Hvordan forbereder jeg mig til de store stævner?

Hvordan forbereder jeg mig til de store stævner?

1212visninger 1 svar | 10. jul 2016

Denne sommer er fyldt med store stævner, og allerede i næste uge, fra d. 11-17 juli, er jeg til VM Hold i Irland. Efter VM har jeg en uges pause, og derefter skal jeg til EM Individuelle i Tyskland, som er fra d. 25-31 juli, og efter EM skal jeg direkte til VM Par i Vallensbæk, som er fra d. 1-7 august. Jeg skal til VM Hold med Minx, EM Individuelle med Dronning og VM Par med Minx igen.

Netop fordi alle de store stævner ligger så tæt i år, har det krævet ekstra forberedelse for at få mig selv og ponyerne i form (hvilket jeg også har lavet et indlæg om, og det kan findes lige her: http://www.hestegalleri.dk/blog/hvordan-konditionstraener-jeg-mig-selv-og-min-hest/184 ), og jeg har siden min udtagelse til VM holdet, som var i februar, trænet hårdt og intensivt, både med mig selv, mine ponyer, og mit hold.

 

I maj og juni blev mine ponyer redet to gange om dagen stort set hver dag for at få dem i topform, og derefter har jeg trappet ned, så de blev redet én gang om dagen ca. Hver dag. Det var et råd, som jeg fik af sidste års verdensmester, Widukind Mormann, og det var for at trappe dem lidt ned, så de ikke blev presset hårdt hver dag, da det kan koste skader på hestene – det gør han nemlig selv med sine ponyer. Han fortalte at han får dem op på 100%, og så arbejder han dem ikke lige så hårdt, så de kommer ned på 80%, og så til de store stævner yder de automatisk 100%. Jeg synes det var en enormt god idé, og har tænkt meget på det, siden han sagde det.


Efter en helt almindelig ridetur med Minx 


Her i ugen op til VM, har jeg trappet meget ned med Minx, og har stort set kun redet dressur for at løsne hendes muskler, og så hun får brugt benene rigtigt. Dog, havde jeg en træning med VM holdet i søndags, og en lille træning med min holdkammerat Maja i torsdags, men det var mest bare for at samle op på rækkefølger og afleveringer osv.
Minx har derudover også haft kiropraktor ude for at løsne specielt hendes bagbensmuskler, da de nemt bliver spændte, når ponyerne løber og vender i det tempo, som mounted-games foregår i. Det har været en enormt god beslutning, og hun virker helt som en ny pony hehe. Det kan kun anbefales – og selvom der ikke umiddelbart er noget galt med jeres ponyer, så er det virkelig vigtigt at få dem tjekket en gang imellem, da det altså kan være meget hårdt at være pony. Hvis du er fra Sønderjylland, kan jeg kun anbefale Jens Kvist til at kigge på jeres ponyer! Han er magiker, og kan fikse hvad som helst.

 

Jeg har fået dressurundervisning i den sidste tid, da Minx ikke ligefrem er dressurpony, så jeg havde lidt brug for hjælp med det, og jeg har været enormt glad for det. Min underviser er super dygtig, og hun har virkelig kunnet hjælpe mig med både Minx, men også min egen ridning.

Og netop fordi jeg har fået dressurundervisning på Minx, har det smittet af, så jeg også har redet dressur på Dronning, og det har virkelig også hjulpet med hende. Dronning er af natur meget følsom på schenklerne, og hun er også meget vild, så det kan nogle gange være lidt problematisk, men i den sidste tid har jeg fået meget mere styr på mine ben, og hun er derudover også blevet mere rolig, og kan bære sig selv meget bedre. Så dressur har absolut kun været et plus for mig, og selvom jeg er mounted-games rytter, synes jeg bestemt det er vigtigt.

 

Når man skal deltage i store stævner, er det selvfølgelig også vigtigt at have en hel del mental forberedelse, og selvom jeg har redet mange store stævner før, så har forberedelsen for mig mentalt været lidt en kamp her op til VM. Jeg har arbejdet med min fysik siden februar, men har lavet meget mere løbetræning i de sidste to måneder, og det har absolut virket. Jeg tror aldrig, jeg har været i så god form, som jeg er nu, så det er super skønt.


Nikki og jeg til EM 2013 - tjekker lige de andre ryttere ud ;)


Min bror, som spiller professionel fodbold, sagde at ca. En uge inden VM skulle jeg også selv trappe ned, og bare holde min krop i gang, hvilket jeg synes, har været rigtig svært. Jeg kan rigtig godt lide at tage i fitness, og træne og presse mig selv hårdt hver gang, men det har jeg så skulle undgå, så det har gjort mig mere eller mindre stresset. Min daglige rutine er blevet meget forstyrret af, at jeg ikke har skulle nå alle de ting, som jeg ville normalt, hvilket så har gjort, at jeg ikke har følt, jeg har lavet noget overhovedet, og det har gjort mig meget stresset. Derudover er der også sket mange ting i mit personlige liv, som har gjort mig meget stresset, og det er selvfølgelig vildt nederen og dårligt timet hehe.

 

Men jeg har altså både sjippet, cyklet, løbet og redet, hvilket jeg selv synes, burde være nok for at holde mine muskler ved lige.

Derudover har mine spisevaner været meget dårligere end normalt, jeg har overhovedet ikke spist nok. Jeg er på kostplan, så jeg skal spise 6 gange om dagen, men jeg har spist maks. 3 gange om dagen, så det er overhovedet ikke godt nok. Det har så resulteret i, at jeg har været meget træt, og har derfor spist og lavet mindre, så det har været lidt en ond cirkel.

 

Det har selvfølgelig også svækket min mentalitet meget, da jeg ikke har følt mig klar overhovedet, og jeg har stresset meget over at pakke, fordi jeg ikke har haft styr på, hvad jeg skulle have med (tip: altid vær forberedt i god tid(!!)). Men efter min træning med Maja i torsdags (Maja er meget cool og fokuseret, og yder altid 100%), har det ligesom hjulpet mig med at fokusere, og ligesom få mere styr på tingene – det er godt med gode holdkammerater :)


To af mine bedste veninder og jeg til DM Hold 2012

 

Normalt synes jeg faktisk, at jeg plejer at have rigtig godt styr på mig selv op til stævner. Selvfølgelig er jeg lidt nervøs, men jeg er altid mest spændt, og glæder mig til at komme afsted.

Op til alle stævner kan jeg rigtig godt lide at se gammel video af både mig selv og andre ryttere, for ligesom at se hvordan jeg/de andre rider de forskellige lege. Jeg føler, at det giver mig lidt mere teknik.

 

Lige nu er jeg på vej til Irland, og jeg er på stævnepladsen søndag eftermiddag (d.10), og stævnet starter først rigtigt d.13, så jeg har stadig lidt tid til at få styr på mig selv. Vi har en træning tirsdag d.12 for lige at få det sidste på plads, så jeg er sikker på, jeg nok skal komme ovenpå, når vi først er fremme. Ellers har jeg Maja til at holde mig cool ;)

 

 

Hvis I har lyst til at følge med her til VM hold, så kan I tjekke min Facebook tirsdag aften, hvor jeg deler tiderne, hvor vi skal ride, og linket til en livestream, så I kan se med hjemme fra stuerne – linket til min Facebook er her: https://www.facebook.com/Charlot.nissen

Derudover kan I følge med på både min Instagram og Snapchat, hvor jeg umiddelbart dagligt deler nye ting;
Instagram: Charlottenissen

Snapchat: Charlotnissen

 

 

Kryds alt hvad I kan! Vi ses igen snart :) 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Hvordan forbereder jeg mig til de store stævner?
Kommentér på:
Hvordan forbereder jeg mig til de store stævner?
Annonce