Hvordan holder jeg min træpille boks ren?

Hvordan holder jeg min træpille boks ren?

5061visninger 12 svar | 17. feb 2016

Hejsa og velkommen.

Idag ville jeg forklare hvordan jeg holder min træpille bund, pæn, løs og ren.

Jeg oplever tit mange der er ved at opgive deres træpille boks fordi ens hest simpelhen er et svin. Da jeg startede med at holde træpille boks syntes jeg at det var nemt og hurtigt, de første 2 uger.. Jeg startede ud med kun at fjerne hestepære, men det viste sig hurtigt at blive godt og grundigt ulækkert. Jeg har en hest som går rundt i boksen, og ruller sig i den, så alt blev bogstaveligtalt blændet rundt + hun vander sit hø, og slæber det rundt i hele boksen. Så jeg blev nødt til at finde på noget andet.  

Så lærte jeg en ’’metode’’ som godt nok kræver tid, men resultatet er noget bedre end det andet jeg havde gang i, så nu ville jeg prøve at forklare hvordan jeg gør, jeg ligger også en video til sidst hvor jeg prøver at vise det

1.       Først starter man med at fjerne alle hestepære og alt gammelt hø som ligger rundt omkring i boksen, det er vigtigt at få så meget som muligt ud, da det ellers kan blive en værre rod senere

2.       Efter alt løst at fjernet så finder jeg der hvor hesten har tisset, og fjerner det også. Og for mit vedkommende så skal alle træpiller rund om vandkoppen også fjernes fordi hun står og vander sit hø.

3.       Nu skal hele bunden vendes. Det gør jeg for at holde bunden løs. Og hvis man ikke har fået fjernet alle hestepære og gammelt hø, så bliver det jo kørt rundt i hele boksen nu.

4.       Det er vigtig bunden er jævn så man mindsker muligheden for at hesten ligger fast, så jeg bruger altid meget tid på at rette min boks af. Man kan, hvis man har en hest der har tendens til at ligge fast, putte nogle træpiller op af væggen hele vejen rundt i boksen, så hesten har noget at ’’rulle’’ ned af.

Træpiller gives efter behov, jeg kan godt lide at min boks er lys, så derfor giver jeg rimeligt til træpiller, 2-3 ugentligt. Men det kommer også an på hvordan ens hest står, nogle får hun træpiller 1 gang om måneden, og andre flere gange ugentligt.

Jeg vander stort set altid mine træpiller, det går træpillerne til at lægge sig hurtigere, og hesten har nemmere ved at træde dem ud, i stedet for de sætter sig i hovene på dem. Jeg vander ikke træpillerne hvis boksen er våd i forvejen.

Håber i kan bruge det til noget, jeg svare gerne på spørgsmål

Link til video - https://www.youtube.com/watch?v=K0XvCNXfiUQ

God fornøjelse. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Hvordan holder jeg min træpille boks ren?
Kommentér på:
Hvordan holder jeg min træpille boks ren?
Annonce