Hjælp din hest, når helbredet driller dig som rytter!

Hjælp din hest, når helbredet driller dig som rytter!

2009visninger 3 svar | 8. apr 2016

Af: Louise Møller, Ditte Youngs Konsulent for Nord- og midtjylland.

 

Hjælp din hest, når helbredet driller dig som rytter!

 

Det er dybt frustrerende, når man som rytter ikke fysisk kan holde til at ride sin hest. Der kan være mange årsager til at man ikke kan klare at ride sin hest, da ridning faktisk er en fysisk meget krævende sport. Selvom mange måske siger noget andet. Vi har alle hørt den med ”Jamen du sidder der da bare!” Øh nej det gør man så ikke. Man bruger hele sin krop og det er vigtigt at man lytter godt til sin krop. For disse smerter vil forplante sig ikke kun hos dig, men også hos hesten og det giver bare ikke et godt resultat, Ja i værste fald kan det skabe skader i din hest. Både på det fysiske plan men også på det psykiske plan. For hvis du sidder forkert i sædet pga smerter forplanter det sig meget nemt i hestens krop. Derudover er heste ekstremt følsomme overfor de følelser du udsender fra din krop, som derved også psykisk forplanter sig i din hest.

Hvis man er ejer af den meget sensitive hest vil det påvirke den så den enten bliver syg/dårlig af dine skavanker. Eller måske vil den overhovedet ikke vil samarbejde med dig, når du ikke lytter til dig selv, for hvorfor skulle den så lytte til dig?

Derfor er det meget vigtigt at man tilpasser sin træning, til det ens fysik kan klare, samt at man er kreativ med sin træning. Der er masser af øvelser der kan laves fra jorden, alt behøver langt fra at foregå i sadlen. Jeg oplever gang på gang i telepatien med rigtig mange heste, at det for dem ikke er vigtigt om man træner dem på den ene eller den anden måde. Det de blot ønsker er at man er ærlig og fuldt ud tilstede i sit arbejde med hesten.

Som en af verdens dygtigste rytter og mit store idol, Charlotte Dujardin, udtalte sidste år i Herning:, "vigtigheden i at have en glad hest, er ikke at ride rundt i et ridehus seks dage om ugen. Det er what ever makes your horse happy". Hun træner ”kun” dressur to gange om ugen, ellers er det ture ud i det fri og miljøtræning.

Den bedste medicin er ofte motion, så på med løbeskoene sammen med din hest. Det er sjovt og meget anderledes end hvad vi har været ”opdraget” med, men det gør os også til nogle meget dygtigere ryttere og bedre hesteejere, som lytter til vores heste og deres behov. Samtidig med vi passer på os selv og vores behov.

Det er jo fantastisk at have en velopdragen hest, det får man kun ved at man arbejder med den. Hvor tit glemmer man ikke at træne sin hest i at bare blive trukket med, uden den er ved at løbe afsted med sig? Læg hovedtøjet på så du har en reel chance for at holde styr på din hest, den bliver jo nødt til at vide at det er dig der styre showet.

Hvis man har problemer med at man ikke tør ride i trafikken, så er det en god ide at starte med at gå ture med sin hest af små let trafikeret veje. Folk har ofte kigget måbende på mig når jeg er kommet med mine hunde og en hest på gåtur, og min hest elsker det. For vi har tid til at stoppe op og kigge på tingene, som normalt kan være meget farlige når min hest skal "gå først", men nu har jeg muligheden for at vise vejen og få undersøgt de ”farlige” ting. Og vi har samtidig tid til at tage en snak med dem vi møder på vores vej.

 

En af mine absolutte favoritter er trailertræning, Jeg har to heste som nærmest står på tæer når jeg kommer med traileren. De næsten sitre af forventningens glæde. For nu skal der ske noget spændende og vi skal hygge os. De er trænet i små korte hygge ture, med klikker, med lækkert mad, ja med alt hvad hestehjerter elsker. Jeg nyder at se deres glæde ved at vi skal på tur. Meget af det startede jeg med at forberede mentalt og med telepati, så der ikke var nogen tvivl om hvad vi skulle når traileren kom frem.

Gør trailertræningen til en sjov adspredelse, for det er sjovt hvis du gør det sjovt.

 

Miljøtræn med din hest, så den vænner sig til gå forbi alle de farlige ting som findes, når man kommer udenfor ridehusets sikre rammer, paraplyer, plastikposer og hunde. Kun fantasien sætter grænser her og ikke dit helbred.

Lav små og sjove udfordringerne så de passer til dig og din hest samt ikke mindst til dit helbred. Jeg er sikker på det vil være lige sundt og sjovt for jer begge to, og så er I sammen om det på lige fod.

 

Rigtig god fornøjelse til dig og din hest <3 Ønskes du af Louise Møller


http://m.facebook.com/ditteyoungkonsulenter/


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Hjælp din hest, når helbredet driller dig som rytter!
 •   8. apr 2016 Hej smiley
  Sikke skøn læsning smiley
  Det lyder langt hen af vejen som min skønne hest og jeg smiley
  Jeg har en hest som er meget sensitiv og jeg lever med smerter hver dag i form af fibramyalgi, slide gigt og diskopolaps i lænden smiley
  Min hest Shooting Star passer virkelig meget på mig !! de dage jeg har virkelig ondt nægter hun at lave andet ind at skridte, hun har virkelig lært mig at lytte til mig selv !!
  Star og jeg nyder også hinandens selskab på mange andre måder ind bare dressur smiley vi springer lidt i ny og næ, løsspringer, laver agility fra jorden, ture til vandet og i skov, og ture fra jorden smiley
  Jeg nyder virkelig hendes selskab og tror det er gengældt smiley smiley
  Min elskede hest giver mig så meget glæde i hverdagen, og det belønner jeg hende ofte med en god gang massage af Sara Pakula smiley
  Skal lige siges at jeg har haft Star siden hun var 10mdr og hun fylder 7 i år smiley
  Mvh Susanne


 •   8. apr 2016 Tak Susanne smiley så dejligt at hører hvordan din hest og dig, har fundet hinanden smiley Kram til jer.

 •   8. apr 2016 Takker smiley

Kommentér på:
Hjælp din hest, når helbredet driller dig som rytter!
Annonce