søm og sat bånd i de øverste huller. De øverste huller er dog ikke at finde på alle hestesko.

Her er en hestesko jeg lavede til min tidligere part i fødselsdagsgave. Jeg startede med at printe billedet ud, klippe det til og lime det fast på hesteskoen. Jeg dækkede hullerne med blomsterne (som originalt er købt som bordpynt) og trak båndet bagom igennem de øverste huller i hver side. I denne hestesko var der ikke huller bagerst i skoen.

Jeg limede båndet fast på toppen af hesteskoen for at gøre den mere stabil og satte to små sten på, så man ikke kunne se hvor jeg havde limet. Dernæst bandt jeg en sløjfe med dobbeltknude i toppen af båndet, klippede enderne til, og så var skoen klar til at komme op at hænge.

Denne hestesko lavede jeg til en anden i stalden dagen efter hun desværre mistede sin hest. Hvor meget eller hvor lidt man vil gøre ud af ens hestesko er helt op til en selv.

Jeg vil rigtig gerne se jeres hjemmelavede udstyr, også i brug på jeres heste ! Dette kan gøres på min Instagram: Metzci, eller oploade dem på væggen på min Facebookside: Det Kreative Hestemenneske! I kan også oploade jeres billede på instagram og bruge #kreativhyp

Hvis I har ønsker til guides så skriv endelig til mig! 

Rigtig god fornøjelse! :D


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Hestesko som billedramme
Kommentér på:
Hestesko som billedramme
LineOlsen
LineOlsen (Kommerciel blogger)
Oprettet i går kl. 14:10
LineOlsen
LineOlsen (Kommerciel blogger)
Oprettet 23. mar
x