Hvordan balancerer jeg konkurrence med jordtræning

Hvordan balancerer jeg konkurrence med jordtræning

987visninger 1 svar | 25. jan 2016
Bronco og jeg rider stævner, og det kræver selvfølgelig en masse træning, hvis alt skal gå op i en højere enhed. Men samtidig så er jordtræning og frihedsdressur noget vi begge elsker at lave. Men hvordan finder jeg tid til begge dele?

Jeg vil ikke gå på kompromis, mit venskab til Bronco er noget af det vigtigste jeg har. Jordtræningen er med til at styrke vores venskab, og vi lærer hinanden på en helt anden måde, end når jeg sidder på ryggen af ham. Men samtidig har vi brug for at træne regelmæssigt med spring, dressur, kondition osv., for at holde os begge i form og for altid at finpudse og forbedre os.

Bronco bliver her i vinterperioden redet ca. 4 gange om ugen, og maks. 3 gange i træk, hvis det kan lade sig gøre med undervisning o.l. Så når han har fri fra ridning laver vi noget fra jorden i stedet. Nogen dage leger vi med energi, ser vi på ”farlige” ting, og andre dage går vi f.eks. en tur i skoven eller finpudser basisøvelser. I sommerperioden er der lidt mere fart på pga. stævner, terræntræning o.l. Her bliver Bronco redet ca. 5 dage om ugen, da intervaltræningen også skal kunne lægges ind.

Jeg har sådan set ikke planlagt min træning forud. Jeg har ikke bestemte dage jeg rider dressur, tager i skoven eller springer – ud over de gange jeg har fast undervisning. Nogen har jeg måske slet ikke lyst til at træne dressur, og rider derfor i skoven et par dage i træk, eller jeg træner fra jorden et par dage. Mens andre gange så rider jeg dressur 2-3 dage i træk. Jeg tror på at det er enormt vigtigt at lytte til sig selv og sin hest. Hvad har du lyst til lige nu? Springe? Okay, fint så kigger jeg på min hest – han har godt nok lige lavet 2 dages hård dressur, og ser lidt træt ud. Vi udskyder det lidt så, og finder på noget andet, hvis muligt… Mens andre gange kan jeg mærke på Bronco, at han mangler at blive hygget om fra jorden, at han mangler et kys på mulen og blot ”at være”, også er det dét vi gør. Vi gør hvad vi føler for, og det tror jeg er ekstremt vigtigt for at bibeholde glæden ved at have hest – og hestens glæde!

Det er i hvert fald rigtig vigtigt for mig, at mærke min hest er glad – og det tror jeg er en generelt holdning i hesteverdenen. Vi ønsker alle at vores hest er glad. Jeg har fundet en måde at gøre det på, som fungerer for os.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Hvordan balancerer jeg konkurrence med jordtræning
Kommentér på:
Hvordan balancerer jeg konkurrence med jordtræning
Annonce