Hold vintermørket på afstand med god belysning

Hold vintermørket på afstand med god belysning

1. feb 2023

Når du kommer hjem efter en lang og mørk vinterdag dag i stalden eller på ridebanen, er det rart at blive mødt af et hjem, der er fuldt oplyst, så du kan glemme det tætte vintermørke for en stund. Mørket er svært ikke at lægge mærke til, når det er på sit højeste om vinteren, og det er noget, som kan påvirke dig i en negativ retning, hvis du ikke sørger for at få nok lys. 


Derfor er det især vigtigt at indrette boligen med rigelige mængder af lys i den mørke tid, da du med en veloplyst bolig vil glemme alt om vintermørket, når du sidder i din sofa eller spiser aftensmad i køkkenet, selvom det både er mørkt, når du står op, og når du kommer hjem fra arbejde eller ridebanen. 

Husk alle 3 lyslag

God belysning handler langt hen ad vejen om at vælge nogle gode lamper, der giver dine elpærer de bedste forudsætninger for at fordele deres lys på en flot og komfortabel måde. Det kan du eksempelvis gøre med flotte og stilrene Menu lamper, der vil bidrage til en varm og hyggelig stemning i din bolig. 


Men en enkelt lampe kan naturligvis ikke gøre det, og du skal derfor tænke på at indrette dit hjem med lys i forskellige lag. Du skal starte med det diffuse grundlys, der kan være en stor loftpendel, der sender diffust lys ud til hele rummet. 


Derefter skal du tænke på det direkte funktionslys, der er praktisk lys til de steder, hvor du har brug for god belysning til eksempelvis læsning eller spisning. 


Det tredje lag er forskellige punkter med spotlys, som bruges til at oplyse mørke kroge, så hele boligen kommer til at virke indbydende. Det kan eksempelvis være en mørk vindueskarm eller en reol.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce