Hvilket udstyr anbefaler jeg til mounted-games?

Hvilket udstyr anbefaler jeg til mounted-games?

2402visninger 9 svar | 20. jul 2016

Efter jeg havde lagt mit sidste indlæg op, var der en som spurgte, om jeg ikke kunne fortælle om, hvad for noget udstyr/hvilke mærker jeg ville anbefale til mounted-games rideudstyr, og det tænkte jeg var en god idé, så jeg gik straks i gang,

 

Det her er selvfølgelig kun min egen personlige mening, og det er det udstyr, som jeg selv rider med/selv ville ride med, men andre ryttere har nok helt andre meninger.

 

Når man starter til mounted-games, er det absolut ikke vigtigt, at have ”det rigtige” udstyr. Det vigtigste er bare, at man har noget som passer til hesten, og som man godt kan lide at ride i. Man skal jo bare bruge en sadel og et hovedtøj, og så kan man principielt godt ride.

 

Mærket på hovedtøjet synes jeg ikke er specielt vigtigt, der er ikke nogen jeg foretrækker mere end andre. For mig er det bare vigtigt at hovedtøjet passer, og at læderet bliver vedligeholdt. I mounted-games må man jo ride både med og uden næsebånd, og jeg synes det er meget vigtigt, at man som rytter overvejer, hvad der ville være bedst for ens egen hest. Det er lidt forskelligt hvorvidt jeg rider med eller uden næsebånd, men det er fordi jeg ved, at mine ponyer kan præstere ordentligt uanset hvad, men det er der f.eks. andre ponyer som ikke kan.

 

Jeg bruger fortøj på min ene pony, og jeg ved ærligt ikke, hvilket mærke det er. Det er et, som jeg fik med, da jeg købte en af mine gamle ponyer. Dog kan man jo få forskellige slags fortøj, og igen, er det vigtigt at man som rytter overvejer, hvilket der er bedst for ens pony. Jeg rider kun med fortøj på Minx, og det er sådan et, som går henover manen på den, og det er fordi, jeg synes det fungerer bedst.

 

Sadler er det jeg går mest op i, når det kommer til udstyr. Jeg har haft mange sadler henover årene, og det er først, da jeg købte min gode sadel sidste år, at det gik op for mig, hvor vigtigt det er. Min sadel er en Barnsby Flat Seat sadel, og netop fordi sadlen hverken er høj fortil eller bagtil, er det utroligt nemt for mig at komme af og på. Både Dronning og Minx går med den sadel, og den passer på dem begge, fordi den er flad, men den bliver også tjekket regelmæssigt.

Hvis jeg skulle købe endnu en sadel til en af mine ponyer, ville det enten blive endnu en Barnsby Flat Seat sadel, eller en Gamesman sadel, som faktisk er blevet specielt designet til mounted-games ryttere. Den er også flad, samtidig med den har gode knæpuder (ligesom min egen sadel), så det er rigtig nemt at ride i den. Begge mærker kan varmt anbefales! 

Når det kommer til gamacher og bandager, er det heller ikke specielt vigtigt for mig, så længe benene bare er beskyttet. Jeg har dog aldrig redet med bandager, da jeg flere gange har set dem gå op, mens ponyen var inde at ride, hvilket ofte har resulteret i ponyen er væltet, eller den har slået sig.

Lige i øjeblikket bruger jeg helt almindelige springgamacher, og de fungerer meget godt på alle mine ponyer, men jeg vil rigtig gerne skifte, så jeg rider med stofgamacher i stedet, da jeg synes de giver bedre støtte til ponyernes ben. Jeg ville selv benytte mig af enten Professional Choice eller Premier Equine gamacher.

Jeg bruger ikke længere klokker på mine ponyer, men hvis jeg gjorde ville jeg nok bruge dem med ballestrop, så klokkerne sidder til på hovene i stedet for at glide rundt.

 

Min ridehjelm er en Charles Owen 4star hjelm, og den er simpelhent fantastisk! Designet er fænomenalt, og der er rigtig meget ventilation til hovedet (hvilket er vigtigt når man sveder og præsterer meget), plus den passer rigtig godt på mit hoved. Og den er rigtig flot hehe. 

Mine ridestøvler er heller ikke noget særligt, jeg plejede at bruge Lightriders (som også er designet til mounted-games ryttere), men de begyndte at gøre ondt på mine fødder når jeg hoppede af og på, så nu rider jeg med mine Dublin Venturer Boots, som er rigtig grimme, men de sidder lige præcis løst nok til det ikke gør ondt, men de sidder heller ikke løst så det er ved at falde af. Det er mine yndlings ridestøvler nogensinde, og jeg elsker at have dem på.

 

Mine ridebukser er i mærket Gorringe, som er meget populært blandt mounted-games ryttere, da de er lavet af nylon, og man føler man kan bevæge sig nemt i dem. De er næsten lige så rare at have på som løbebukser.

 

Men som jeg sagde tidligere, så er det vigtigste selvfølgelig at udstyret passer til både dig og hesten, og at I føler jer godt tilpas i det :)


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Hvilket udstyr anbefaler jeg til mounted-games?
Kommentér på:
Hvilket udstyr anbefaler jeg til mounted-games?
Annonce