Imprægnering forlænger holdbarheden på dit grej

Imprægnering forlænger holdbarheden på dit grej

21. okt 2020

Efter en god tur ude efter din skitur, telttur eller vandretur er dit tøj sikkert rigtig beskidt og svedigt. Det er somme tider beskidt og bøvlet at gøre rent igen, især hvis der er kommet mudder på dit tøj og sko. Sommetider sætter vi vores svedige tøj udenfor for at tørre. Det er også helt fint og rigtigt nok. Men det ikke altid at beskidt tøj kan nøjes med at lufttørre. Nogle gange kræver det en meget mere grundig vask for at få det helt rent og pletfrit.

Derfor benytter man oftest som første prioritet vaskemaskinen for at få sit tøj rent med vaskemidler og dufte, som er så dejligt. Men der findes et andet produkt til at opretholde levetiden for dit tøj og sko. Du skal starte med at bruge imprægnering til dit vandretøj og vandresko for at det kan være godt som nyt og holde endnu længere.

Sådan gør du, hvis du benytter dig af spray:

- Start med at sørge for at overfladen af tøjet eller fodtøjet, er rent

- Spray fra en afstand på 10 til 15 cm, eller påfør med en klud

- Dup overskydende imprægneringsmiddel med en ren klud

- Lad dit vandretøj eller fodtøj tørre helt før du benytter det igen

Har du derimod nogle vandresko, som du vil gøre rent, så findes der også imprægnering balsam til dem.

Sådan gør du, hvis du skal rengøre dine lædersko med læderbalsam?

- Sørg for at dine sko er rene før brug

- Gnid produktet langsomt ind i overfladen men en cirkulær bevægelse

- Brug en blød klud så produktet kommer helt dybt ind i alle sprækker for at forhindre læderet fra at revne 


Efter denne rengøringsproces kan du sikre dig, at dit vandretøj eller fodtøj er helt rent. Imprægneringen opretholder åndbarheden og vedligeholder levetiden af udstyret. Ved fodtøjet vil læderbalsam gøre at dine sko vil få genskabt det originale look og gøre holdbarheden længere, så du ikke skal ud og investere i nye sko. Dit vandretøj derudover kan også holde længere og kan se nyt ud, så du ikke skal ud og investere i nyt efter kort tid. Dog er nogle imprægneringsprodukter er ikke beregnet til at påføres på læder, hvor andre produkter er specifikt er til læder. Derfor skal du være påpasselig med, hvad der står bag på produktet inden du benytter det for du kan risikere at ødelægge dine sko eller dit tøj.

Imprægneringsprodukter kan købes og bruges til enten tøj, sko eller lynlås på dit telt. Det smarte er, at hvis din lynlås på din jakke eller telt for eksempel ikke virker, så findes der også lynlåsolie til den, så den kan fungere igen. Smart. Der er derfor flere forskellige produkter lige netop efter, hvad du skal gøre rent eller vedligeholde.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce