Inspiration: Disse udgifter vil hesteejere møde

Inspiration: Disse udgifter vil hesteejere møde

26. okt 2020

Denne artikel er sponsoreret.

Mange piger og drenge bliver fascinerede at rideverdenen og heste, og det er med god grund. Hvis du står i en situation, hvor du har planer om at anskaffe dig en hest, så er der ting og sager, som du har brug for, for at det kan lykkes. Og lad os bare være ærlige; det er ikke for sjovt, at man siger, at ridesporten er en af de dyreste sportsgrene i verden. Der er nemlig mange ting, som man skal have fat i, og dertil kommer en masse udgifter løbende. Læs med her, for at få et overblik over nogle af de mange udgifter, som forbindes med erhvervelsen af hest.

 

Du behøver ikke nødvendigvis at have fat i alle disse ting til hesten, men om ikke andet, kan det være en god idé at overveje følgende ting og punkter.

 

Køb af hesten

Selve det at skulle købe en hest kan blive en stor udgift. Ofte vil der være flere tusinde kroner forbundet med købet af en hest til ridesport. Nogle heste fås til få tusinde kroner, mens du også kan finde en hest til mange, mange tusinde kroner. Hvis du er nybegynder vil vi råde dig til, at du køber en hest, som er redet til, men som ikke er en kæmpe investering, hvis du nu ikke skulle være så stor fan af ridesporten alligevel.

 

Forsikringer til dyret

Der kan hurtigt ske noget i ridesporten, og det gælder naturligvis også for din hest. Derfor kan det være en god idé at tegne en forsikring, som dækker over de mest gængse skader for din hest. På den måde slipper du for at komme af med alt for store, uforudsete pengemængder.

 

Stald, transport og træning

Hvis du ikke har plads til at have din hest stående derhjemme, så koster det at have den opstaldet. Måske du vil have hesten til at stå på en rideskole, måske du hellere vil have den til at være ved et stutteri. Lige meget hvad du vælger, så skal du regne med en månedlig udgift dertil. Hvis din hest skal fragtes frem og tilbage mellem hjemmet, stalden, folden, træning og stævner, så skal du måske overveje en hestetrailer? Ellers kan sådan en heldigvis også lejes. Hvis hesten skal trænes koster det også. Her må du forvente at lægge nogle penge til side til det hver måned.

 

Foder og velvære

Heste er store dyr, og spiser derfor en del. Der skal derfor også fokus på, at foder til hesten er en udgift. Alt efter, om den går på græsfold eller ej, så skal der en vis mængde foder til ved siden af – måske hø?

Indimellem kan du komme ud for, at din hest skal plejes lidt ekstra. Måske den skal have tilpasset hesteskoene eller en tur til tandlægen?

 

Udstyr

Når vi snakker hesteudstyr, så er det en verden, man nemt kan se sig blind på. Der skal både overvejes, om der skal købes hestedækken, grime, sadel, hovedtøj og en masse andet. Mængden af udstyr afhænger i høj grad af dine behov og din mængde af træning og stævner.

 

Uforudsete udgifter

Når man har med dyr at gøre, kan der komme uforudsete udgifter. Det gælder også, når man snakker om heste. Selvom du måske har en forsikring, så er der ting, som den ikke nødvendigvis dækker over. Desuden må du huske, at foder, velvære, leje af boks osv. er løbende udgifter, som skal betales hver måned eller flere gange om året.

 

Der er altså en lang række ting at være opmærksom på, når du erhverver dig en hest.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce