Hvor langt skal vi gå...

Hvor langt skal vi gå...

1346visninger 3 svar | 21. okt 2018
De fleste af os der har heste til salg, vil ofte gå langt for at få en handle igennem. Vi vil som sælgere gerne være imødekommende og forsøge at opfylde købers ønsker på den ene eller anden måde. 

Jeg har dog haft en noget uheldig oplevelse, som jeg gerne vil dele med jer. 

Jeg bliver kontaktet af en potentiel køber, som har set, at jeg har en 1 års hoppe billigt til salg pga. et overben på et bagben. Vi skriver fem og tilbage gennem næsten 14 dage og det ender med at hun må springe fra, da hun ikke har økonomi til det alligevel efter hun har regnet nærmer på det.  Det er der jo fuld forståelse for.

Så går det 1-2 måneder så bliver jeg kontaktet igen og nu vil hun gerne købe hoppen alligevel. Hende og kærsten kommer forbi, ser hoppen og vil laver papirene. Det var yderst vigtigt at hoppen var behandlet for orm før ankomst til det nye opstaldningsted, så det sørger jeg selvfølgelig for på min regning.

Så går der en dag, så vil kærsten også have en hest, denne gang er det et af mine føl, der kigges på. Jeg vejleder dem så godt jeg kan, da det er vigtig for mig at hest og ejer passer sammen. Han vælger et af mine føl.  Køber er i tvivl om hun har valgt rigtigt og ender med, at vælge et af føllene istedet for den først valgte hoppe. Fair nok tænker jeg. Vi må lave papirene om også selvom ejercertifikatet er undeskrevet af os begge (det må jo kunne laves om hos SEGES).

Begge føl bliver nu behandlet for orm, da det jo var vigtig før de kommer til opstaldningstedet. Jeg bliver bedt om at tage billeder til kommende forsikring (2 dage før de skal flytte her fra - det kunne vel egentligt vente til de ankom til dem). Jeg tager en masse billeder og sender til dem. 

Da køber ikke har så mange penge, går jeg med til at de må betale en stor sum af den samlede slagspris via afbetaling. Så der også lige den problematik, at der skal betales dobbelt opstaldning den første måned, så om jeg kan vente med første afdrag en måned senere end først aftalt. Igen er jeg flink og tænker, detgår jo nok, 1 måned fra eller til. 

Jeg laver alle papirene på til kontrakten og papirene til USA ( her bliver deres stamtavle udarbejdet), hvor køber selv har fået lov til at vælge føllenes navne.

Vi er enige om alle detaljer i kontrakten og jeg har været sød og behjælpelig og finde en billige transport til hestene. Jeg mangler bare 2 underskrifter, så er der styr på det hele. 

Så kommer der en besked om føllene er 5-panel testet. (gentest man laver på western heste) Det fortæller jeg at det er de ikke, da ingen af mine har det i generne - har testet dem tidligere. Det er også ok med køber, jeg skal dog tage begge føl tilbage, hvis en kommende test viser at de positive.... Jeg skal betale fuldpris pris for føllene ved en returnering. 

Det er der som sådan ikke noget galt med, andet end at jeg risikere at få et par føl tilbage, som måske har fået en skade eller et traume af en eller anden art. Det næste aspekt i det er, at en transport tager ca 2-3 timer og det vil jeg helt ikke udsætte et par føl for unødvendigt. Så jeg afslår. 

Jeg ved at en test tager ca 1-2 uger, så mit forslag er, at føllene bliver 1-2 uger mere og vi venter på testen - så er det styr på det. 

Det kan der fra købers side slet ikke være tale om, jeg er ved at snyde dem og må kunne forstå, at de jo skal have hestene de næste 30 år, så det er vigtigt at de ikke fejler noget . Fuld forståelse..

Jeg kommer derfor med 3 løsningsforslag:

Føllene bliver leveret som aftalt og de må selv tage den risiko der evt er I at de ikke er blevet testet. (jeg har sendt kopi af test på faren, som jeg ved er 2 generation som ikke har generne i sig) 

Føllene venter 1-2 uger på testen og de bliver leveret når den er gået igennem. Køber betaler testen (ca. 600 kr pr føl)

Jeg betaler testen på begge føl. De betaler det beløb de skulle afbetale før levering. 

Nu er køber pludselig ved at miste et godt opstaldningsted og jeg vil kun sælge dem syge heste, for hvis jeg var sikker på at de gik igennem, ville jeg bare sende dem afsted som aftalt. Jeg henvister endnu en gang til, at det er en stor risiko jeg som sælger skal løbe i at sende dem afsted og tage dem tilbage, hvis der skulle være noget. (man kan aldrig være 100% sikker, derfor var en test en god ide) Derudover har jeg også en stor risiko i, at lade dem afdrage hestene, så synes det ville være rimeligt at vi deles om risikofaktoren. 

Så meddeler køber, at kærsten ikke vil have hesten alligevel, da han har mistet tilliden til mig som sælger.... Fair nok, men her er det så at jeg mister tilliden til køber. 

Jeg ender med at skrive, at de ikke kan købe nogle heste hos mig og at jeg tilbage betaler summen for det første hoppe, de købte når jeg har alle mine papirer retur. 

Alt andet lige, så har jeg lært at det er slut med at være flink når jeg sælger heste og der bliver ikke mulighed for at betale noget af hos mig mere. 

Men tænk at man ikke  er villig til at vente 1-2 uger  på en test på heste man skal have de næste mange år... Ja jeg undres. 

Om ikke andet, så har jeg da fået behandlet 3 heste for orm- fået taget en masse billeder og fundet ud af, hvem jeg ALDRIG skal handle hest med mere..... 
 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Hvor langt skal vi gå...
 •   22. okt 2018 Sikke en træls omgang. Jeg har heldigvis ikke selv været nær så uheldig som sælger - kun oplevet at folk vældig gerne vil prøve hesten, og derefter hører man aldrig fra dem igen. En enkelt gang er jeg blevet politianmeldt, fordi de mente at hesten led, da den stod samme sted som en ældre, lidt tynd hoppe gjorde.

  Men som køber er jeg lykkelig for at nogle sælgere har tålmodigheden og troen på at der stadigvæk findes mennesker der kan finde ud af at overholde aftaler og afbetale en hest - det er en kæmpe gave til en køber der har fundet drømmehesten før alle penge var sparet sammen. Når det så er sagt, respekterer og forstår jeg godt dem som ikke tør eller vil tilbyde afbetaling - det er et stort sats at tage - især hvis det ender med at sælger skal tage hesten tilbage.


 •   22. okt 2018 Jeg tror det var meget godt du afslog.
  Udfra det du skriver, virkede de heller ikke synderligt afklarede med hvad de egentlig ville have.
  For slet ikke at nævne om de manglende penge man ikke havde også pludselig havde man nok til at købe 2 heste.
  Dog på afbetaling og andre hensyntagen.
  Hvis man ikke har råd til anskaffelsen, hvordan har man så råd til at have 2 heste i det hele taget. - det er mig en gåde.


Kommentér på:
Hvor langt skal vi gå...
Annonce