Hvordan kommer man i gang med at ride mounted-games?

Hvordan kommer man i gang med at ride mounted-games?

2723visninger 6 svar | 5. mar 2016

Hej igen,
Så er jeg tilbage, og denne gang vil jeg gerne fortælle om, hvordan man kommer i gang med mounted-games, og lidt om hvordan jeg selv kom i gang.


Som jeg også snakkede om i mit sidste indlæg, så er mounted-games for alle, som har en pony under 152.5 cm, og som er fyldt 5 år, men alle racer, typer, og aldre af ryttere er velkomne.
Hvis man har gået til ponygames, inden man starter til mounted-games, hvilket der er mange ryttere i Danmark som har, er det selvfølgelig kun et plus, men hvis man ikke har redet ponygames, er det ikke noget problem, for man kan nemt komme i gang alligevel.


For at kunne ride stævner i mounted-games, skal man være medlem af en MGA-forening – men så længe man er medlem af en forening, kan man ride stævner over hele verden. Jeg er selv medlem af MGA-DK, som er den danske forening, fordi jeg jo selv bor i Danmark, og rider flest stævner her, men da jeg boede i England, var jeg medlem af både MGA-GB og MGA-DK, netop så jeg kunne ride stævner i både Danmark, men også i England.

For at blive medlem af MGA-DK, skal man sende en indmeldelsesblanket, som kan findes her under punkt tre: http://www.mounted-games.dk/ny-i-mga.html - som der også står på hjemmesiden, kan man tegne forskellige medlemskaber, så hvis man gerne vil ride stævner og træninger, skal man tegne et aktivt medlemskab, men hvis man f.eks. har en forældre, som man gerne vil have med, ville det være en god ide at tegne et passivt medlemskab, hvis de ikke skal ride, men kun hjælpe. Et aktivt medlemskab er altså for dem som skal ride, og et passivt medlemskab er mere eller mindre for dem, som skal med for at kigge og/eller hjælpe.

 

Når man starter til mounted-games, er det en god ide at få undervisning af en træner – for at blive ”uddannet” træner, skal man tage et trænerbevis. Man kan tage et trænerbevis, når man er over 18 år gammel. Hvis du har en ven, som selv rider mounted-games, men ikke har noget trænerbevis, må du faktisk ikke få undervisning af dem, da de ikke er rigtige trænere i MGA-DK. Heldigvis har vi mange uddannede trænere i MGA-DK, så det skulle ikke være et problem at finde en tæt på dig. Vores trænere kan ses her http://www.mounted-games.dk/traelignere.html hvor der også er e-mailadresser, så de kan kontaktes. Derudover er mine gode venner Jens Holm og Simone Jacobsen også lige blevet uddannet trænere i MGA-DK, selvom de ikke står på hjemmesiden – De er begge selv meget dygtige ryttere, Simone har jeg kendt lige siden jeg startede i 2009, og Jens er jeg så heldig at skulle ride på hold med til VM hold i år. De er begge fra Egtved i Sydjylland, og Jens kan kontaktes på hans e-mail, jensholmnielsen@live.dk og Simone kan kontaktes på Moniii96@hotmail.com og I kan også finde Jens her på hestegalleri.

Som I kan se på listen over trænere, er de fleste baseret i enten Nordsjælland, eller syd/midt-Jylland, og hvis I ikke kan finde en, som er tæt på jer, kan I skrive til mgadk@live.dk, og så finder bestyrelsen højst sandsynligt en træner, som har lyst til at komme ud til jer.

Selv har jeg fået rigtig meget træning af Signe Sehested, som I også kan finde på listen, da jeg har redet for hendes landshold i mange år nu. Hun har både hjulpet mig med at finde nye ponyer, få styr på mine teknikker, og flere gange gået med mig på banen til de store stævner. Jeg er meget glad for, at jeg igen i år har fået lov til at ride for hendes landshold, og glæder mig meget til at se, hvad hun kan få ud af mig i år :D

Signe og jeg til præmieoverrækkelse til VM Individuelle i 2013

For at kunne ride mounted-games, er det selvfølgelig vigtigt at have det rigtige udstyr for at kunne ride de forskellige lege – udstyret kan man enten købe fra nyt, købe brugt, eller lave selv. Hvis man er medlem af en rideklub, hvor de rider ponygames, kan man bruge nogenlunde det samme udstyr. Hvis man gerne vil købe udstyr fra nyt kan man det på enten http://www.hjoernely.dk/category/mounted-games-udstyr-163/ eller http://www.ponymateriels.com/en/6-mounted-games-equipment. Dog kan udstyret være lidt dyrt fra ny, og hvis man ikke er helt sikker på, om man har lyst til at ride mounted-games endnu, er der mange trænere, som selv tager udstyret med til træninger – dog er det vigtigt, at det bliver aftalt inden trænerne kommer ud.


Jeg begyndte selv at ride mounted-games tilbage i 2009, da det blev undervist på min rideklub ROOR. På det tidspunkt gik jeg til ponygames, og havde gået til det i 3 eller 4 måneder, men min bedste veninde Linda gik til mounted-games, og det så simpelthen så sjovt ud, når hun red, at jeg blev nødt til at prøve. Jeg fik en gratis prøvetime hos min gamle træner Kalle, som desværre er stoppet nu, og jeg blev bidt af det efter første gang.
Jeg startede til mounted-games i foråret 2009, tror jeg, og jeg red mit første stævne i august samme år. Jeg red på det tidspunkt på min pony Luxie, og vi kom i F-finalen, som vi vandt.

Luxie og jeg til vores første stævne i 2009 - Billede: Signe Sehested

Siden mit første stævne, er jeg kun blevet mere og mere glad for at ride mounted-games, det er uden tvivl den bedste sport jeg nogensinde har gået til. Mounted-games er ligesom en stor familie, vi hjælper og støtter altid hinanden, uanset om det er en træning, et lille stævne, eller et stort internationalt stævne. Mounted-games er for alle, som godt kan lide fart og spænding, men også gerne vil have mange nye venner, og et godt forhold til sin hest. I mounted-games er det super vigtigt, at hest og rytter stoler på hinanden, for det er sådan man får mest muligt ud af det.

 

Jeg håber, jeg har vækket jeres interesse lidt mere for mounted-games, og hvis I skulle have nogle spørgsmål, er I selvfølgelig mere end velkomne til at skrive til mig enten her på HG, eller på min Facebook https://www.facebook.com/Charlot.Nissen J

 

Vi ses næste gang!


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Hvordan kommer man i gang med at ride mounted-games?
Kommentér på:
Hvordan kommer man i gang med at ride mounted-games?
Annonce